קוביות בראוניז שוקולד וקוקוס – ללא קמח וללא מוצרי חלב

Posted on

בגלל עומס עצום של עבודה כמעט ולא הספקתי לעלות מתכונים לפסח. אני יודעת שרבים חיכו לעוגה מפונפנת אבל האמת היא שאני פשוט לא מספיקה.

כבר חודשיים שאני עובדת על מתכונים לשבועות (כן, מעכשיו) כך שפסח נשאר, לצערי, קצת מאחור.

מצד שני, יש גם צד חיובי לעומס הזה – במקום להכין עוגה הכנתי קוביות בראוניז שוקולד מטורפים עם שכבת קוקוס וטראפלס שוקולד מעל.

אתם בטח תוהים איך זה שהיה לי זמן להכין את הקוביות האלה אבל לא היה זמן לעוגה. אז זה מאוד פשוט, את הקוביות האלה מכינים ממש בקלות ומהר. רק מערבבים בקערה את המצרכים ושמים בתבנית. טוב, צריך גם להמס את השוקולד אבל זה באמת לוקח 30 שניות.

ואגב, את השילוב בין שוקולד וקוקוס למדתי לאהוב רק בשנים האחרונות והוא באמת אדיר וסופר הגיוני. השוקולד עשיר, מתוק ומתמוסס בפה והקוקוס מוסיף מרקם מעט גרגירי עם טעמים אקזוטיים. בקיצור, מדובר בחגיגה.

ואגב2, המתכון הזה לבראוניז, שאין בו טיפת קמח, הוא אחד המושלמים שיש. גם בלי הקוקוס.

נסו ותראו <3

מאחלת לכם חג פסח שמח. חג של חופש ושל רוגע, של טיולים וזמן איכות עם האנשים שאתם אוהבים.

קוביות בראוניז שוקולד עם קוקוס וטראלפס שוקולד – ללא קמח וללא מוצרי חלב

מצרכים לבראוניז (תבנית בגודל 20X20):
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
90 גרם שמן קוקוס (או 100 גרם חמאה לגרסה חלבית)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
3 ביצים L או XL
35 גרם (1/3 כוס) קקאו איכותי
35 גרם (1/3 כוס) קורנפלור

לשכבת קוקוס:
1 ביצה XL
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
50 גרם (2 כפות גדושות) שמן קוקוס, מומס
2/3 כוס קוקוס לבן

לשכבת טראפלס שוקולד:
120 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
130 גרם (1/3 קופסה) קרם קוקוס

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמתאימה למיקרו שמים שוקולד ושמן קוקוס וממיסים. מערבבים עד שנוצר רוטב מבריק.
– מוסיפים סוכר לבן וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים אחרי כל הוספה.
– מוסיפים קקאו וקורנפלור ומערבבים עד שהם נטמעים בבלילה.
– מעבירים לתבנית בגודל 20X20, משומנת או עם נייר אפייה בתחתית.
– מכינים את שכבות הקוקוס: מערבבים את כל המצרכים בקערה.
– משטחים את הקוקוס על הבראוניז בזהירות, עדיף עם כף, כך שתיווצר לכם שכבה דקה על הבראוניז. זה בסדר אם זה קצת נמרח אבל נסו לעשות את זה בעדינות ולאט וזה יסתדר.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35 דקות או עד שהחלק העליון של הקוקוס זהוב והשוליים יציבים. מצננים בחוץ.
– מכינים את שכבת הטראפלס: ממיסים בקערה שמתאימה למיקרו את השוקולד והקרם קוקוס ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב חלק.
– שופכים את הגאנש על הקוקוס בתבנית ומיישרים עם סכין או כף.
– מעבירים למקרר לשעתיים לפחות ורק אז חותכים לקוביות ומגישים (שומרים ומגישים קר מהמקרר).

הערות ושדרוגים
– במקום שוקולד מריר בשכבת טראפלס אפשר לשים שוקולד חלב.
– אפשר לוותר על שכבת הקוקוס ולשים מעל רק את שכבת הטראפלס. יצא מושלם.
– הבראוניז האלה מהממים גם כעוגה נמוכה שמכינים בתבנית 20 ס”מ. מעל אפשר לזלף קצפת ולפזר תותים.

19 תגובות

  1. חיתל says:

    נראה מעולה
    מנסה את זה מחר
    תפס אותי בזמן
    אני מוזמנת לארוחת ערב והם ביקשו בלי סוכר ואגוזים אז שברתי את הראש
    כי פה אני מחליפה את הסוכר בסוכר קוקוס
    יש לך טעות במתכון בחלק של הבראוני
    כתבת קמח ולא קורנפלור בהוראות הכנה

  2. טלי says:

    הי:) מה זה קרם קוקוס? זה מה שקונים בפייות שימורים?

  3. רוית says:

    תחליף לביצים על מנת להפוך את המתכון לטבעוני?

  4. מיכל שלום says:

    זה נשמע מדהים אני הולכת לנסות??
    שאלה קטנה: האם האפשר להמיר את השמן קוקוס בנטורינה כולל בטראפלס?

  5. יעל says:

    מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס?

    1. רחלי קרוט says:

      שמנת מתוקה

  6. ליאת says:

    היי.
    מה מיוחד בשמן קוקוס?
    אפשר להשתמש בשמן קנולה במקום?

    1. רחלי קרוט says:

      שמן קוקוס מתייצב בטמפרטורת החדר כמו חמאה ולכן הוא קריטי כאן אם רוצים מתכון פרווה. אפשר כמובן להמיר לחמאה אם אין לך בעיה עם חלבי.
      שמנים אחרים לא יעבדו כי הם לא מתמצקים אלא נשארים נוזלים ואז הבראוניז לא יתייצבו.

      1. ליטל says:

        פספסתי את גודל התבנית? אננרואה שהיא מרובעת אבל איזה גודל?
        וגם האם אפשר לעשות בתבנית עגולה 24 ?
        ולגבי השמן קוקוס אפשר להמיר ב50 ג חמאה למשל?

        1. ליטל says:

          ?גודל תבנית?

          1. רחלי קרוט says:

            20 על 20

  7. שני says:

    נראה מעולה ויוכן עבור ארוחת החג. יש משהו שאפשר לשים במקום הביצים?

  8. עפרי says:

    אפשר להכין יומיים מראש?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לגמרי

  9. נגה says:

    האם אפשר להגדיל מינון לתבנית חד פעמית בינונית? תודה על המתכון.

  10. אורית says:

    איך מניחים את שכבת הקוקוס על בלילת השוקולד בלי לערב בינהם?
    גם אם אניח עם כפית ובעדינות, איך אגרום לשכבת הקוקוס להיות שטוחה מעל הבלילה הלא אפויה?

    1. עמית says:

      היי! אני מסתכלת על המתכון ותוהה בדיוק על אותה שאלה.. האם הכנת את העוגה וזה עבד בלי להתערבב?

  11. רינת says:

    האם אפשר לעשות רק את העוגה ועל זה לשים שוקולד בלונדי או שוקולד אחר מיוחד ?

  12. יולי says:

    היוש,
    יש לי רק תבנית 23*23 יעבוד?
    צריך שינוי?
    אשמח לתשובה בדחיפות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend