לחם מחבת שהוא קסם. מלא בבועות יפהפיות שהופכות אותו לאחד המאפים הכי כיפיים שיש. כזה שסופג רטבים, תבשילים, מרקים, ממרחים ועוד כיד הדימיון שלכם. אני אפילו אוהבת לאכול אותו עם ממרח שוקולד.
ההכנה מאוד פשוטה אבל חשוב ממש לדייק בשלבים. כדי להכין את הלחוח אתם חייבים להצטייד במחבת נון סטיק מעולה, אם יש לכם 2 בכלל הרווחתם זמן.
לחוח קלאסי
מצרכים:
7 ו-1/3 כוסות מדידה (1.7 ליטר) מים פושרים
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
4 כפות סוכר לבן
5 כפות סולת
1 קילו קמח לבן מנופה
1 כפות שטוחות מלח דק
אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את המים ומוסיפים שמרים וסוכר. מערבבים מעט ומניחים 2 דקות בצד.
– מוסיפים את הסולת למים עם השמרים ומערבבים עם מטרפה שאין גושי סולת.
– מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עם כף עץ כשהקמח נטמע. עוברים לטרוף עם מטרפה עד שאין גושי קמח בכלל והבלילה חלקה לגמרי. אפשר לעשות את זה גם בתוך במיקסר וו הקצפה או עם בלנדר יד – טוחנים את הבלילה עד שהיא חלקה. ממש חשוב שלא יהיו גושים.
– מכסים את הקערה של הבצק (הוא דליל וזה בסדר) ומאפשרים לו לנוח ולפתח בועות במשך שעה.
– מוזגים מצגת מהבלילה לתוך מחבת (חובה שתהיה נון סטיק) ומזיזים ממש ממש בעדינות עד שהבלילה מכסה את החלק התחתון. תעשו את זה בעדינות כי בשלב הזה אתם לא רוצים להרוס את הבועות. שכבת הבצק צריכה להיות בערך ½ ס"מ אפשר גם טיפה יותר תלוי כמה עבה אתם אוהבים את הלחוח.
– צורבים על המחבת עד שהחלק העליון כמעט יבש לגמרי וכולו חורים. בדקה האחרונה, כשרוב הבצק למעלה התייבש והוא כבר לא בצבע לבן רטוב, מכסים עם מכסה לדקה אחת ומעבירים את הלחוח לצלחת. מכסים את הלחוח עם מגבת.
– עכשיו צריך לקרר שוב את המחבת לפני ששמים מצקת נוספת את הבצק. אפשר להניח את החלק התחתון שלה בתוך קערה עם מים קרים או לתת למים קרים בברז לזרום כמה שניות על החלק התחתון האחורי של המחבת. העיקר שהמחבת תהיה קרה ויבשה.
– חוזרים על הפעולה ושוב מניחים מצקת מהבצק, מזיזים מעט וצורבים עד לקבלת בועות.
– במקום לקרר את המחבת אפשר לעבוד עם 2 מחבתות כשאחת מהן תמיד מתקררת בצד עד שהשנייה מסיימת.
– שומרים את הלחוח בשקית סגורה היטב ובכל מקרה כל עוד הם בחוץ חובה לשים מעל מגבת שתשמור על האדים והלחות.

לחוח קלאסי
1 comment
הכוונה לכסות את הלחוח (כשרוב החלק העליון יבש) עם מכסה, להשאיר על האש, ואחרי דקה שהוא מכוסה , להעביר אותו לצלחת? אין חשש שיהיה לא מוכן מבפנים? (קרה לנו בעבר כשניסינו להכין לחוח..) תודה!