כדורי פרגית ותפוחי אדמה ברוטב חלום – ארוחה משפחתית בסיר אחד

Posted on

אם תפתחו את ארון הסירים שלי, תמצאו שם בעיקר סירי סוטאז’.

אני באמת משתמשת בהם כמעט לכל דבר כי יש בהם המון הגיון – להכנת אורז, לתבשילי ירקות ולקציצות, לטיגון שניצלים ולממולאים. ואם אתם צריכים להחזיק בבית רק סיר אחד, זה הסיר שלכם.

ולמה הוא כזה טוב אתם תוהים? תחשבו על אורז למשל, כשאתם מכינים בסיר רחב והאורז לא מתבשל במאסה גדולה לגובה, הוא מתבשל אחיד ואין חלק פנימי גדול שהחום צריך להגיע אליו כדי לבשל אותו בזמן. וחוץ מזה, כשמבשלים אורז בסיר גבוה רגיל האורז למטה תמיד יהיה רך יותר כי המים נמצאים שם רוב הזמן בעוד שבחלק העליון המים נעלמים די מהר והאורז למעלה מועך את זה שלמטה.

כנ”ל לגבי קציצות וממולאים כשהרעיון הוא שלכל אחד מהם יש מקום לצד השני והם לא מועכים אחד את השנייה.

סיר שכולם יתעלפו עליו. ואגב, מושלם גם לצד חלה טרייה 🙂

והנה גם טיפ – נסו פעם לטגן שניצלים או קציצות בסוטאז’, יש גם יותר מקום לטיגון כי הסיר רחב יותר ממחבת וגם יש שוליים שמונעים מהשמן לקפוץ החוצה. שמחתי לעזור 😊

בקיצור, אני מספרת לכם את כל זה גם כי סוטאז’ים הם בדמי ואני כותבת עליהם כמעט בכל מתכון, וגם כי השבוע קיבלתי סיר סוטאז’ מעולה בקוטר 32 של חברת GALA ששייכת ונמכרת בשופרסל. ואתם לא מבינים איזה משמח זה כי ככה אפשר לבשל כמות למשפחה בסיר אחד.

וחוץ מזה, כשהסיר גדול ויש בו מלא קציצות או ממולאים זה כל כך יפה ומרשים שאני לגמרי גם מגישה איתו לשולחן. ואף מילה שהסיר בצבע זהב כן? קצת מרגיש כאילו יצרו את הסיר בשבילי.

בקיצור, לכבוד הכנסתו של הסיר לאוסף הסוטאז’ים שלי, החלטתי להכין קציצות פרגית עם תפוחי אדמה – ארוחה שלמה בסיר אחד שבאמת נורא פשוט להכין. מערבבים את מצרכי הקציצות, מניחים בתוך רוטב של בצלים, סלרי ושום ולבסוף מוסיפים תפוחי אדמה שמתרככים מאוד מהר בגלל הגודל שלהם.

מניחים במרכז השולחן וקוראים לכולם להגיע

שימו לב שלאחרונה התחלתי להשתמש בפרגיות טחונות ופחות בחזה עוף טחון. זה יותר יקר אמנם אבל יוצא חלום. פשוט מבקשים מהמוכר והוא יטחן לכם.

ואם אתם רוצים להגדיל את כמות הקציצות על חשבון אותה כמות עוף כדי להוזיל עלויות וגם כדי להבריא את האוכל? פשוט מגרדים על החלק הדק בפומפייה 1 קישוא ו-2 גזרים ומוסיפים לתערובת של הקציצות. תקבלו יותר קציצות וגם ירקות שמתחבאים בפנים.

– את תוצרת ביתהחוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

כדורי פרגית ותפוחי אדמה בסיר אחד שמספיק לכל המשפחה

מצרכים לסיר בקוטר 32 (35-45 קציצות תלוי בגודל):
קילו פרגיות טחונות (לבקש מהמוכר)
1 ביצה L
3 כפות פירורי לחם
1 כף פטרוזיליה מיובשת
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה מלח
2 שיני שום כתושות

לרוטב:
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
3 ענפי סלרי כולל העלים
6 שיני שום, קלופות
1 כף שטוחה כורכום
1/2 כפית בהרט
1 כף א. מרק עוף או בצל – לא חובה
1 שורש פטרוזיליה – לא חובה אבל מאוד מוסיף
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4-5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
1/2 צרור עלי פטרוזיליה

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את כל מצרכי הקציצות ולשים ביחד עד שנוצרת תערובת אחידה. מעבירים למקרר, עטוף בניילון נצמד, עד שהרוטב מוכן.
– קוצצים את הבצל לקוביות ופורסים את השום והסלרי לפרוסות דקות. את שורש הפטרוזיליה קולפים וקוצצים לקוביות קטנות מאוד.
– בסיר סוטאז’ גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל, השום, הסלרי ושורש הפטרוזיליה עד שהם רכים לגמרי. אם אתם רואים שהבצל מתחיל להשרף אבל הוא עוד לא רך מוסיפים חצי כוס מים רותחים וממשיכים לבשל עד שהכל מתרכך.
– מוסיפים מלח, פלפל, בהרט וכורכום (ואבקת מרק אם רוצים) ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.
– מוסיפים מים רותחים עד לגובה של הקציצות. אני יודעת שאין בפנים עדיין קציצות אבל בערך, תמיד אפשר יהיה להוסיף עוד מים בהמשך.
– בעזרת ידיים רטובות או משומנות יוצרים כדורי עוף עגולים ומניחים בסיר, מדי פעם מנערים את הסיר כדי שכדורי העוף יסתדרו בפנים.
– מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 30-40 דקות ומדי פעם מנערים את הסיר. אל דאגה אם יש הרבה מים עוד רגע יכנסו תפוחי האדמה וישתו את הנוזלים. בבקשה אל תקצרו את זמן הבישול הזה, זה השלב שהרוטב מקבל את הטעמים.
– בינתיים קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 2-3 ס”מ.
– אחרי שכדורי העוף התבשלו לפחות 30 דקות מוסיפים את תפוחי האדמה, מנערים קצת את הסיר כדי שיתפסו את מקומם, ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
– 5 דקות לסיום קוצצים את עלי הפטרוזיליה ומפזרים מעל. נותנים להם להתרכך בפנים בלי לגעת במשך כמה דקות וסוגרים את האש.

הכי כיף שיש הרבה רוטב

הערות ושדרוגים
– מאוד חשוב כאן להשתמש בהרבה בצל, סלרי ושום כי הם אלה שנותנים את מירב הטעם והסמיכות לרוטב אל תחסכו בהם. אני לא מרשה לכם לוותר על הסלרי, גם אם אתם לא אוהבים, תנסו פעם אחת ותגידו לי אחר כך אם זה לא מעולה ממש.
– ואם אין סלרי או בצל ובכל זאת רוצים להכין? אפשר להמיר ב-2 כרישות פרוסה לפרוסות דקות.
– אפשר להשתמש גם בחזה עוף טחון אבל נסו פעם פרגיות ותרגישו איזה הבדל. ואם יש לכם רק חזה עוף טחון אפשר להשתמש בו רק תוסיפו לתערובת של הקציצות 2-3 כפות שמן זית כי חזה עוף יותר יבש.
– אפשר להכין את אותו מתכון עם 700 גרם פרגיות חתוכות לרצועות או לקוביות.
– אם אתם אוהבים טעם פיקנטי אפשר להוסיף בזמן הטיגון של הבצל 1/2 צ’ילי ירוק קצוץ דק.
– במקום או בנוסף לתפוחי האדמה אפשר לשים פרוסות גזר בעובי 1 ס”מ, קוביות בטטה או דלורית ואפילו קוביות זוקיני.
– תודה גדולה לגאלה על הסיר ולשופרסל על שיתוף פעולה שאני הכי שמחה עליו.

9 תגובות

  1. אירית says:

    יש תחליף לבהרט, לא אוהבים קינמון🤷🏻‍♀️

    1. אלון says:

      בגלל שזה פרגית תשימי כמון במקום הבהרט

  2. ליאת says:

    ממליצה להוסיף לרוטב תבלין ג׳ינגיר, ועלי כוסברה משדרג המוןןןן . אילה מתכון תודה לקרוטית !

  3. הנסי בן הנסי says:

    במקום פירורי לחם שיבולת שועל או סולת
    אפשר גם להשתמש בשוק הודו טחון או ירך הודו טחון או תערובת של שניהם יוצא מוצלח
    כפית חוואג למרק לתערוכת הקציצות מוסיפה המון
    יותר פלפל שחור…ליצירתיים קוביות תפוח עץ חמוץ מקולף ומעט מיץ תפוזים לרוטב
    כף גדושה שבבי בצל יבשים טחונים לרוטב
    טוחן במטחנת קפה..אני מיבש לבד בצל טרי
    לא לותר על חריפות הן בתערוכת והן ברוטב
    בתאבון

  4. עומר says:

    נראה נהדר!
    במידה ומשתמשים בחזה עוף- כמה זמן לבשל את הקציצות?

  5. מרים חמו says:

    ‏תודה רבה על המתכון ממש יצא לי מוצלח בצורה שאמרת

    1. לילך says:

      יצא מדהים למרות שלא היה לי כרפס, הוספתי קצת נענע ובזיליקום לרוטב, וקצת חוויאג׳, משדרג את הטעם. שיבולת שועל במקום פירורי לחם.
      רק את התפוחי אדמה הייתי שמה ביחד עם הקציצות, כי יצא מצב שהקציצות היו מוכנות אחרי חצי שעה ורק אז הוספתי את התפוחי אדמה.
      לגמרי מאמצת את המתכון הזה.. ממש טעים!!! תודה!!!

  6. עזי says:

    מעולה! לא מצאתי שורש פטרוזליה אז השתמשתי בפארסניפ.

  7. רחל says:

    אם עושים עם פרגיות שלמות, לשים אותם גם לבישול לפני התפוחי אדמה?
    תודה רבה ושנה טובה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend