מג’דרה פתיתים מלאים עם המון בצל מקורמל ועדשים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (7 votes, average: 3.14 out of 5)
Loading...

הסוד למג’דרה הזאת, ולכל מג’דרה אחרת, טמון בבצל. המון המון בצל, מקורמל היטב עד שהוא הופך ממש לסוג של ריבה שחומה. זה מה שמוסיף את המתקתקות, את הרכות ואת הצבע המשגע. ויש גם בונוס! לא צריך לבשל או להשרות את העדשים קודם.

אגב, אתם יכולים להכין את המתכון הזה גם עם בורגול גס.

יו יו יו כמה טעים! מג’דרה פתיתים של הלייף

מצרכים:
3 כפות שמן זית
2-3 בצלים לבנים גדולים, קלופים
1/2 כוס עדשים שחורות
2 כוסות פתיתים מלאים או פתיתים מכל סוג שאוהבים
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כמון
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
4 כוסות מים רותחים
1/2 כוס צנוברים קלויים

אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים לרצועות ומטגנים בסיר רחב עד שהבצל ממש חום. הדרך הכי טובה היא לסגור את מכסה הסיר ומדי פעם לערבב עד שהבצלים ממש מקורמלים. זה לוקח חצי שעה אז סבלנות.
– כשהבצלים מקורמלים מוסיפים עדשים שחורות, פתיתים ותבלינים ומערבבים.
– מוסיפים מים רותחים, מנמיכים את האש להכי נמוכה וסוגרים את הסיר.
– מבשלים במשך 20 דקות או עד שהעדשים רכות.
– מפזרים מעל צנוברים קלויים (ואפשר גם קצת פטרוזיליה) ומגישים.

קצת טחינה מעל וסלט ויש לכם ארוחה מושלמת

הערות ושדרוגים
– אם אתם רוצים לקצר את זמן הבישול של הפתיתים אפשר להוסיף את העדשים כשהן מבושלות במשך 10 דקות ומסוננות מנוזלים (או מושרות 10 דקות במים ומסוננות). את השלב הזה עושים בזמן טיגון הבצל ואז לפתיתים יקח 10 דקות בישול ולא 20.
– ומה לגבי עדשים אחרות? הכתומות מתפרקות מאוד בבישול והירוקות/חומות זקוקות לזמן בישול ארוך יותר. לכן אם תרצו עדשים ירוקות/חומות חייבים לבשל אותן קודם ורק אז להוסיף לפתיתים בהתחלה ולבשל שוב ביחד לאיחוד הטעמים.

  • לשתף זה כיף

1 תגובות

  1. רוי says:

    שאלה לגבי הקרמול- ציינת שאת מקרמלת את הבצלים – האם מוסיפה דבש או סוכר? לא מצויין במתכון – והאם ניתו לעשות חצי מהכמות פושט להוריד חצי מהמצרכים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend