מלבי עם רוטב תותים (פרווה, טבעוני וללא גלוטן)

Posted on
מלבי תותים

את הקינוח הזה, שלוקח 10 דקות להכין (רק מערבבים את כל המצרכים בסיר), אני מכינה בכל פעם כשאני מחפשת קינוח קליל שלא מכביד על הבטן. כזה שיהווה סיום מתוק אבל לא מוגזם.

אפשר להגיש את המלבי בכוסות זכוכית אישיות או בקופסאות פלסטיק כמו פעם (שטפו אותן אחר כך ואל תזרקו אחרי שימוש אחד) ואפשר גם בגרסה משפחתית בתוך תבנית פיירקס שקופה.

הפעם בחרתי לשדך למלבי רוטב תותים, גם כי התותים עכשיו מתוקים מתוקים ויפהפיים, וגם כי המחיר שלהם ירד פלאים וזה בדיוק הזמן לשדך אותם לכל קינוח.

וחוץ מזה, רוטב תותים עובד כל כך מדהים עם המלבי ומרענן אותו עוד יותר.

מלבי תותים
אין לכם תותים? אפשר להשתמש גם בפירות יער קפואים ולטחון אותם לרוטב

מלבי תותים

מצרכים ל-6 מנות אישיות:
1 ליטר חלב (שקדים/אורז/סויה/קוקוס/אגוזי לוז)
6 כפות (80 גרם) קורנפלור
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/2 כפית מי ורדים

רוטב תותים ונענע:
12-15 תותים יפים ואדומים
6 עלי נענע
1 כף אבקת סוכר
1 כפית מיץ לימון
תותים חתוכים לקוביות – להגשה

אופן הכנה:
– שופכים כוס חלב לקערה קטנה ומוסיפים את הקורנפלור. טורפים היטב עד שאין גושים.
– בסיר בינוני שמים את כל המצרכים: יתרת החלב, הסוכר, מי הורדים והחלב המעורבב עם הקורנפלור.
– מביאים לרתיחה עדינה על אש בינונית ומקפידים כל הזמן לערבב עד שנוצר קרן במרקם של דני. חשוב להמשיך ולערבב היטב עד שהמרקם סמיך.
– מעבירים לכלים אישיים, ממתינים 10 דקות ורק אז סוגרים עם מכסה ומעבירים למקרר.
– רוטב תותים: במעבד מזון או בלנדר או שייקר שמים 12-15 תותים ללא הגבעול הירוק ומוסיפים עלי נענע, מיץ לימון ואבקת סוכר. טוחנים עד שנוצר רוטב חלק ושומרים במקרר עד להגשה.
– הגשה: מזלפים בנדיבות מרוטב התותים על המלבי, מניחים מעל קוביות תותים ומגישים.

מלבי תותים
בדיוק הזמן לשדך את התותים המתוקים לקינוח

הערות ושדרוגים
– אפשר לוותר על הנענע ברוטב אבל היא מאוד מוסיפה בעיני.
– למי שלא אוהב, אפשר לוותר על מי הורדים אם כי הם מאוד עדינים כאן.

16 תגובות

  1. מוריה says:

    יש מצב שיעבוד עם קמח תפו”א לטובת כל מי שלא אוכלים קטניות בפסח? זה נראה קינוח כזה מושלם לליל הסדר..

  2. רותם says:

    נראה מעולה! לגרסה לא טבעונית, יעבוד עם חלב רגיל?

  3. מור says:

    אם משתמשים בחלב קוקוס , הכוונה היא למתחת ל 17% שומן?

  4. יפעת says:

    כמה זמן ניתן לשמור במקרר לפני הגשה?

  5. שירי says:

    אפשר עם חלב רגיל?

  6. דרורית says:

    אפשר מייפל במקום סוכר ?

    1. דניאל says:

      היי,
      איזה חלב יתן את הטעם הכי דומה למלבי חלבי, אם רוצים את המלבי פרווה ?

  7. נועה says:

    היי רחלי, איזה מבין סוגי החלב שהצעת ישתלב הכי טוב מבחינת טעם? אני לא טבעונית ופחות מכירה…

  8. מלבי קוקוס עם רוטב פטל ורדים | אז מה את עושה כל היום? says:

    […] מבוסס על מתכון שלמדתי מרחלי […]

  9. שני says:

    כדי להעשיר עוד יותר מיתן להחליף חלק מהחלב בשמנת מתוקה? או קרם קוקוס? באיזה יחס ממליצה מנסיונך?
    תודה רבה🍓❤

  10. יעל says:

    תודה רבה על השיתוף והמתכון. נעזרת ברוטב התותים שלך, כדי להוסיף לפבלובה עם קצפת ותותים בליל הסדר. זה בדיוק מה שחסר לי עבורה.

    1. רחלי קרוט says:

      נהדר, שמחה לשמוע. חג שמח!

  11. שיראל says:

    היי רחלי
    אם אין תותים (ככ חבל שאין כל השנה😭) מה אפשר לעשות לרוטב?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש חבל ♥ כרגע אגב אפשר למצוא בכרמל אוכמניות (חפשי אותם בגוגל). יקר אבל לפחות יש להם 🙂

      לגבי תחליף – אפשר להכין עם פטל קפוא שמפשירים ומבשלים קצת עם 2 כפות סוכר. ואפשר עם סירופ מלבי קלאסי שמוכרים בחנויות תבלינים.

  12. רעות says:

    נראה מושלם! כמה זמן אפשר לשמור במקרר לפני הגשה? תודה!

  13. אביטל says:

    היי רחלי!
    המתכון מושלם! בכל חג מבקשים ממני להכין אותו ❤️ רוצה להכין שוב ואין לי קורנפלור. האם יכול לעבוד עם קמח טפיוקה? או עמילן אחר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend