עוגת תפוזים ולימון עם שקדים וקוקוס

Posted on

כששואלים אותי איך יכול להיות שאני לא נדבקת בשפעת (טפו חמסה שום בצל) אני תמיד מספרת שאם יש משהו שאני צורכת בכמויות זה פירות הדר. תנו לי אשכולית אדומה, תפוז דם, תפוז טבורי, לימונים, אשכוליות, פומלה או כל פרי הדר ותראו אושר מה הוא.

יש משהו בעסיס שבהם, בצבעים הבוהקים, בחמיצות המרעננת ובעובדה שהם מגיעים לבקר רק בחורף – אז הם בשיאם, שגורם לי להתגעגע ולאהוב אותם מאוד.

וחוץ מזה, אפשר להכין מהם כל כך הרבה מתכונים. מקרם לימון וסלט פומלה ועד ויניגרט אשכולית ועוף בתפוזים. ממתוק ועד מלוח, בצורתם הטבעית, מהמיץ או מהקליפה (ואיזה עונג שכל כך הרבה מכם הכינו את קליפות התפוז המסוכרות שפורסמו כאן לפני כמה שבועות) – פירות הדר הם הדבר הכי טעים בעונה הקרה.

הפעם בחרתי להביא מתכון שעושה כבוד לפירות הדר – עוגת תפוזים ולימון עם שקדים וקוקוס שמספיגים אחרי האפייה במיץ תפוזים שמעצים את הטעם ומותיר את העוגה רכה רכה גם יומיים אחרי.

אם תשאלו את המשפחה שלי, זאת העוגה הכי טעימה ואהובה עליהם.

עוגת תפוזים ולימון עם שקדים וקוקוס

מצרכים (לתבנית קוגלהוף):
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
4 ביצים L
1 כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים טרי + גרידת התפוזים
מיץ מ-1 לימון + גרידת לימון
2/3 כוס (160 מ”ל) שמן
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
5 כפות קוקוס לבן
1 כוס (120 גרם) שקדים טחונים דק – קונים טחון
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

להרטבת העוגה:
3/4 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות סוכר או אבקת סוכר

לגלייז (לא חובה):
3/4 כוס אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון או תפוזים

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים סוכר וביצים ומקציפים עד שנוצר קצף תפוח ובהיר. זה לוקח בערך 8 דקות.
מוסיפים גרידת לימון ותפוזים, מיץ תפוזים ומיץ לימון ושמן ומקציפים דקה.
– מוסיפים את יתרת המצרכים ומקציפים על מהירות נמוכה רק עד שהקמח נטמע. חשוב לא להקציף יותר מדי כדי שהבלילה לא תאבד את אווריריותה. בשלב הזה מומלץ לקפל מעט עם לקקן לוודא שאין גושי קמח בפנים.
– משמנים היטב תבנית קוגלהוף או תבנית 24 ומעבירים את הבלילה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– כשהעוגה מוכנה, מחממים את מיץ התפוזים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי ומשקים את העוגה ברוטב.
– אם רוצים להוסיף גלייז לבן, מצננים לגמרי את העוגה קודם ואז מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון עד שנוצרת מעין משחה לבנה שניתן לזלף על העוגה. אם זה סמיך מדי אפשר להוסיף עוד קצת מיץ.
– מזלפים על העוגה ומגישים.

יפהפיה, חורפית ומושלמת לצד כוס תה. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– אפשר להמיר את מיץ הלימון בכמות זהה של מיץ תפוזים נוסף.
– אל תוותרו על גרידת הקליפות, שם נמצא הטעם הדומיננטי של פירות ההדר.
– בבקשה תשתמשו במיץ תפוזים טרי.
– אפשר להמיר את השקדים בקמח (1/2 כוס).
– אפשר לוותר על הקוקוס או להמיר בשקדים טחונים.
– העוגה נהדרת גם בלי הסירופ שמרטיב אותה אבל איתו היא נשארת רטובה וכיפית גם כמה ימים. ובכל מקרה אפשר להכין גם חצי כמות ועדיין יצא משגע.
– אפשר להכין גם בתבנית עגולה בקוטר 22 או במנז’טים של קאפקייקס או באינגליש קייק.

19 תגובות

  1. טל says:

    נראה מעולה!! אבל אני חייבת לדעת מאיפה התבנית הזאת??

  2. יפעת says:

    הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת?

  3. אלרגית לקמח says:

    במה ניתן להחליף את הקמח?

    1. טינקרבל says:

      החלפתי את הקמח בקמח קוקוס. נראה איך יצא?

      1. גלוטן says:

        היי אשמח לדעת איך יצא לך? אני גם מעוניינת להכין ללא קמח

  4. שירה says:

    היי. עוגות… על טורבו או רגיל?

  5. דנה says:

    אוהבת את המתכונים שלך אבל זה ספציפית נפל, עשיתי אחד לאחד ויצא מר ומבחינת נראות רחוק מאוד מהתמונה :/

    1. דפנה says:

      גרידת לימון/תפוז חשוב מאוד לא להגיע לחלק הלבן כי הוא מר מאוד. ממש מגרדים רק טיפה מסביב.
      גם אני הכנתי היום. יצא מעולה, פשוט מעולה. עוגה גבוהה, יפה וטעימה. (אני מארחת מחר לצהריים והייתי צריכה קינוח פרווה)

    2. היא-לי says:

      גם לי יצא מר.

    3. אסתי says:

      גם שלי ממש מר ונפל מבאס ממש

  6. ofra says:

    אפשר להמיר את הקוקוס? במה? לא מתה על קוקוס

  7. אינדי כץ says:

    היי רחלי, האם ניתן להחליף את השמן בחמאה?
    יש לי בעיה עם שמן בעוגות.

  8. אוריצ says:

    עוגה מצויינת. אני ויתרתי על הלימון והחלפתי במיץ תפוזים.
    העוגה יצאה במרקם נכון, טעימה וחוסלה תוך זמן קצר.

  9. מור says:

    התמונה הראשונה כל כך יפה, רחלי!

  10. תמר says:

    הי, ראשית תודה על מתכונים נהדרים 🙂
    העוגה יצאה לי נהדרת- גם מרקם מצוין וגם יפיפיה.
    שאלה: אני מרגישה את טעמה של אבקת האפיה. אולי בגלל הכמות הגדולה יחסית לכמות הקמח. אני מניחה שיש צורך בה בגלל משקל השקדים הטחונים אבל בכל זאת – האם ניתן לדעתך להפחית ל2 כפיות בלי לפגוע מאד באווריריות?

  11. זאב says:

    למתקשים:
    א. תבנית קוגלהוף מגיעה במידות שונות. לאיזו מידה הכוונה?
    ב. באופן ההכנה מצויין “…או תבנית 24 “. לעומת זאת – בהערות ושדרוגים מצויין “אפשר להכין גם בתבנית עגולה בקוטר 22 “. הלכתי לאיבוד…
    תודה

  12. נועה says:

    אין הליך בעולם יצאה מושלם

    1. אא says:

      יואוווו מושלםםםםםם

  13. אא says:

    יואוווו מושלםםםםםם

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend