בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים טופו מוקפץ עם ברוקולי וקשיו

טופו מוקפץ עם ברוקולי וקשיו

מאת רחלי קרוט

אני מאוהבת בטופו! זהו, אחרי ששחררתי את ההצהרה הזאת לאויר העולם, אני יכולה לספר לכם שמהיום הראשון שהמדור הזה יצא לדרך (שבוע שעבר המדור חגג שנתיים! וואו) רציתי לגלות לכם את סודות הטופו שמשום מה עדיין נחשב לעיתים אנמי.

אבל האמת היא, שטופו הוא חומר גלם מדהים. הוא מלא בחלבון, עשיר בסידן, דל קלוריות והוא בעיקר נייטלרי בטעמו  וסופג לתוכו כל טעם שתוסיפו לו. והכיף הגדול? הוא מגיע בכמה מרקמים שונים – קשה, קשה מאוד, רך/משי וכו. ההבדל בינהם הוא בתהליך הגיבון מחלב סויה לטופו, ממש כמו שמכינים גבינה מחלב פרה. לעומת טופו קשה, שעובר גיבון ולחיצה עד שכל הנוזלים יוצאים החוצה, טופו רך עובר רק תהליך של קרישה ולכן הוא ממש רך.

אז מה מכינים עם כל אחד מהם? עם הטופו הקשה אפשר להכין מוקפצים ושניצל, בולונז וקציצות או כל דבר שמצריך חומר גלם שיש לו מרקם יציב יותר. טופו רך/משי לרוב נטחן למעין קרם חלק והוא נהדר להכנת ממרחים סמיכים כמו מיונז או גבינה טבעונית ואפילו מוס שוקולד שם הוא מחליף את השמנת.

כדי להראות לכם את היחודיות המופלאה של הטופו נפגשתי השבוע עם אולגה טוכשר, האישה המוכשרת מאחורי הבלוג הטבעוני “המרכיב הסודי“. את אולגה אני מכירה כבר שנים ארוכות והיא עברה תהליך מאתגר של מעבר לאורח חיים טבעוני עם קריצה בריאה יותר. היא למדה קונדיטוריה, ואף עסקה בזה לא מעט שנים, ואחרי שהפכה לטבעונית הצליחה להביא את עולם המתוקים גם לטבעונות עם עוגות מוס מרהיבות אבל גם ארוחות יומיומיות שמוכיחות שטופו הוא אחד מחומרי הגלם שכולנו חייבים להכיר.

טופו מוקפץ עם ברוקולי וקשיו (ללא גלוטן)

מצרכים (3 מנות):
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה
2 כפות קורנפלור
3 כפות שמן
3-4 שיני שום, כתושות
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קצוץ דק
1 ראש קטן ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
3 כפות מים

מצרכים לרוטב:
6 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון או חומץ אורז
4 כפות סוכר חום כהה או סילאן
3 כפות קורנפלור
6 כפות מים

להגשה:
אורז מבושל
חופן קשיו קלוי
שומשום
בצל ירוק, פרוס לטבעות דקות

אופן הכנה:
– מסננים את הטופו מהנוזלים שבאריזה ומייבשים בעזרת נייר סופג. חותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
– מעבירים לקערה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים ביחד עד שכל הטופו מכוסה בקורנפלור מכל הצדדים.
– מחממים 2 כפות שמן במחבת, מסדרים את קוביות הטופו בשכבה אחת ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת.
– באותה המחבת/ווק מחממים עוד כף שמן ומטגנים את השום והג’ינג’ר עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרחי הברוקולי והמים, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 2-3 דקות. חשוב לעבוד בשלב הזה על אש גבוהה כדי לקבל צריבה יפה.
– בינתיים טורפים בקערה עת כל מרכיבי הרוטב.
– מוסיפים את הרוטב למחבת עם הברוקולי ומערבבים. הוא יתחיל להסמיך ממש מהר.
– מחזירים למחבת את קוביות הטופו, מוסיפים את הקשיו ומערבבים היטב, עד שהכל מכוסה ברוטב מבריק.
– מפזרים שומשום ובצל ירוק חתוך ומגישים מיד על מצע אורז.

מנה מושלמת לארוחת צהריים או ערב. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום ברוקולים אפשר לשים פרחי כרובית או קוביות/פרוסות גזר.
– אל תוותרו על הג’ינג’ר, הוא מאוד מוסיף אבל לא דומיננטי כמו שנדמה לכם בגלל הריח החזק שלו.
– אם יש לכם בבית, מומלץ להוסיף לרוטב 1/2 כפית שמן שומשום.

אולי יעניין אותך

39 תגובות

רוני 26 ביולי 2020 - 8:42

נראה נהדר! ואיזה כיף שסופסוף מישהו מעיז להגיד שטופו זה בכלל לא “עצוב” כמו שחלק חושבים…. תודה על המתכון ועל הגישה הנהדרת!

השב
רחלי קרוט 27 ביולי 2020 - 20:48

באהבה גדולה! ואין על טופו ♥

השב
מורן 30 באוקטובר 2020 - 11:45

היי רחלי יופי של בלוג!!
הכנתי עכשיו את הטופו( פעם ראשונה שלי) יצא ממש טעים אבל הנראות רחוקה להיות כמו שיצא לך:/ מה עשיתי לא בסדר? הטופו די התפרק לי..

השב
יובל עייש 27 ביוני 2021 - 15:53

לכמה מנות זה מספיק ?

השב
מזל 26 ביולי 2020 - 12:45

רחלי היקרה, המתכון נראה מדהים. רציתי לדעת במה ניתן להמיר את הטופו? כל דבר הולך? סלומון/פרגית/בקר?

השב
רחלי קרוט 27 ביולי 2020 - 20:49

כן, בהחלט. לא הייתי ממירה בבקר כי אלא הוא חתוך לנתחים ממש דקים אבל כל השאר יעבוד.

השב
אתי 26 ביולי 2020 - 13:55

האם יש תחליף לקורנפלור במתכון?
קמח עדשים אולי? קמח חומוס או משהו אחר ללא גלוטן?

השב
רחלי קרוט 27 ביולי 2020 - 20:49

קמח טפיוקה. צריך כאן קמח עמילני.

השב
גילי 26 ביולי 2020 - 15:22

על איזה טופו את ממליצה למתכון? תמיד הולכת לאיבוד מול מדף הטופו…

השב
שרון 27 ביולי 2020 - 11:35

כנל, גם אני אשמח לדעת איזה סוג טופו מומלץ

השב
רחלי קרוט 27 ביולי 2020 - 20:51

בעקרון כל טופו קשה יעבוד, רק לא הטופו שכתוב עליו טופו רך או טופו משי.
אם תמצאי את הטופו באריזה הכחולה (תכתבי בגוגל טופו כחול) אני ממש מחבבת אותו. אבל גם השאר נהדרים ויש בארץ יצרני טופו מצוינים.

השב
רועי 26 ביולי 2020 - 18:03

האם אמורים לרכך את הברוקולי לפני שמכניסים למחבת? האם ברוקולי קפוא מתאים או עדיף טרי?

השב
רחלי קרוט 27 ביולי 2020 - 20:51

לא צריך לרכך. הטרי יותר קראנצ’י כזה, הקפוא יותר רך.

השב
אבישי 27 ביולי 2020 - 7:10

האם אפשר מידי פעם להציע תחליף למאותגרי פחמיימות ולסוכרתיים,תחליף לקמחים ולשאר עתירי הפחמיימות,האם לדוגמה במקום הקורנפלור במתכון ניתן להשתמש בקמח שקדים???

השב
רחלי קרוט 27 ביולי 2020 - 20:52

בהחלט אקח את זה בחשבון למתכונים הבאים.
צריך כאן קמח עמילני שנדבק ומסמיך אז קמח טפיוקה יותר לעבוד נהדר.

השב
דניאל 16 באפריל 2022 - 13:46

יצא יאמי רק קצת גואי (דביק כזה) יכול להיות שכדאי אולי פחות סילאן?

השב
רחלי קרוט 17 באפריל 2022 - 7:48

זה אמור לצאת סטיקי כזה. אפשר להפחית סילאן אם את פחות אוהבת.

השב
ולה 7 באוגוסט 2020 - 16:05

שמעי, אין מתכון שלך שלא יוצא לי פגז. יצא טעים בטירוף!
אלופה

השב
רחלי קרוט 8 באוגוסט 2020 - 15:11

ממש ממש שמחה לשמוע! תודה על המילים היפות.

השב
ליהי 22 באוגוסט 2020 - 19:09

יו יצא מה זה טעים ומתובל טוב!!!

השב
עודד 26 באוגוסט 2020 - 19:21

היי רחלי!
המנה מעולה אך הקורנפלור (ברוטב בלבד, לא השתמשתי בו לציפוי הטופו), עושה מין אפטר טייסט עם מרקם מעט קמחי.
האם נתקלת? האם יש תחליף לקורנפלור?
תודה את נהדרת!!!

השב
נועם 17 בספטמבר 2020 - 13:48

כמו כל המתכונים שלך- יצא מדהים!
תודה!

השב
עדית 27 בספטמבר 2020 - 13:53

מנה מעולה! תודה רבה
הכנתי עם ברוקולי קפוא ושומשום במקום קשיו

השב
אצבעות שניצל טופו בציפוי פריך עם סלט אטריות אורז - קרוטית - Krutit 11 באוקטובר 2020 - 8:26

[…] זוכרים, כי מהמדור ההוא עלה גם המתכון של אולגה טוכשר לטופו המוקפץ. בקיצור, גם המתכון שלפניכם שייך לאולגה והוא פורסם אי אז […]

השב
אתי 28 בדצמבר 2020 - 0:19

מנה מצויינת !!! תודה לך על המתכונים הטעימיםםם יאמי! הספקתי להכין כמה מתכונים. עד עכשיו שום מתכון לא איכזב איזה כייף!

השב
רחלי קרוט 28 בדצמבר 2020 - 11:27

ממש ממש שמחה לשמוע! תודה גדולה שכתבת

השב
ריבה 31 בינואר 2021 - 13:22

תודה על מתכון מעולה יצא עכשיו טעיייים😌

השב
אוסי 13 בפברואר 2021 - 22:33

מתכון מעולה!
השתמשנו בבוטנים במקום קשיו.
הכיסוי של הטופו בקורנפלור גאוני

השב
אייר 7 במרץ 2021 - 16:45

היי רחלי,
האם ניתן לשמור את השאריות במקרר? אם כן, איפה מחממים ?

השב
טסי 10 במאי 2021 - 17:26

תודה על עוד מתכון מעולה!
הבעיה היחדיה היא שיצא לי נורא סמיך וניסיתי לדלל עם מים ולא ככ עזר. איך אפשר לדלל את הרוטב?

השב
תמר 6 ביוני 2021 - 15:57

הכנתי עם שעועית ירוקה טריה במקום ברוקולי. יצא מעולה. תודה רבה !

השב
שירי 27 בספטמבר 2021 - 13:27

מנה מדהימה! וואו! תודה רבה לך עליה!

השב
רחלי קרוט 28 בספטמבר 2021 - 20:56

באהבה רבה. וממש שמחה שאהבת.

השב
ליטל 27 במרץ 2022 - 22:53

תודה רבה על המתכון 😊
הכנתי עם כרובית והוספתי לרוטב כפית חמאת קשיו יצא מהמם

השב
Me 23 במאי 2024 - 12:56

לא הבנתי למה אי אפשר לדרג. 100 מתוך 10, מתכון מושלם!!! ממש כמו במסעדות

השב
Mee 23 במאי 2024 - 12:57

לא הבנתי למה אי אפשר לדרג. 100 מתוך 10, מתכון מושלם!!! ממש כמו במסעדות

השב
טלי 16 בנובמבר 2024 - 18:10

באסה.. כי מהתגובות נראה שלכולם המתכון הצליח ורק אצלי לא😢
ברגע שהוספתי את הרוטב הוא התגבש ונהיה כמו סירופ טופי וכל המנה הפכה להיות דביקה ולא כיפית.
אשמח לדעת מה לא עשיתי נכון..

השב
טל 1 במרץ 2025 - 12:23

מושלם!!! תודה!! אשמח לעוד תבשילי ירקות וגם עם טופו!

השב
טל 1 במרץ 2025 - 12:24

מושלם!!! תודה!! אשמח לעוד תבשילי ירקות

השב

השאר תגובה

Send this to a friend