לחמניות שום וגבינות רכות כמו ענן

Posted on
לחמניות שום. צילום: טל סיון צפורין

הלחמניות האדירות האלה הן כמו חלה רכה רק שכאן הן אפילו רכות יותר בזכות תוספת של גבינת כנען נהדרת שמותירה אותן רכות גם יום ויומיים אחרי. ויש בתוכן עוד בונוס מושלם! ניחוח וטעם של שום עם עשבי תיבול.

במילים אחרות – הלחמניות האלה הן הרבה יותר מלחמניות קלאסיות. והן באמת המלווה המושלם לארוחת ערב או בוקר.

לחמניות שום. צילום: טל סיון צפורין
גם גבינה מעולה בפנים שמותירה את הלחמניות רכות וגם גבינה בחוץ שמביאה איתה את המליחות והטעם. צילום: טל סיון צפורין

 

לחמניות שום. צילום: טל סיון צפורין
ניחוח מטורף של שום. צילום: טל סיון צפורין

לחמניות שום וגבינות

מצרכים:
630 גרם (4 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
4 כפות סוכר או מייפל או סילאן
1 כוס מים
5 כפות שמן זית
100 גרם גבינת כנען תנובה (ללא נוזלים)
50 גרם פרמג’יאנו רג’יאנו COLLECTION
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת שום
1/2 צרור עירית או עלי פטרוזיליה

לזיגוג מעל:
50 גרם חמאה או שמן זית
1 כפית אבקת שום
1 כפית פטרוזיליה מיובשת

אופן הכנה:
– קוצצים דק דק את העירית או הפטרוזיליה. ואפשר לשים גם וגם.
– מגרדים את הגבינה על החלק הדק בפומפייה.
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר.
– לשים על מהירות איטית במשך 15 דקות או עד שהבצק רך וגמיש.
– מכסים ומתפיחים במשך שעה או עד להכפלת הנפח.
– מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות שוות במשקלן ומגלגלים כל בצק לכדור עגול. מניחים את כדורי הבצק על השיש ומכסים. מתפיחים במשך 15 דקות.
– מועכים כל כדור בצק למעין פיתה ומגלגלים לצורת רולדה הדוקה.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומסדרים את רולדות הבצק עם רווח של 4 ס”מ בין לבין. מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 35 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
– בינתיים ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את השום והפטרוזיליה. מבשלים יחד במשך 2 דקות.
– כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בחמאה המתובלת וזוללים בהנאה.

לחמניות שום. צילום: טל סיון צפורין
הכי כיף מטבל יוגורט או שמנת חמוצה ליד. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום גבינת כנען אפשר לשים קוטג’ ואפילו בולגרית תעבוד (רק חשוב עם כמה שפחות נוזלים).
– אם הבצק קצת דביק אפשר להוסיף בזמן הלישה 1/2 כוס קמח.
– אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין בהיר או מלא.
– המתכון בשיתוף תנובה.

5 תגובות

  1. גאולה says:

    נראה ממש טוב! תודה רחלי!
    (נראה לי יש בסעיף האפיה באופן ההכנה משהו שהתכוונת למחוק..)

  2. אילה says:

    נראה מעולה!
    2 שאלות:
    אפשר להשמיט את גבינת הפרמג’יאנו רג’יאנו?
    אפשר להכין ללא מיקסר?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להוריד אותה. ואפשר ללוש בידיים בערך 15-20 דקות או עד שהבצק גמיש וחלק.

      1. רועי says:

        היי רחלי ,
        זה מספיק כוס מים אחת על 630 גרם קמח? הבצק לא יוצא יבש?

  3. טל says:

    היי רחלי,
    נראה טעים מאוד!
    האם אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend