עוף בשזיפים עם תפוחי אדמה וגזר

Posted on

השבוע הגיע אלי ארגז עם חומרי גלם של חברת מיה. היו שם שקדים ואגוזים, שמן זית ואורז, קינואה וחטיף בטטה. והיו גם שזיפים – מבריקים, שחורים ובלי גלעין בפנים.

כחלק משיתוף פעולה שלי איתם, החבר’ה המקסימים שם הביאו לי את הארגז ושלחו אותי לדרך עם אתגר – להכין משהו טעים שמתאים גם לפסח.

אז הכנתי.

תבשיל עוף בשזיפים, מלא ברוטב מתקתק, עם תפוחי אדמה וגזר שסופגים גם את טעמי הרוטב וגם את טעמי העוף.

התבשיל הזה, שהוא בעצם ארוחה שלמה, מזכיר לי בעיקר את האוכל של אמא. זה שתמיד יש בו מלא רוטב לטבול את החלה (או הלחמניות של פסח) וזה שמקבל צבע משגע מהפפריקה והסילאן.

אפשר כמובן לוותר על תפוחי האדמה או להמיר אותם בבטטה אבל בעיני, אם כבר מכינים סיר, כדאי שיהיה בו הכל. מהעיקרית ועד התוספת והירק. בכל זאת, זמן הוא הדבר הכי יקר שיש לנו.

חג שמח חברים!

הצבע והמתיקות מגיעים מהשזיפים

עוף בשזיפים עם תפוחי אדמה וגזר

מצרכים:
2 כפות שמן קנולה/זית
2 בצלים לבנים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
4-6 חלקי עוף שאוהבים עם העור (שוקיים, כרעיים וכו), עם העור
4 תפוחי אדמה בינוניים, עדיף אדומים
3 גזרים, שטופים היטב
1 חבילה (200 גרם) שזיפים שחורים ללא גלעין
1 כפית שטוחה פפריקה אדומה
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 כפות סילאן
1/2 כפית בהרט
1כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצלים לקוביות ואת שיני השום פורסים לפרוסות.
– בסיר רחב, שמתאים גם לתנור, מטגנים את הבצל והשום בשמן, על אש נמוכה, עד שהבצל מתחיל להתרכך. בערך 8 דקות.
– מזיזים הצידה את הבצלים והשום ומניחים בתוך הסיר את חלקי העוף, כשהצד של העור כלפי מטה. מגבירים את האש ומניחים לעוף לקבל צבע זהוב במשך 6-8 דקות. בזמן הזה לא נוגעים בעוף ולא מזיזים אותו אחרת הוא ידבק כי החלק התחתון עוד לא יהיה מטוגן וזהוב.
– בינתיים חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.
– הופכים את העוף לצד השני ומפזרים מסביב את תפוחי האדמה, הגזרים והשזיפים.
– מוסיפים 2 כוסות מים רותחים (או עד כיסוי 3/4 גובה העוף) ומתבלים בפפריקה, סילאן, בהרט, מלח ופלפל. מערבבים את הנוזלים עם כף מסביב או מזיזים את הסיר מצד לצד כדי שכל הרוטב יתערבב. עוד אופציה היא לערבב את המים הרותחים והתבלינים בקערה קטנה ואז להוסיף אותם (לטעמי זה מיותר ומוסיף כלים לכיור אבל גם אופציה).
– מבשלים 10 דקות ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 30 דקות או עד שהעוף זהוב ותפוחי האדמה רכים. חשוב מדי פעם להרטיב את העוף והירקות עם הרוטב מסביב.

העוף נשאר עסיסי בטירוף בזכות הרוטב

הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את התבשיל מראש ולהכניס לתנור ל-10 דקות לפני ההגשה. חשוב רק להרטיב את העוף עם הנוזלים במהלך הצלייה בתנור.
– לא רוצים להכניס לתנור? אין שום בעיה, פשוט ממשיכים לבשל על האש. במקרה הזה רק חשוב לצרוב היטב את העוף בשלב הראשון (תוסיפו עוד 5 דקות לצריבה), כשהעור כלפי מטה, כי לא יהיה לכם תנור שיצרוב אותו עוד קצת מהצד הזה.
– אני אוהבת להוסיף לתבשיל גם משמשים מיובשים, מאוד משדרג.

23 תגובות

  1. אורטל says:

    היי, מכסים את הסיר עם מכסה כשמכניסים לתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, אין צורך. אני רוצה שהנוזלים קצת יתאדו <3

  2. טלי says:

    חייבים את העוף עם העור? אני לא יודעת איך להתמודד עם שאריות הנוצות שיש על העור לפעמים…

    1. רחלי קרוט says:

      אני מבקשת מהמוכר לנקות לי טוב טוב אבל אפשר גם בלי העור. במקרה הזה מדלגים על שלב הצריבה ההפוכה ואופים בתנור כשהחלק התחתון כלפי מטה. תקפידי רק להרטיב את העוף ברוטב מדי 10-15 דקות.

  3. לירון says:

    היי,
    הבצל והשום נשרפו לי שהוספתי את העןף והגברתי את האש. הייתי אמורה לשים בסיר נפרד?

  4. קסם says:

    היי,
    אני ממש אוהבת עוף בבישול איטי וארוך שהוא ממש מתפרק מעצמו. יש אפשרות להכין את המתכון ולהכניס ליותר זמן בתנור בחום נמוך? מה היית ממליצה?
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לגמרי אפשרי. תורידי ל-130 ויותר זמן אפייה

  5. יוליה says:

    הכנתי ויצא ממש טעים! השזיפים כל כך מוסיפים טעם לתבשיל. אגב, אני לא השתמשתי בשמן בכלל. טיגנתי קודם את העוף שגם ככה היה שומני, הוצאתי ושמתי בצד ואחר כך בשומן של העוף טיגנתי את הבצל עם השום.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! והאמת, צודקת לגמרי לגבי השמן <3

  6. אורטל says:

    היי. ניתן לעשות את המתכון ללא השזיפים?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. ואפשר גם כל פרי מיובש אחר כמו משמשים למשל

  7. אורטל says:

    היי רחלי, האם אפשר להמיר כוס מים בכוס יין אדום? ?

  8. שרה says:

    שלום רחלי,
    מתכון מדהים!! יצא עוף מושלם!\
    תודה רבה…

    שרה

  9. ורד says:

    הי! האם אפשר ללא בהרט?
    להוסיף בטטות במקום גזר מתאים?

  10. יהודית says:

    הכנתי, יצא טעים ביותר.
    מומלץ!
    למרות שויתרתי על הבצל.
    אפיתי בחום נמוך יותר במשך זמן ארוך.

  11. מורן says:

    הכנתי עם משמש מיובש כי זה מה שהיה. יצא מושלם! הילדים טרפו. תודה!

  12. אביטל says:

    אפשר גם עם שזיפים טריים?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לגמרי. יצא מושלם.

  13. שרי says:

    היי רחל
    תודה על המתכון
    אין לי סיר שמותאם לתנור
    יש עוד אופציה להכין את המתכון?

  14. נעמה says:

    יצא מעולה! אחלה מתכון תודה!
    וידעתי קודם את העוף הוצאתי הצידה ואז את הבצל עם השומן של העוף שנותר וגם…הוספתי קצת קוביות מנגו בסוף וזה נותן טוויסט מגניב ומשתלב יפה עם הטעמים!

    1. נעמה says:

      טיגנתי קודם את העוף**

  15. תמי says:

    שלום. האם אפש להכין בתבנית בתנור במקום על הגז ?

  16. ליאת says:

    עוף נדיר ברמות אחרות!!!
    הולכת להיות מנה מככבת אצלנו!! עם אורז לבן ליד זה וואו!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend