כרוב בתנור או: כרוב שלם נמס לתוך עצמו

Posted on
כרוב צרוב בתנור

את הכרוב הזה, שהוא באמת אחד הגאוניים, אכלתי בפעם הראשונה לפני חודשיים ביום צילום. הבחור המקסים, והסופר מוכשר יש לציין, שעזר לצלמים, הכין לנו ארוחת צהריים שכל כולה על טהרת הירקות והכרוב הזה לגמרי כיכב בארוחה ההיא.

אני זוכרת שישבתי מול שולחן שכולו ירקות צלויים ופתאום נחתה עלי ההבנה כמה ירקות הם הכוכבים האמיתיים וכמה פשוט להפוך אותם לעיקרית שלא זקוקה לשום תוספת בצד.

כשחזרתי הביתה החלטתי לשחזר את הטעמים המופלאים של הכרוב ולמרות ששכחתי לבקש מתכון היה לי ברור שהסוד הגדול הוא לא ברוטב אלא בשיטת ההכנה ואותה הבאתי לכם היום.

ואני ממש מדגישה – יש כאן 2 שלבים שאסור לדלג עליהם. האחד הוא בצורת החיתוך שמאפשרת לחום ולטעמים להכנס פנימה והשני הוא זמן האפייה. אל תקצרו אותו אחרת יצא לכם כרוב רך אבל לא מקורמל וזהוב. תהיו סבלניים ותנו לתנור לעשות את העבודה שלו.

ובהזדמנות זאת, תודה גם לאייל שני שהשאלתי ממנו את הביטוי “נמס לתוך עצמו”. בחיי שניסיתי להמנע, אבל הכרוב הזה באמת נמס לתוך עצמו.

כרוב צרוב בתנור
תקלטו על הקרמול – וכמה הוא רך בפנים!

כרוב בתנור – כרוב שלם נמס לתוך עצמו

מצרכים:
1 כרוב יפה ומוצק
1/4 כוס שמן זית
עלים מ-2 ענפי טימין
1 כף מייפל
1 כפית מלח גס או דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
2 כפות רוטב צ’ילי – לא חובה

אופן הכנה:
– מניחים נייר אלומיניום גדול פי 2 מגודל הכרוב על השיש ומעליו מניחים נייר אפייה (שימו לב: יש סרטון הכנה מסודר אצלי באינסטגרם).
– מניחים את הכרוב במרכז נייר האפייה כשהצד של הגזע כלפי מטה.
– חוצים את הכרוב מעל כמו שחוצים פיצה למשולשים רק בלי לחצות עד הסוף ולחתוך את הכרוב לגמרי אלא רק ליצור חריצים עמוקים של משולשים מעל. כמה עמוקים? בערך 4-5 ס”מ.
– מערבבים בקערה קטנה את שאר המצרכים ומברישים את הכרוב מכל הכיוונים ובנדיבות. את יתר הרוטב הטעים שופכים פנימה לתוך חריצי הכרוב.
– עוטפים את הכרוב היטב עם נייר האפייה ורדיד האלומיניום ואם זה לא עוטף את הכרוב לגמרי בלי להשאיר ולו רווח אחד, לוקחים עוד רדיד אלומיניום ועוטפים את החלק הפתוח (ראו סרטון באינסטגרם).
– מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים במשך 3 שעות. כן, לא דקה פחות. אפשר גם יותר למי שרוצה, זה רק מעצים את הטעמים ומקרמל את הכרוב.
– פותחים ונהנים.

כרוב צרוב בתנור
הכרוב הופך ממש לחמאתי למרות שאין בו טיפת חמאה. רק חשוב להכניס את הרוטב גם פנימה לחריצים

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לרוטב של הכרוב גם 1/2 כפית אבקת שום או 2-3 שיני שום כתושות דק.
– השיטה הזאת תעבוד יופי גם על כרובית, רק בכרובית שימו לה לחרוץ אותה בעדינות שלא תתפרק.
– במקום מייפל אפשר סוכר חום, סילאן או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים. אפשר גם להמיר ברוטב צ’ילי מתוק. ואם לא רוצים בכלל מתיקות? אז אפשר לוותר, אבל בעיני הקרמול של הסוכר, שנמצא פה בכמות מאוד קטנה, הוא גאוני.
– יש כאן אמנם רבע כוס שמן זית אבל המון מהשמן נשפך למטה גם ככה וחוץ מזה – מדובר בכרוב שלם.
– במקום שמן זית אפשר לשים 70-80 גרם חמאה מומסת. ואפשר גם כמובן יותר למי שאוהב.

54 תגובות

  1. דליה says:

    אפשר להכין יום קודם ,ורק לחמם לפני ההגשה ? לא ייפגע בקירמול?? זה לא יהיה מושי??

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לגמרי. תשאירי את הכרוב בתוך העיטוף שלו ויום למחרת תכניסי לתנור לכמה דקות רק לחימום.

  2. מירי says:

    היי, אפשר להכין גם עם כרוב סגול? האם זה יוצא אותו הדבר?

    1. רחלי קרוט says:

      יוצא מושלם

  3. נורית says:

    180 מעלות ל3 שעות בצלייה? או באפייה?

    1. חדוה לוי says:

      וואו••••••מה שאת מצליחה להכין מירק לכאורה פשוט•
      גאוני!!!!

      1. מיכל says:

        כמה ימים אפשר לשמור במקרר?

    2. חדוה לוי says:

      וואו••••••מה שאת מצליחה להכין מירק לכאורה פשוט•
      גאוני!!!!
      אף פעם לא כתבתי תגובה כזאת•

    3. יש אי שם says:

      גם אני פערתי עיניים אבל – זה אהן עובד כמו שכתוב: כרוב מדהים לאחר 3 שעות בתנור ב-180 מעלות.

  4. ורדה says:

    נראה מושלם.
    האם תתקבל תוצאה דומה ברוסטר? או בקוקי? אני מעדיפה לא להשתמש בנייר אלומיניום. תודה

  5. ענת says:

    180 מעלות בגריל? בטורבו או רגיל?

  6. ריטה says:

    מה תגישי ליד?:)

  7. יפה says:

    שלום , אין לי אינסטגרם. אפשר סרטון בבלוג?

  8. יפית says:

    נראה מהמם!!!!
    האם אפשר לוותר על העלי טימין אם אין לי ?

  9. מישלין,מיכל says:

    א. ניר האלומיניום לא במגע ישיר,
    לפניו בא ניר אפיה או שניים.
    שקיות הקוקי רעילות,לא פחות מניר הכסף,
    וגם עושות תהליך אידוי,מופרשים הרבה נוזלים.
    בצורה הראשונה,הנוזלים יורדים מטה
    והחלק העליום פחות “רטוב”
    ב. ברור שהתהליך הוא אפיה מעלה&מטה
    בשלב לפני האחרון בתנור.
    כעבור שעתיים אפשר להוריד את הניירות
    ולשזף .
    אפשר לפרוס ל 8 משולשים,לשטח בתבנית
    ואז די בשעה אחת.

  10. אופק says:

    כיצד אנו מנקים את הכרוב אם רק חורצים אותו ולא ממש מפרידים עלים?

    1. אור says:

      כדי מאד לקנות כרוב בגידול מיוחד ללא חרקים ואז את רק מורידה את השכבת העלים הראשונה ושוטפת ובפנים הכרוב כבר נקי …. ממליצה 🙂

  11. נועה says:

    מייפל טבעי או תעשייתי?

  12. יעל says:

    היי, נראה מדהים! נראה לך שאפשר להכין בסיר בישול איטי?

  13. חן says:

    איזה טעים יצא!! וכשמוציאים למגש זה נפתח לצורת פרח לא ראיתי את זה בא!

  14. chevy says:

    וואו הכנתי ויצא שלמותתתת תודה רבה
    אני אוהבת רעיונות נוספים להכנת ירקות כי הם המלכות האמיתיות!!!!!!!

  15. רחל says:

    האם לאפות בטורבו או באפייה רגילה?

    1. רחלי קרוט says:

      רגילה עדיף

  16. מורן says:

    טעים מאוד מתכון מעולה. אני השארתי 4.5 שעות בתנור ויצא מדהים

    1. דורית כרמל says:

      הי.יצאה טעים בלי מייפל? יש במשפחה סוכרתיים.תודה וחג שמח

  17. נירית שני says:

    יצא מוש! מתכון מעולה

    1. אנה says:

      יצא מושלםםםם!! חובה להכין
      מינימום עבודה מקסימום טעם!

      1. רחלי קרוט says:

        מקסימה ♥

      2. חני says:

        רחלי, זה יעבוד גם עם כרוב סגול?

        1. רחלי קרוט says:

          בהחלט ♥

  18. דנה says:

    180 מעלות חום רגיל או טורבו?

    1. רחלי קרוט says:

      במקרה הזה, כי הכרוב מכוסה, 2 האופציות יעבדו.
      אם את פותחת והכרוב עוד לא זהוב לגמרי אפשר לכסות שוב ולאפות עוד חצי שעה-שעה.

  19. נעמה says:

    היי קרוטית,
    ממש אוהבת את המתכונים שלך, אבל הפעם מתלבטת איך להכין אתזה הכי נכון..
    אם אני קודם מפרקת את הכרוב ושוטפת עלה עלה (ענייני כשרות), האם יש לך עצה איך להכין את המתכון הנוכחי?
    תודה רבה!

  20. ‫ירדן says:

    יצא ממש חסר טעם

  21. טלי says:

    זה לא עובד גם עם פחות שמן, אני מניחה…? לטובת אלה שבדיאטה, כמוני…

    1. רחלי קרוט says:

      יעבוד 🙂 קצת פחות חמאתי מבחינת המרקם אבל יצא אחלה

  22. דנסקי says:

    נראה נפלא. האם אפשר להמיר את האפיה בתנור לנינג’ה גריל או נינג’ה פודי? זה אולי יקצר זמנים?
    תודה מראש

    1. רחלי קרוט says:

      אין לי את המכשירים בבית אז קצת קשה לי לדעת

  23. ‫יעל says:

    וואוו…טעים ממש!
    ללא הצ’ילי וללא פלפל גרוס…ועדיין טעים בטרוף!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש משמח לשמוע ♥

  24. אסי says:

    לא התאפקתי
    שעה בתנור 220 , יצא פצצה
    אבל אנסה שוב

  25. אלי says:

    לידיעתך, משולבים בדף של המתכון פרסומות לניקוי שעוות אוזניים… כולל דוגמה של התוצרת. לא הולך טוב ביחד.. בכלל

  26. נטשה says:

    מישהי ניסתה עם כרובית? איך יוצא?

  27. אלינור says:

    לדעתך אפשר לעשות עם יין קימל ודבש? אכלתי פעם בגרמניה היה מושלם. לא יודעת לשחזר..

    1. רחלי קרוט says:

      נשמע טוב האמת. צריך לבדוק 🙂

  28. אלי says:

    חבל שאין מענה לתגובות.

    1. רחלי קרוט says:

      את מוזמנת לשאול אולי אפתיע 🙂 וחוץ מזה, דווקא יש מענה חלקן כבר כתבו באינסטגרם ונענו ועל חלקן עניתי פה

  29. ענבל says:

    בדרך כלל אני עפה על המתכונים שלך. הפעם התאכזבתי – אחרי 3 וחצי שעות בתנור יצא תפל והרגיש שבקושי התבשל.. אכלנו קצת והרוב הלך לפח.

    1. רחלי קרוט says:

      אם אחרי 3 וחצי שעות הוא לא התבשל אולי הטמפרטורה הייתה נמוכה מדי? פעם הבאה פשוט עוד זמן בתנור והוא יתבשל עד הסוף. לפעמים זה קורה כשהכרוב לא מספיק טרי.
      בכל מקרה ברגע שחותכים את הכרוב מתבלים אותו באמצע ואז הוא לא יוצא תפל.

  30. הניה says:

    שלום,
    יצא לי ניפלא בלענו את הכרוב והיצטערתי שלא אפיתי שניים…כשהיברשתי את הרוטב הוא גלש..נזל..ולא “נידבק” מה עושים כדי שהרוטב יצמד לכרוב..האם אפשר להסמיך אותו קצת?או להוריד את העטיפה בשעה האחרונה ולהוסיף עוד קצת רוטב?? תודה

  31. הניה- סן פרנסיסקו-קליפורניה says:

    שלום, אין לי אינסטגראם ופייסבווק – והשאלה שלי היתה אייך להסמיך את הרוטב העולמי של הכרוב(שנמס בתוך עצמו).הוא יצמד יותר לכרוב וגם אוכל לצקת אותו (בשוויץ, בגאווה ולראווה) על הכרוב בהגשה.תודה.

  32. תמרה says:

    היי!!
    נראה מדהים, האם אני יכולה להכין בסיר שאפשר להכניס לתנור במקום נייר כסף/אפייה?

    תודה רבה!!

  33. עמית says:

    שיטה מבית אמא משתמשת בנוזלי צלייה שנשארו מעוף בגריל שתובל בתערובת דומה (שמן-סויה-מלח-כמון-מייפל/סילאן). לשמן מצטרף שומן העוף. פורסים את הכרוב ל”צמיגים”, יוצקים את הרוטב לתוכו, ולתנור.
    את השיטה של עטיפה ואז 3 שעות, לא ניסיתי, נשמע רעיון מעולה להשאיר אותו עסיסי, איך_לא_חשבתי_על_זה..

  34. לימור says:

    הכנתי אתמול בפעם הראשונה. וואו, לא יאמן שזה כרוב. הטעמים מופלאים!! והתיאור מדויק, זה אכן “כרוב שנמס לתוך עצמו”. שאפו על המתכון

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend