עוגת סולת ספוגה במיץ תפוזים עם משמשים וקוקוס

Posted on
עוגת סולת ומיץ תפוזים עם קוקוס ומשמשים

כבר כמה חודשים שאני רוצה להכין עוגת סולת ולא יוצא לי. למרות שקניתי סולת, ולמרות שבכל שישי בבוקר אני קונה מיץ תפוזים טרי, איכשהו בסוף אני תמיד מכינה משהו עם שוקולד.

בסוף, מי ששבר את השוקולד של שישי היו המשמשים. 6 משמשים רכים שקניתי שבוע קודם בשוק ומרוב שהתרגשתי שהם בבית ותהיתי מה לעשות איתם, בסוף הם התרככו מדי. קצת כמו אבוקדו.

“זה לא יספיק לי לריבה” מלמלתי לעצמי בדרך לארון עם הסולת, מבינה שיש שילובים שפשוט נועדו לקרות.

למי מכם שטרם טעם עוגות סולת רק אספר שמדובר בעוגה לחה, פירורית, ספוגה במיץ תפוזים ומדיפה ניחוח נהדר של קוקוס. חשוב לאפות אותה בתבנית מרובעת ולחתוך לקוביות ולא בתבנית אינגליש קייק כי היא לא מהעוגות שמחזיקות גובה, בגלל הרכות והפירורים הכיפיים של הסולת שמתנפחים מהנוזלים של המיץ.

בגלל שעונת המשמשים קצרה בטירוף, ולא בטוח שעד שתכינו עוד ישארו משמשים בשווקים, אפשר להמיר אותם גם באפרסקים או נקטרינות רכות ואפשר גם משמשים או אפרסקים משומרים.

הפרי הרך והמעט חמצמץ מאוד מחמיא למתיקות של העוגה אבל כמובן שאפשר להכין אותה גם בלי הפירות והיא עדיין תצא נהדרת. בעיקר אם תגישו אותה לצד כוס תה.

עוגת סולת ומיץ תפוזים עם קוקוס ומשמשים
אל חשש, העוגה סופגת את כללל הסירופ. זאת הסיבה שהיא נשארת רכה וטעימה גם יום ויומיים אחרי

עוגת סולת ומיץ תפוזים עם קוקוס ומשמשים

מצרכים (תבנית מרובעת בגודל 20 על 20):
2 ביצים L (או 3 M)
1/2 כוס סוכר לבן
1/3 כוס שמן רגיל
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס סולת
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קוקוס לבן
1 כפית אבקת אפייה

לתוספת הפרי והעיטור:
4-6 משמשים, מגולענים (טריים או משומרים) ואפשר גם אפרסקים
חופן שקדים פרוסים – לא חובה
3 כפות קוקו לבן

לסירופ תפוזים:
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר לבן

אופן הכנה:
– חותכים את המשמשים לקוביות.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את הביצים והסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה עד שנוצרת קציפה תפוחה ודי יציבה. זה לוקח בערך 5-7 דקות אז סבלנות. ואם אין מיקסר? מקציפים עם מיקסר חשמלי ידני. ואם אין גם ידני? מקציפים עם מטרפה אבל אז צריך להקציף באינטנסיביות במשך 10 דקות לפחות.
– מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומקציפים עוד 30 שניות.
– מוסיפים סולת, קמח, קוקוס ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהקמחים נטמעים.
– מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת היטב.
– מפזרים מעל קוביות משמשים ושקדים פרוסים. אפשר לפזר גם קצת קוקוס.
– אופים בתנור בחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שהחלק העליון זהוב מאוד וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים.
– כשהעוגה יוצאת מהתנור מאפשרים לה לנוח 10 דקות ובזמן הזה מכינים את הסירופ.
– מרתיחים מיץ תפוזים, מים וסוכר על אש בינונית במשך 5-10 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי והסירופ רותח.
– שופכים את כל הסירופ על העוגה, לאט לאט עד שהיא תספוג הכל, ומאפשרים לה להתקרר לגמרי בטמפרטורת החדר לפני שמעטרים בקוקוס לבן וחותכים לקוביות.

עוגת סולת ומיץ תפוזים עם קוקוס ומשמשים
לא התאפקתי עד שהתה יהיה מוכן ורצתי לצלם אותה 🙂 עוגת סולת ומיץ תפוזים עם קוקוס ומשמשים

הערות ושדרוגים
– במקום סוכר לבן אפשר לשים סוכר חום בהיר – דמררה.
– אפשר להפחית קצת בכמות הסוכר של העוגה ל-1/3 אבל לא גרם אחד פחות אחרת היא לא תחזיק (הזוכר גם מייצב ולא רק ממתיק).
– העוגה לא יוצאת מאוד גבוהה וזה בסדר, ככה זה אמור להיות.
– במקום קוקוס בעוגה עצמה אפשר לשים שקדים טחונים דק בכמות זהה.
– חשוב מאוד לאפשר לעוגה להצטנן ולספוג את כל הנוזלים לפני שחותכים אחרת היא לא תהיה יציבה מספיק. ובכל מקרה, היא גם ככה משתבחת יום אחרי.

17 תגובות

  1. רחלי says:

    שלום
    האם אפשר להכין את העוגה בלי סולת?

  2. יפית says:

    האם אפשר ללא פרי?

  3. אורנה says:

    לשמור בקרור?

  4. מיכל says:

    מה זה קוקו לבן? אבקת קקאו לבו?

    1. ניר says:

      קוקוס

  5. ניר says:

    מתכון מעולה. תודה.קצרה מחמאות.
    אחת שנכנסת מיד לרשימה שלי.

  6. מור says:

    נראה לי הכוונה היתה לקוסקוס לבן. ה’ס’ נשמטה…

    1. אילנה says:

      שלום רב לך, איך אפשר לשמור/להדפיס את המתכון, בלי לרשום אותו?תודה.

      1. דודי says:

        אחרי “הערות ושדרוגים ” באמצע מופיע לך “לחץ להדפסה “

  7. אסתר says:

    במידה ואין מיץ תפוזים טבעי, האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים כמו פרימור למשל?!

  8. אסתר says:

    הכנתי עם נקטר תפוזים של ספרינג.
    יצא פשוט טעייים. העוגה האולטימטיבית לצאת הצום.
    תודה ! גמר חתימה טובה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה שאהבת! שנה טובה

  9. יוכבד says:

    הכנתי ויצא מושלםםם וטעים
    לא הפסקנו לאכול ממנה

  10. מיקי says:

    האם ניתן להקפיא?

  11. פזית says:

    הי. האם אפשר להשתמש במשמש מיובש? תודה.

  12. קרן says:

    אם מוותרים על הרוטב- גם יוצא טוב?

  13. יעלי says:

    ואוווו, הרגע הכנתי ובשניה שהתקרר חתכתי וישר טעמתי, פשוט ואו אהבתי ממש! תודה על מתכון מעולה, בהחלט מאמצת!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend