כמו באבולעפיה – מאפה במילוי פטריות, בצל מטוגן וביצה

Posted on

בואו נתחיל רגע מהסוף. את המאפה הזה, בגרסה המושלמת של אבולעפיה, אני ממש אוהבת. ולא רק אני – כבר שנים שהוא הפייבוריט של ההורים שלי שבכל ביקור במאפייה מבקשים רק אותו (ותמיד נגמר להם בדיוק הפטריות).

בחודשים האחרונים, נתקפתי חשק עז להכין אותו בבית אבל איכשהו לא יצא. לא היה לי כח לשטוף את הקערה של המיקסר, לא התחשק לי להתפיח ובקיצור – התעצלתי.

כשפנו אלי מבונז’ור וסיפרו לי על המוצר החדש, בצק שמרים שכבר מוכן למילוי ואפייה, אני מודה שקצת היססתי. בתור מישהי שמתחזקת בלוג שכל מהותו הוא ללמד איך לבשל ולאפות, תהיתי איזה מקום במטבח יש לבצק מוכן. ואז נזכרתי בסיבה שלשמה פתחתי את הבלוג מהיום הראשון, הרצון לגרום לכמה שיותר אנשים להכנס למטבח ולהוציא תחת ידם משהו שהם אפו או בישלו. הרגע הזה של הסיפוק ושל המחמאות. של “עשיתי את זה”, שווה את הכל. ואם יש משהו שמקל ויגרום לעוד אנשים להכין, הרי זה מבורך.

וחוץ מזה, אם יש בצק פריך מוכן (שאני כמעט תמיד משתמשת בו) ובצק עלים, למה שלא יהיה גם שמרים? בטח כשכל כך הרבה אנשים או מפחדים משמרים או שאין להם זמן להכין.

עם החששות האלה נכנסתי למטבח ותקשיבו – אין לכם מושג כמה הופתעתי. אני, וגם אמא ואבא שלי שזללו את המאפה הזה ולא האמינו שלא אני הכנתי את הבצק.

בחיי, מדובר במוצר מעולה. שגם מקצר, גם זמין כל הזמן במקפיא וגם טעים. ויש בו אפילו קמח כוסמין (יש גם גרסה עם קמח לבן בלבד). בקיצור – תראו מה זה, נתתי לו צ’אנס והוא החזיר לי בגדול.

יאללוש, רוצו להכין. ואלי תגלו לחברים שהמאפה הזה לא באמת מאבולעפיה.

  • שימו לב – את הבצק, שמגיע קפוא, יש להפשיר לילה קודם במקרר או שעה וחצי בטמפרטורת החדר.
איך לא צילמתי לכם כמה שחום זה יצא גם מלמטה! טוב, אתם חייבים להכין כדי לראות את זה בעצמכם 🙂

כמו באבולעפיה – מאפה במילוי פטריות, בצל מטוגן וביצה

מצרכים (ל-6 מאפים):
1 חבילה בצק שמרים עם קמח כוסמין, בונז’ור
3 כפות שמן
1 קופסת שימורים פטריות או 1 סלסלת פטריות שמפניון
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
6 ביצים M + ביצה נוספת להברשה

אופן הכנה:
– מפשירים את הבצק לילה במקרר או מוציאים מהמקפיא שעה וחצי לפני ההכנה.
– פורסים את הבצלים לפרוסות דקות (וגם את הפטריות במידה ומשתמשים בטריות). אם משתמשים בפטריות מקופסת שימורים מסננים מנוזלים.
– בסיר רחב מטגנים את הבצלים עד שהם מתחילים להתרכך. ממליחים ומפלפלים.
– מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהבצל רך לגמרי. בערך 5-8 דקות. מצננים לגמרי.
– מחלקים כל כדור בצק ל-2 כך שיווצרו 6 כדורים ומרדדים כל כדור לעיגול שטוח כמו פיתה בעובי חצי ס”מ. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה בתחתית.
– מרימים 2 ס”מ מהצדדים כלפי פנים ומהדים לגובה כך שתיווצר מעין קערה באמצע. מצורף סרטון שמדגים איך לעשות את זה.
– ממלאים כל מאפה בפטריות עם בצל, טורפים ביצה ומברישים את הבצק.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות או עד שהמאפים מזהיבים אבל לא לגמרי.
– מוציאים, מזיזים קצת הצידה את הפטריות ושוברים ביצה באמצע. אם רוצים, מפזרים מעל קצת פלפל שחור גרוס.
– מחזירים לתנור ל-5 דקות או עד שהביצה במידת העשייה האהובה עליכם.

אז איך מקפלים את הבצק לצורת המאפה? הנה סרטון זריז שצילמתי כשהכנתי:

החלמון רך אבל יציב – אפשר יותר רך ואפשר לאפות קצת יותר. איך שאתם אוהבים.

הערות ושדרוגים
– במקום למלא בפטריות ובצל אפשר למלא ברוטב עגבניות מוכן ואז יתקבלו מאפי שקשוקה.
– אחרי הברשת המאפים בביצה ניתן לפזר מסביב שומשום או פרג.
– המאפים נהדרים גם יום אחרי. רק לחמם קצת בתנור או בטוסטר אובן.
– לא חייבים כמובן ביצה במילוי. ואם רוצים לוותר על הביצה בהברשה? פשוט מברישים בשמן זית.

6 תגובות

  1. שירה says:

    אפשר להכין עם הבצק של הלחמניות בצל שלך (פלעצלך)?

  2. בטי מנור says:

    יצא פשוט טעים!!! חבל שאי אפשר לעלות תמונה של ארוחת הערב עם המאפה. תודה על התמכון

  3. מלי says:

    האם יש מתכון לבצק שניתן להכין לבד?

  4. בת שבע says:

    נראה מדהים אנסה אפשר מתכון בצק שמרים שמתאים

  5. גלעד says:

    נישמע טעים,אבל, אני אלרגי לחלב..

  6. ענת says:

    הי,
    לא הצלחתי להשיג את בצק השמרים הזה, איםה מצאת?
    אז קניתי פילאס תורכי וגם פריך של מעדנות.
    אשמח לדעת מי מהם מתאים יותר למאפה הזה, ואיזה כמות מהבצק אני אצטרך להכין 6 מאפים כאלו

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend