חמוצים בסגנון סוהו

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (5 הצבעות, ממוצע: 4.20 מתוך 5)
Loading...

לא יוצא לי להגיע המון למסעדת סוהו בשנתיים האחרונות, למרות שהיא ממוקמת 10 דקות מהבית שלי, אבל כשאני כבר מגיעה, הדבר הראשון שאני זוללת זה חמוצים. ותמיד מתחשק לי מהם עוד.

יש משהו מאוד ממכר בחמיצות העזה ובמתיקות שמתלווה אליו שפשוט גורם לי לרצות לאכול מהם עוד ועוד.

כשמגיעות המנות העיקריות, ואני צריכה לזנוח את הכרוב והגזר, אני קצת מתבאסת שלא השארתי קצת חמוצים מהצד, שילוו את האורז.

אז כדי לא להתגעגע יותר מדי, וכדי שתמיד יהיה מה לאכול לצד העיקרית, החלטתי להכין את החמוצים האלה בבית. והכי כיף? שעתיים אחרי ההכנה הם כבר מוכנים לאכילה.

חמוצים בסגנון סיני

מצרכים ל-2 צנצנות גדולות (כאלה שנכנס בהן קילו קמח):
1/2 כרוב גדול או כרוב אחד קטן, שטוף
1 ראש כרובית, שטופה היטב
4 גזרים, שטופים
3 מלפפונים קשים, שטופים
6 צנוניות (לא חובה), שטופות

למשרה (מספיק לצנצנת וחצי בערך – אם מכינים כמות גדולה יותר מכפילים כמויות):
3/4 כוס חומץ רגיל (5%)
מיץ מ-1/2 לימון
3/4 כוס סוכר
3 כוסות מים
2 כפות מלח
1 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף
כפית שמן שומשום
פלפל צ’ילי אדום או ירוק (לא חובה)

להגשה:
שומשום קלוי

אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב לקוביות גדולות ואת הכרובית מפרקים לפרחים, לא גדולים. חותכים את המלפפונים והגזר (עם הקליפה – לא מרגישים אותה כמעט ויש בה המון ערכים תזונתיים) לפרוסות דקות. אם רוצים להוסיף גם צנוניות חותכים גם אותן לפרוסות. מניחים את כל הירקות בקערה גדולה ומערבבים.
– קוצצים דק דק את הג’ינג’ר וחורצים את הפלפל החריף (במידה ורוצים להשתמש בו) עם סכין כך שיהיה עליו חתך. אין צורך לחצות אותו לחצי כדי שהחריפות תהיה עדינה ומרומזת בלבד והגרעינים ישארו בפנים ולא ישתחררו החוצה. מצד שני, אם אתם אוהבים חריף, כמובן שאפשר גם לחצות לחצי או לפרוסות.
– בסיר גדול מניחים את כל מצרכי המשרה, פרט לשמן שומשום ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזל רותח והסוכר נמס לגמרי. מכבים את האש ומוסיפים שמן שומשום.
– מניחים את הירקות בצנצנות ודוחסים היטב, חשוב מאוד לדחוס את הירקות כמה שיותר.
– מכסים את הירקות בצנצנת עם הנוזל הרותח וסוגרים את המכסה. מניחים לחמוצים להתקרר בחוץ עד שהם מגיעים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. ואגב, הם כבר טעימים אחרי שעתיים אבל אחרי הקירור הם עוד יותר טעימים.
– מגישים עם שומשום קלוי – הוא ממש מוסיף אז אל תוותרו עליו.

הערות חשובות:
– אפשר להוסיף לירקות פלפלים בשלל צבעים, חתוכים לקוביות, ואפילו קולורבי.
– אם אתם שומרים על הגזרה או על כמות הסוכר, אפשר להמיר חצי מהכמות ב”כמו סוכר” או כל תחליף סוכר אחר.
– אפשר להשתמש בנוזלים של החמוצים לכבישה חוזרת. במקרה הזה אני ממליצה לחמם את הנוזלים שוב, להוסיף 1/3 כוס סוכר ו-1/3 כוס חומץ ולהשתמש. ובכל מקרה לא יותר מפעם אחת.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
  • לשתף זה כיף

13 תגובות

  1. טלי says:

    תודה על המתכון !
    שמן שומשום זה מאסט?
    ומבחינת יחסים- הכמות של המשרה זה מה שמתאים לכמויות של הירקות במתכון? כי באחד הגדרת ל 2 צנצנות ובשני לצנצנת וחצי

    1. רחלי קרוט says:

      לא מאסט אבל מוסיף.
      כן, נורא תלוי פשוט כמה ירקות דוחסים וכמה מקום נשאר. אם חסר לך מהמשרה אפשר להוסיף פשוט מים רותחים עם קצת מלח להשלמה

  2. ענבר says:

    תודה על המתכון! האם הסוכר הוא רק לטעם? במידה וארצה להשמיט אותו….

    1. רחלי קרוט says:

      כן, הוא גם חומר משמר אבל במקרה הזה יש כל כך הרבה חומץ שהוא בעיקר כאן לטעם. אפשר לגמרי להפחית אם את פחות אוהבת

  3. אורטל says:

    עשיתי, טעים מאוד!!! שתי שאלות- 1. כמה זמן נשמר במקרר? 2. יש לך עוד מתכוני חמוצים פשוטים ומעלפים כמו זה? ?
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      כיף שאהבת <3
      אם לא מכניסים ידיים או כלים שאכלו איתם פנימה, זה יחזיק לפחות חודש.
      יעלו עוד ממש בקרוב 🙂

  4. לי says:

    הגינגר חובה?

  5. נילי says:

    הי האם אפשר עם חומץ תפוחים?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

  6. נילי says:

    תודה

  7. כרובית בטחינה – כרובית שלמה אפויה בתנור שמגישים עם טחינה – קרוטית – Krutit says:

    […] לחתוך אותה לפרחים ולהכין חמוצים מעולים (הנה מתכון לחמוצים בסגנון סוהו שמכינים עם כרובית) ואפשר כמובן לבשל או לאפות אותה […]

  8. מיה says:

    יש אפשרות להחליף את הסוכר בסוכרזית או לוותר על הסוכר בלי לפגוע בטעם?

  9. רחלי says:

    היי רחלי, המשרה אמורה לכסות את הירקות עד הסוף? יצא לי שנוזל המשרה מכסה רק עד האמצע ולא עד סוף הצנצנת. תודה 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend