כרוב בתנור או: כרוב שלם נמס לתוך עצמו

Posted on
כרוב צרוב בתנור

את הכרוב הזה, שהוא באמת אחד הגאוניים, אכלתי בפעם הראשונה לפני חודשיים ביום צילום. הבחור המקסים, והסופר מוכשר יש לציין, שעזר לצלמים, הכין לנו ארוחת צהריים שכל כולה על טהרת הירקות והכרוב הזה לגמרי כיכב בארוחה ההיא.

אני זוכרת שישבתי מול שולחן שכולו ירקות צלויים ופתאום נחתה עלי ההבנה כמה ירקות הם הכוכבים האמיתיים וכמה פשוט להפוך אותם לעיקרית שלא זקוקה לשום תוספת בצד.

כשחזרתי הביתה החלטתי לשחזר את הטעמים המופלאים של הכרוב ולמרות ששכחתי לבקש מתכון היה לי ברור שהסוד הגדול הוא לא ברוטב אלא בשיטת ההכנה ואותה הבאתי לכם היום.

ואני ממש מדגישה – יש כאן 2 שלבים שאסור לדלג עליהם. האחד הוא בצורת החיתוך שמאפשרת לחום ולטעמים להכנס פנימה והשני הוא זמן האפייה. אל תקצרו אותו אחרת יצא לכם כרוב רך אבל לא מקורמל וזהוב. תהיו סבלניים ותנו לתנור לעשות את העבודה שלו.

ובהזדמנות זאת, תודה גם לאייל שני שהשאלתי ממנו את הביטוי “נמס לתוך עצמו”. בחיי שניסיתי להמנע, אבל הכרוב הזה באמת נמס לתוך עצמו.

כרוב צרוב בתנור
תקלטו על הקרמול – וכמה הוא רך בפנים!

כרוב בתנור – כרוב שלם נמס לתוך עצמו

מצרכים:
1 כרוב יפה ומוצק
1/4 כוס שמן זית
עלים מ-2 ענפי טימין
1 כף מייפל
1 כפית מלח גס או דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
2 כפות רוטב צ’ילי – לא חובה

אופן הכנה:
– מניחים נייר אלומיניום גדול פי 2 מגודל הכרוב על השיש ומעליו מניחים נייר אפייה (שימו לב: יש סרטון הכנה מסודר אצלי באינסטגרם).
– מניחים את הכרוב במרכז נייר האפייה כשהצד של הגזע כלפי מטה.
– חוצים את הכרוב מעל כמו שחוצים פיצה למשולשים רק בלי לחצות עד הסוף ולחתוך את הכרוב לגמרי אלא רק ליצור חריצים עמוקים של משולשים מעל. כמה עמוקים? בערך 4-5 ס”מ.
– מערבבים בקערה קטנה את שאר המצרכים ומברישים את הכרוב מכל הכיוונים ובנדיבות. את יתר הרוטב הטעים שופכים פנימה לתוך חריצי הכרוב.
– עוטפים את הכרוב היטב עם נייר האפייה ורדיד האלומיניום ואם זה לא עוטף את הכרוב לגמרי בלי להשאיר ולו רווח אחד, לוקחים עוד רדיד אלומיניום ועוטפים את החלק הפתוח (ראו סרטון באינסטגרם).
– מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים במשך 3 שעות. כן, לא דקה פחות. אפשר גם יותר למי שרוצה, זה רק מעצים את הטעמים ומקרמל את הכרוב.
– פותחים ונהנים.

כרוב צרוב בתנור
הכרוב הופך ממש לחמאתי למרות שאין בו טיפת חמאה. רק חשוב להכניס את הרוטב גם פנימה לחריצים

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לרוטב של הכרוב גם 1/2 כפית אבקת שום או 2-3 שיני שום כתושות דק.
– השיטה הזאת תעבוד יופי גם על כרובית, רק בכרובית שימו לה לחרוץ אותה בעדינות שלא תתפרק.
– במקום מייפל אפשר סוכר חום, סילאן או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים. אפשר גם להמיר ברוטב צ’ילי מתוק. ואם לא רוצים בכלל מתיקות? אז אפשר לוותר, אבל בעיני הקרמול של הסוכר, שנמצא פה בכמות מאוד קטנה, הוא גאוני.
– יש כאן אמנם רבע כוס שמן זית אבל המון מהשמן נשפך למטה גם ככה וחוץ מזה – מדובר בכרוב שלם.
– במקום שמן זית אפשר לשים 70-80 גרם חמאה מומסת. ואפשר גם כמובן יותר למי שאוהב.

25 תגובות

  1. דליה says:

    אפשר להכין יום קודם ,ורק לחמם לפני ההגשה ? לא ייפגע בקירמול?? זה לא יהיה מושי??

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לגמרי. תשאירי את הכרוב בתוך העיטוף שלו ויום למחרת תכניסי לתנור לכמה דקות רק לחימום.

  2. מירי says:

    היי, אפשר להכין גם עם כרוב סגול? האם זה יוצא אותו הדבר?

  3. נורית says:

    180 מעלות ל3 שעות בצלייה? או באפייה?

    1. חדוה לוי says:

      וואו••••••מה שאת מצליחה להכין מירק לכאורה פשוט•
      גאוני!!!!

    2. חדוה לוי says:

      וואו••••••מה שאת מצליחה להכין מירק לכאורה פשוט•
      גאוני!!!!
      אף פעם לא כתבתי תגובה כזאת•

    3. יש אי שם says:

      גם אני פערתי עיניים אבל – זה אהן עובד כמו שכתוב: כרוב מדהים לאחר 3 שעות בתנור ב-180 מעלות.

  4. ורדה says:

    נראה מושלם.
    האם תתקבל תוצאה דומה ברוסטר? או בקוקי? אני מעדיפה לא להשתמש בנייר אלומיניום. תודה

  5. ענת says:

    180 מעלות בגריל? בטורבו או רגיל?

  6. ריטה says:

    מה תגישי ליד?:)

  7. יפה says:

    שלום , אין לי אינסטגרם. אפשר סרטון בבלוג?

  8. יפית says:

    נראה מהמם!!!!
    האם אפשר לוותר על העלי טימין אם אין לי ?

  9. מישלין,מיכל says:

    א. ניר האלומיניום לא במגע ישיר,
    לפניו בא ניר אפיה או שניים.
    שקיות הקוקי רעילות,לא פחות מניר הכסף,
    וגם עושות תהליך אידוי,מופרשים הרבה נוזלים.
    בצורה הראשונה,הנוזלים יורדים מטה
    והחלק העליום פחות “רטוב”
    ב. ברור שהתהליך הוא אפיה מעלה&מטה
    בשלב לפני האחרון בתנור.
    כעבור שעתיים אפשר להוריד את הניירות
    ולשזף .
    אפשר לפרוס ל 8 משולשים,לשטח בתבנית
    ואז די בשעה אחת.

  10. אופק says:

    כיצד אנו מנקים את הכרוב אם רק חורצים אותו ולא ממש מפרידים עלים?

  11. נועה says:

    מייפל טבעי או תעשייתי?

  12. יעל says:

    היי, נראה מדהים! נראה לך שאפשר להכין בסיר בישול איטי?

  13. חן says:

    איזה טעים יצא!! וכשמוציאים למגש זה נפתח לצורת פרח לא ראיתי את זה בא!

  14. chevy says:

    וואו הכנתי ויצא שלמותתתת תודה רבה
    אני אוהבת רעיונות נוספים להכנת ירקות כי הם המלכות האמיתיות!!!!!!!

  15. רחל says:

    האם לאפות בטורבו או באפייה רגילה?

  16. מורן says:

    טעים מאוד מתכון מעולה. אני השארתי 4.5 שעות בתנור ויצא מדהים

  17. נירית שני says:

    יצא מוש! מתכון מעולה

    1. אנה says:

      יצא מושלםםםם!! חובה להכין
      מינימום עבודה מקסימום טעם!

      1. רחלי קרוט says:

        מקסימה ♥

  18. דנה says:

    180 מעלות חום רגיל או טורבו?

    1. רחלי קרוט says:

      במקרה הזה, כי הכרוב מכוסה, 2 האופציות יעבדו.
      אם את פותחת והכרוב עוד לא זהוב לגמרי אפשר לכסות שוב ולאפות עוד חצי שעה-שעה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend