טראפלס שוקולד וארל גריי עם פקאנים

Posted on
טראפלס שוקולד ופקאנים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

אם יש קינוח שאני מכינה הכי הרבה זה טראפלס. קלות ההכנה, שעומדת בניגוד גמור למראה היפהפה ולטעם העשיר, קונים אותי כל פעם מחדש. ואף מילה כמה מעט מצרכים יש במתכון.

אז כן, יש בו מעט מצרכים, אבל כל אחד מהם חשוב ומביא איתו לא רק טעם מעולה אלא גם את הדיוק הזה שהופך טראפלס קלאסיים למיוחדים – שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים (לא חובה, אבל מומלץ כדי שהטעם יהיה עמוק ועשיר), שמנת מתוקה שמעדנת ומוסיפה עושר וקרמיות, תה “ארל גריי” שיש בו טעמים של הדרים ושל תבלינים חמים והוא משתלב מדהים עם שוקולד ולגמרי מקפיץ פה את הטעם וגם פקאנים שמוסיפים קראנצ’יות כיפית. בקיצור, חגיגה!

טראפלס שוקולד ופקאנים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
אם רוצים את הטראפלס קצת יותר מתוקים אפשר להשתמש בפקאנים מסוכרים או להוסיף מייפל. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

ויש גם בונוס! אפילו לא צריך ליצור כדורים עם הידיים וללכלך אותן או לעבוד קשה ולגלגל כדור כדור, פשוט חותכים את שכבת הטראפלס לקוביות, מעבירים לשקית עם קקאו ומערבבים בעדינות רבה. אחר כך שופכים למסננת כדי להפטר מיתרת הקקאו וזה מוכן.

טראפלס שוקולד ופקאנים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
קוביה קטנה של אושר מתוק. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

טראפלס שוקולד וארל גריי עם פקאנים

מצרכים (20-30 טראפלס תלוי בגודל):
300 גרם שוקולד מריר (מומלץ 60% מוצקי קקאו ומעלה)
150 מ”ל שמנת מתוקה 38% (או קרם קוקוס לגרסה פרווה)
1 שקיק תה “ארל גריי” של ויסוצקי
150 גרם פקאנים מסוכרים או טבעיים
קקאו לעיטוף הטראפלס

אופן הכנה:
– אם משתמשים בפקאנים טבעיים קולים אותם עד הזהבה קלה וריח טוב. מצננים וקוצצים גס. אם משתמשים בפקאנים מסוכרים רק קוצצים גס. ממש רק לרבעים בערך.
– שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
– שופכים אל תוך קלחת את השמנת ואת שקיק התה ומביאים לסף רתיחה.
– מוציאים את שקיק התה ומוזגים את השמנת הרותחת לקערה עם השוקולד.
– ממתינים 5 דקות ואז מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים את הפקאנים ומערבבים.
– מעבירים את הגנאש עם הפקאנים לתבנית מרובעת 20 על 20 שבתחתיתה נייר אפייה.
– מעבירים למקרר למשך הלילה (ואפשר גם למקפיא).
– כשהגאנש יציב מאוד מחלצים אותו מהתבנית, חותכים לקוביות ומגלגלים בתוך קערה או שקית עם קקאו. אפשר לעשות את זה עם מסננת ואז בכלל לא מתלכלכים.

טראפלס שוקולד ופקאנים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
החליטה של התה מוסיפה פה מלא מלא טעם מיוחד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר עם אחוזי קקאו נמוכים יותר ואז הטראפלס יצאו קצת יותר מתוקים.
– לפני שאתם מקררים את הטראפלס תטעמו ואם חסרה לכם מתיקות (במידה והשתמשתם בשוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים ופקאנים לא מסוכרים) אפשר להוסיף 1-2 כפות מייפל ולערבב.
– במקום פקאנים אפשר להשתמש באגוזים קצוצים מכל סוג שאתם אוהבים רק חשוב לקלות אותם קודם.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לטראפלס חמוציות, דובדבני אמרה קצוצים, קוקוס קלוי ואפילו 2-3 כפות של שומשום קלוי יעשו פה עבודה מדהימה.
– המתכון בשיתוף ויסוצקי.

5 תגובות

  1. מריאנה says:

    האם ניתן לשמור במקפיא ? לכמה זמן?

  2. רוית says:

    בשביל לטבען את המתכון, אפשר להשתמש בקרם קוקוס?

  3. נועה says:

    היי,
    אפשר לערבב עם ממרח לוטוס קראנץ’? ובאיזה יחס?

  4. חני says:

    וואו. הכנתי ויצא כל כך טוב. שילבתי פקאן מסוכר עם טבעי. מושלם!

  5. חן says:

    יש אפשרות לעשות את זה עם שוקולד לבן?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend