לביבות גבינה מתוקות עם רוטב קרמל וקוקוס קלוי

Posted on

בין סופגניות ריבה ללביבות תפוחי אדמה נמצאו המנצחות של החג – אלה שכוללות רק 5 מצרכים, אלה שכולם יאהבו ובעיקר אלה שמכינים בדקה וזוללים בשנייה.

תכירו את לביבות הגבינה הכי טעימות! הפעם הן השתדכו לרוטב קרמל שהפך לחבר הקבוע שלי במקרר אבל אפשר לשדך אותן גם למייפל, רוטב שוקולד, ריבה או פשוט אבקת סוכר.

בחנוכה כיף להגיש אותן על מגש גדול וצבעוני, לזלף מעל קרמל ולפזר קוקוס קלוי ובשנייה הן הופכות לקינוח חגיגי, וביום שאחרי החג אפשר להכין אותן לארוחת בוקר או ערב מהירה ולקרוא להן פנקייק פינוק.

רוטב קרמל שמשדרג והופך אותן לחגיגיות במיוחד. צילום: טל סיון צפורין

ואפרופו פינוק, שימו לב שהשתמשתי כאן בגבינת מסקרפונה שמביאה איתה הרבה עושר וקרמיות אבל גם טעם עדין שמשתלב כאן מעולה. וכנען? טוב אין עליה במאפי גבינות.

ועוד משהו קטן לפני שאני משחררת אתכם להכין את הלביבות האלה – אל תשכחו לקרוא למטה את ההערות. כתבתי לכם כמה וכמה טיפים ושדרוגים למתכון.

חג שמח!

טעימות גם ככה עם קצת אבקת סוכר מעל. צילום: טל סיון צפורין

לביבות גבינה מתוקות עם רוטב קרמל וקוקוס קלוי

מצרכים:
1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען
1/2 קופסה (120 גרם) מסקרפונה COLLECTION
2 ביצים L
4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח

לקרמל ולעיטור:
1 כוס סוכר לבן
100 גרם חמאה
190 מ”ל (3/4 מיכל) שמנת מתוקה – השף הלבן
1/2 כוס קוקוס קלוי  – לא חובה (קונים מוכן)

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את כל מצרכי הלביבות, פרט לקמח, וטורפים היטב עד שהבלילה די חלקה.
– מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהוא נטמע.
– יוצקים 2 כפות גדושות מהבלילה אל מחבת חמה עם מעט חמאה או שמן ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. חוזרים על הפעולה עם כל בלילת הלביבות.
– קרמל: במחבת רחבה שמים את הסוכר וממיסים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והוא בצבע ענברי יפהפה.
– מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק.
– מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק. מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים עד שרוצים להגיש.
– מגישים: מניחים את הלביבות על צלחת הגשה, מזלפים רוטב קרמל ומעטרים בקוקוס קלוי. מגישים בטמפרטורת החדר או חמים.

אפשר להכין גם בגרסה גדולה יותר. צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: נעה קנריק

הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את הלביבות גם כמה שעות לפני ההגשה ולהגיש בטמפרטורת החדר או לחמם קצת בטוסטר אובן או בתנור.
– רוצים לשדרג? מניחים רק כף אחת מהבלילה במחבת ומעליה שמים קוביית שוקולד או כפית ריבה. מכסים בכף נוספת של בלילה ומטגנים משני הצדדים. והנה קיבלתם לביבות ממולאות.
– ניתן להכין את הלביבות גם גדולות יותר ואז יתקבלו מעין פנקייקים נהדרים.
– כפות הסוכר פה יחסית קטנה כי רוטב הקרמל מתוק. אתם יכולים לשחק קצת עם הכמות ולשים יותר או פחות לפי טעמכם האישי. המינימום זה כף סוכר ומכאן אפשר לשחק. ואפשר גם להמיר במייפל או סילאן בכמות זהה.
– עוד אופציה היא להגיש את הלביבות עם פירות טריים מסביב כמו תותים או פטל. זה חלום ביחד.
– בשיתוף תנובה COLLECTION.

5 תגובות

  1. מוניק גולדנברג says:

    ניראה כל כך טעים תודה

  2. רחל קיני says:

    אפשר להוסיף מלח לרוטב?

  3. עדי says:

    תודה רחלי! אני לא גרה בארץ, מה יכול להגביל לגבינת כנען
    ?

  4. תמי says:

    היי רחלי! תודה על המתכונים המושלמים
    אני לא גרה בישראל, מה יכול לתחלף גבינת כנען?

  5. ירדנה says:

    אפשר טוב טעם במקום כנען?
    אפשר יוגורט (סמיך כמו הדנונה פרו 20) במקום המסקפורנה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend