לחם שקדים וטחינה חלומי – ללא גלוטן

Posted on
לחם שקדים וטחינה

כבר כמה חודשים שאני משתדלת מאוד לא לצרוך קמח לבן, עדיף גם לא קמח בכלל אבל בטח לא לבן. אחרי המון שנים גיליתי שהוא עושה לי כאבי בטן אז מנסה לחסוך מעצמי את הבטן הנפוחה.

לרוב זה לא באמת מפריע לי, בטח לא בארוחת צהריים, אבל בבוקר ובערב הרגשתי מאוד בחסרונו של הלחם. כך יצא שרכשתי לא מעט לחמים נטולי פחמימות או קמח – לחם שקדים וגרעינים, לחם פשתן ועוד שלל סוגים.

בסוף הבנתי שהגיע הזמן שאכין אותם לבד. שאוכל לשלוט על התוספות והמרכיבים ושתמיד הוא יהיה בבית גם כשאין מלאי בחנות טבע (הו גד כמה מאתגר להשיג את הלחמים האלה).

לחם שקדים וטחינה
פורסים מקפיאים ומפשירים כשרוצים לחם טרי. מושלם אגב בטוסטר!

הלחם הזה נולד משילוב של כמה מתכונים. מלחם עדשים כתומות שמככב אצלי לאחרונה (בקרוב מתכון), מלחם טחינה שעלה לכאן לבלוג לפני 3 שנים והוא באמת אחד המופלאים וגם מלחם שקדים של הילית סביר צידון שהיא אחת המדהימות והמוכשרות. במקור אצלה היה גם פשתן טחון אבל לרוב אין לי אותו בבית אז שיניתי כך שיתאים למצרכים שיש לרובנו במזווה והוספתי גם טחינה וקמח עדשים שמוסיפים עוד בוסט של בריאות ובעיקר של שובע.

זהו, שולחת אתכם להכין ומחכה לשמוע איך יצא. שימו לב שמומלץ מאוד לתת ללחם להצטנן לגמרי לפני הפריסה כדי שלא יתפורר. אחרי הצינון הוא הכי יציב וטעים.

לחם שקדים וטחינה

מצרכים:
250 גרם שקדים טחונים דק
50 גרם קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
3 כפיות טחינה גולמית
3 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
1 כף מייפל או סילאן
2 ביצים L או 3 M
3/4 כוס מים
3/4 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס עד 3/4 כוס תוספות שאוהבים – לבחירתכם:
גרעיני חמנייה
גרעיני דלעת
פקאנים טבעיים קצוצים גס
חמוציות
3-4 כפות שומשום
שקדים פרוסים
2-3 כפות זרעי פשתן
2-3 כפות פרג שלם

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים פס נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק ארוכה. משמנים אותה בפנים עם מעט תרסיס שמן.
– בקערה בינונית שמים קמח שקדים, קמח עדשים, טחינה, שמן זית, מלח, מייפל וביצים. טורפים מעט.
– מוסיפים את המים וטורפים היטב עד שנוצרת בלילה רכה ודי נוזלית.
– מוסיפים את התוספות שאוהבים ומקפידים להשאיר חלק בצד כדי לפזר מעל.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ועם נייר אפייה ומפזרים מעל את התוספות ששמתם בתוך הלחם. אני גם אוהבת להמליח מעל עם מעט מלח גס.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 55-60 דקות או עד שהלחם זהוב זהוב.
– משחררים את הלחם מהתבנית ומעבירים לרשת צינון או לשיש כדי שהלחם לא יקבל לחות בתוך התבנית.
– חותכים רק כשהלחם הצטנן לגמרי אחרת הוא עלול להיות פירורי.

לחם שקדים וטחינה
משובץ בילהלומים (תראו איזה יופי הוא נפרס אחרי צינון של שעה בחוץ)

הערות ושדרוגים
– במקום קמח עדשים או קמח חומוס אפשר לשים כמות זהה של קמח שקדים נוסף על הכמות שיש במצרכים.
– אל תוותרו על התוספות הן אלה שמשדרגות את הלחם ומוסיפות עניין.
– שומרים את הלחם בחוץ עד 4 ימים או פורסים ושומרים בקופסה סגורה במקפיא.
– נסו לקלות את הלחם בטוסטר, יוצא חלום.

31 תגובות

  1. ענבל חן says:

    הי,
    במה אפשר להניר את הביצה לטבעונים? תחליף ביצה יעבוד? אם כן כמה?

    1. רחלי קרוט says:

      בודקת עדיין לגבי אופציה טבעונית

      1. מאיה הוד says:

        מאוד אשמח למרשם טבעוני ובלי גלוטן………

  2. . says:

    היי, את יודעת אולי איך אפשר ליצור קמח עדשים אדומות מעדשים אדומות?

    1. רחלי קרוט says:

      יש בבלוג הנהדר של אסי רוז מדריך איך לעשות את זה.

  3. ר.ב. says:

    שאלת תם
    האם זה נקרא לחם מפני שזה ניראה כמו לחם?
    בעיניי כל המצרכים הם של עוגה בחושה…
    (שואל בכוונה טובה ומתכוון לנסות)

    1. גילי says:

      יש הרבה לחמים שמתחילים כמו עוגה בחושה
      אבל אם זה לא מתוק זה לא עוגה

    2. רחלי קרוט says:

      זאת שאלה מעולה!
      באמת של החיים מדובר בעוגה בחושה – היא מתייצבת אבל היטב ונהדרת כלחם גם. ההגיון שלה הוא בהחלט של בחושה, וגם המרקם דומה, אבל אין שום בעיה להכין מזה כריך, טוסט או כל דבר שמכינים עם לחם.
      בחיים לא ייוצר פה גלוטן כמו בלחם כי אין פה קמח אבל זה תחליף מעולה ממש.

      1. ריקי בן ארי says:

        היי.
        כמה כוסות זה 250 גר’ קמח שקדים?
        תודה

        1. מלכה says:

          כמה מים מוסיפים לבלילה??

  4. רונה says:

    בוקר טוב ושבוע טוב, ראשית תודה על המתכונים הנפלאים!!
    האם אפשר להכין ללא סילאן(בגלל סוכרת) ? האם יש צורך בממתיק אחר?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. אין צורך בממתיק אחר.

  5. זהבה says:

    האם אפשר לטחון שקדים לא מולבנים?
    והאם אפשר 300 גרם שקדים במקום 50 גרם עדשים/ חומוס?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר 300 גרם שקדים.
      אצלי בבית מעבד המזון התקשה לטחון שקדים לאבקה אבל בגדול זה אפשרי.

    2. Shani says:

      בחנויות לפיצוחים יש כאלה שיטחנו את השקדים לקמח רק צריך לשאול ויוצא זול יותר משקית מוכנה. סתם יקר.

  6. אתי ריבלין says:

    הלחם נראה יפה. יש אפשרות לתחליף לביצים במקרה זה? תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      אני מנסה לעבוד על גרסה טבעונית. מבטיחה לעדכן.

  7. מורן says:

    לגבי קמח עדשים ,אפשר לטחון לאבקה כמות זהה של עדשים כתומות?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר אבל מניסיון שלי בטחינה זה תמיד מתחיל להוציא שומן מהר ואז נוצרת משחה במקום אבקה

  8. סתו says:

    האם ניתן לוותר על המייפל/סילאן במתכון?

  9. יעל says:

    נראה מאפה נחמד, לשם גיוון, אבל לא בדיוק לחם. אני אופה לחם עם קמח לל”ג (לא קונדיטור, הוא לא מספיק טוב) ושמרים.
    הטיפ המנצח שלי: מחליפה את המים במתכון במי בישול של חומוס. כן, אלה שניתן להקציף – ומאותה סיבה.
    לבריאות!

    1. טלי says:

      ולי לא מספיק טוב לאכול את מה שהקמחים ללא גלוטן עשויים ממנו . כך׳בשבילי זה בהחלט פתרון טוב

  10. יפעת says:

    היי
    כמה קלוריות אפשר להכניס ללחם’ הקלוריות צריכות להיות ממה שמורחים עליו, זה נראה יותר כמו עוגה מלוחה ולא לחם

    1. מיכל דגן says:

      נכון

  11. דנה says:

    הכנתי ויצא נפלא ! תודה על המתכון. אני מחפשת מתכונים כאלו ללא גלוטן ודלי פחממות וזה עונה על כל הדרישות. קל להכנה, ועם טעם ומרקם נפלאים 🙂

  12. ענת says:

    יש אפשרות לתרגם את הגרמים למידות של כוס/כף?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אשתדל היום בערב ♥

      1. ענת says:

        תודה. מאוד רוצה להכין אותו

  13. אתי ריבלין says:

    אפשר במקום ביצים: רסק תפוחי עץ/צ׳יה?

  14. ארין says:

    שימי לב שבאופן ההכנה לא מצוין מתי להוסיף את אבקת האפייה.

  15. דפנה says:

    שלום 🙂 נמנעת מאבקת אפיה. האם אני יכולה לשים סודה לשתיה במקום?
    ואם כן, באיזו כמות? תודה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend