כדורי עוף ועדשים כתומות עם דלורית וגזר

Posted on

למרות שפרשתי מכמה פרויקטים גדולים שלקחתי בהם חלק, בתקווה שיהיה לי קצת יותר זמן לנשום, זה לא ממש קרה ואיכשהו כל הזמן שפיניתי נתפס תוך שנייה על ידי דברים אחרים.

מצד אחד זה מדהים, כי קצת פחדתי לקום בבוקר ולגלות שעות פנויות ואיך בעצם מתמודדים איתן. מצד שני – כבר נערכתי נפשית להתמודדות הזאת וחיכיתי לה.

אבל רגע, יש גם צד שלישי בסיפור! בעצם, רוב הזמן שהתפנה נתפס על ידי משהו חדש שאני בונה. שלא תאמינו – אבל לא קשור באוכל. זאת אומרת, יהיו שם גם דברים שקשורים קצת למטבח, אבל לא ממש אוכל.

הכי מרגש. ומפחיד. ומדיר שינה בלילה. ומשמח.

אז מתי זה יצא לאויר העולם? שאלה מעולה.

התכנית היא לשחרר את הבייבי החדש עוד השבוע, אבל היי – אמרתי את זה גם שבוע שעבר. ושבוע שלפני זה.

בקיצור, זה יקרה ממש אוטוטו ואני כל כך מקווה שתאהבו.

  • אם אתם רוצים לדעת ראשונים כשהאתר החדר עולה אתם מוזמנים להרשם לניוזלטר של הבלוג. בעצם תקבלו, ישירות למייל שלכם, עדכון בכל פעם כשיש מתכון חדש ואעדכן שם גם כשהאתר יהיה באויר.

אז עד שהפרויקט החדש יעלה, הכנתי לי ולעצמי ארוחת צהריים שמספיקה לשבוע. כזאת שמכינים ביום ראשון ונהנים ממנה בשני, בשלישי, ברביעי וגם בחמישי. בכל זאת, למי יש זמן לבשל באמצע שבוע עכשיו כשהשעות שלי שוב תפוסות 🙂

מה שנהדר בתבשיל הזה, שאפשר לחמם את זה בקלות בארוחת צהריים ותוך דקה זה חם חם וטעים כאילו זה יצא הרגע מהסיר.

אגב, לא באמת חייבים פה אורז בצד. יש כאן גם ככה עוף ועדשים כתומות, דלורית וגזר. אבל היה לי קצת אורז במקרר אז התפנקתי.

הכנתם? מחכה לכם בעמוד האינסטגרם לשמוע איך יצא <3

אתם קולטים כמה זה רך ומלא ברוטב טעים?

כדורי עוף ועדשים כתומות עם דלורית וגזר

מצרכים לכדורי עוף:
500 גרם עוף טחון
2 גזרים (לא חייבים לקלוף)
2 שיני שום, כתושות
1 ביצה L
1/2 כוס עדשים כתומות (ירוקות/חומות/שחורות לא יעבדו פה)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית

לתבשיל דלורית וגזר:
2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
3 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
1 שורש פטרוזיליה, קלוף
1/2 דלורית, קלופה
1/4 שקית גזר גמדי קפוא (או 2 גזרים חתוכים לקוביות)
1/2 כפית כורכום
3/4 כפית מלח
1/2 כפית בהרט – לא לוותר

אופן הכנה:
– מכינים את כדורי העוף: מגרדים את הגזר על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה גדולה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עם הידיים עד שהתערובת אחידה. מכסים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– בינתיים מכינים את התבשיל: קוצצים את הבצל, הסלרי ושורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) מטגנים את הבצל, הסלרי ושורש הפטרוזיליה עד שהם מתרככים. בערך 10 דקות.
– חותכים את הדלורית לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר, ביחד עם הגזר.
– מתבלים בכורכום, מלח ובהרט ומוסיפים מים עד שהם מכסים את קוביות הדלורית. זה יוצא בערך גובה הקציצות שתיכף יכנסו.
– יוצרים כדורים מתערובת העוף, בעזרת ידיים רטובות או משומנות, ומכניסים לתוך הסיר עם התבשיל. מנערים מדי פעם כדי שכדורי העוף יכוסו ברוטב ויכנסו פנימה בעדינות.
– סוגרים 3/4 עם מכסה ומבשלים במשך 30 דקות.
– מוציאים את המכסה וממשיכים לבשל עד שהדלורית רכה לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעמכם האישי.

איך אני אוהבת דלורית וגזר!

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף, בשלב הוספת התבלינים, גם כף אבקת מרק עוף. זה מעצים את הטעם אבל ממש לא חובה כי יש פה גם ככה סלרי ושורש פטרוזיליה שנותנים המון טעם.
– אפשר להכין גם מחצי עוף טחון ורבע בשר טחון או הודו.
– במקום עדשים כתומות אפשר לשים אורז עגול (אין צורך לבשל קודם).
– יש לכם בטטה בבית? אין בעיה להוסיף גם אותה.
– נשאר לכם מתערובת העוף? אפשר לשים בסיר 1 צנצנת של רוטב עגבניות ביחד עם 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. כשהרוטב רותח להכניס פנימה כדורי עוף ולבשל עד שהם רכים. את התבשיל הזה הכי כיף להגיש עם ספגטי או פירה.
– אין לכם סלרי או שורש פטרוזיליה? תחליפו בכף אבקת מרק.
– אם אתם אוהבים עשבי תיבול אפשר להוסיף 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה בשלב הוספת התבלינים. בתמונה פה רואים את עלי הסלרי אגב.

22 תגובות

  1. מאיה says:

    העדשים צריכות להיות מבושלות? או יבשות?

    1. רחלי קרוט says:

      יבשות

  2. עדי הראל בלוריאן says:

    נשמע מעולה!
    יעבוד גם עם הודו טחון?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לגמרי.

  3. רז says:

    אפשר לשלב בשר ועוף טחון יחד?

    1. שירוש says:

      היי רחלי,
      אפשר לוותר על הסודה לשתיה ? או להחליף במשהו אחר?

      1. רחלי קרוט says:

        אפשר לוותר, יצא קצת פחות רך.

    2. רחלי קרוט says:

      כן. אפשר חצי חצי יצא מעולה.

  4. ורד says:

    היי, העדשים הכתומות- זה חצי כוס אחרי בישול???

    1. רחלי קרוט says:

      לא צריך לבשל (ולכן גם לפני בישול)

  5. מורן says:

    היי, יעבוד טוב בהקפאה?

  6. יולי says:

    הי רחלי, האם אפשר להקפיא לפני בישול הקציצות?

  7. אלינור says:

    אלה הקציצות הכי טובות שהכנתי. וויתרתי על העדשים אבל התבשיל עצמו זה משהו מטורף (במקום גזר שמתי גמבה). תודה רבה!

  8. ליאת says:

    וואי רחלי יצא פשוט טעים!
    עשיתי בלי עדשים במקום זה שמתי תפו״א מגורר, והוספתי בטטה.
    הקציצות יצאו ממש רכות.
    מאוד אוהבת את המתכונים שלך ❤️

  9. מיכל says:

    הכנתי השבוע עם דלעת במקום דלורית,
    יצא כל כך טעים!!!
    תענוג
    המון תודה

  10. אלונה אשר says:

    היי רחלי מה עם תבלינים לקציצות?

  11. סופי says:

    נשמע מעולה! אפשר להשתמש בקמח מעדשים אדומות במקום בעדשים עצמן?

  12. אשרי says:

    מה הכוונה בעוף טחון ? חזה עוף טחון ?

  13. אביה says:

    הכנתי לשבת ויצא מדהים!!! 3 שילבנו עם קינואה במקום אורז והיה ממש מוצלח! אפילו הילדים היותר סרבנים שלי התלהבו ואכלו המון מזה. בהרט לא היה לי… ובכל זאת יצא מעדן.

  14. עדי says:

    אפשר עם עדשים אדומות?

  15. חן says:

    אשמח לדעת אם ניתן לוותר על הביצה או להחליפה המרכיב אחר, תודה

  16. אינה says:

    אפשר להשתמש בבקר טחון במקום עוף?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend