664
מתכון קלאסי, וכל כך טעים, לממרח זיתים שקשה להסביר כמה משגע טעמו. מומלץ מאוד להשתמש בזיתי קלמטה ללא גלעין אבל גם זני זיתים אחרים יעבדו נפלא. נסו להגיש את הממרח מעל לחם או בגט קלוי ומעליו פיסטוקים קלויים וקצוצים או מרחו אותו בתוך מאפי שמרים מלוחים. כמות קטנה וכל המאפה או הכריך שלכם יקבל ניחוח משכר ומלוח.
טפנד זיתי קלמטה
מצרכים:
2 כוסות זיתי קלמטה ללא גלעין
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום, קלופות
עלים מ-2 גבעולי טימין
אופן הכנה:
– בקערת מעבד מזון שמים את כל המצרכים וטוחנים, בפולסים, עד לקבלת ממרח עם צ'אנקים קטנים. חשוב לא לטחון ממש עד הסוף כדי שלא יהיה חלק לגמרי.
– שומרים בצנצנת במקרר.

טפנד זיתים
הערות ושדרוגים
– אם אין לכם טימין לא חובה להוסיף אותם.
– אפשר להכין את הממרח עם כל זיתים שאוהבים.
– במקום שיני שום אפשר לשים כפית שום כתוש או כפית אבקת/גבישי שום.