מניפת ירקות בתנור

Posted on

עוד שנייה נכנסת שנה חדשה. ממש עוד רגע היא כאן. והאמת היא, שאני בדרך החוצה לנשום קצת אויר לפני הסגר המתקרב.

אז עוצרת שנייה לכתוב לכם את המתכון, לאחל שנה טובה וחג שמח. וזאת גם הזדמנות נהדרת להגיד לכם תודה שאתם כאן ומחכה בקוצר רוח לראות את כל מה שהכנתם. אל תשכחו לתייג אותי ♥ שנה מתוקה חברים!

תצופפו היטב את כל הירקות

♥ הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.

כל כך יפה ומרשים

מניפת ירקות בתנור

מצרכים:
1 בטטה קלופה – כתומה או סגולה
2 עגבניות בשלות ומוצקות
2 בצלים לבנים, קלופים
1 קולורבי קלוף – לא חובה
3 תפוחי אדמה, שטופים היטב
2 סלקים, קלופים (לא מבושלים)
1 זוקיני ירוק או צהוב או קישוא

וגם:
1/4 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
1 כפית אבקת בצל
3-4 ענפי טימין טרי

אופן הכנה:
– חותכים את הירקות לפרוסות דקות מאוד, עדיף ממש עם מנדולינה או מעבד מזון גם כדי שיצא דק אבל גם שהכל יהיה בעובי זהה ויאפה בצורה אחידה (הנה לינק למנדולינה שאני משתמשת איתה והנה למעבד מזון מעולה מעולה). אם אין לכם מנדולינה או מעבד מזון גם סכין חד יעשה את העבודה. ובכל מקרה בצל אני תמיד מעדיפה לחתוך בסכין אחרת זה מתפרק. שימו לב שאם חלק מהפרוסות גדולות וחלק קטנות (תלוי בגודל הירק), מומלץ לחתוך את הגדולות לחצי כדי שהכל יהיה פחות או יותר בגובה זהה. פה למשל היו לי רק תפוחי אדמה מיני אז הם נמוכים יותר ולכן חתכתי את כל פרוסות הירקות לחצי כדי להתאים אותם בגובה.
– בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הרוטב. שימו לב שאת הטימין אפשר להכניס כעלים או כענפים שלמים אבל חשוב שהם גם יתעטפו בשמן כדי שלא יחרכו לגמרי באפייה וגם כדי שיוציאו מטעמם לשמן.
– ועכשיו השלב המאתגר והכיפי: יוצרים מגדל על השיש של פרוסות ירק לפי הצבעים שרוצים ומניחים בתבנית עגולה, בקוטר 22 עד 26, צמוד לדפנות. בעצם לוקחים את המגדל הקטן שבניתים ומניחים אותו על צידו צמוד לדופן הקערה. ממשיכים באופן הזה מסביב עד שנוצר עיגול הדוק הדוק.
– ממשיכים למלא באופן זהה את החלק הפנימי ואת כל הפרוסות שנותרו דוחפים בין ולבין כדי שהכל יהיה צמוד ומפוצץ בפרוסות – גם כדי לשמור על מבנה המניפה והיופי שלה וגם כי הירקות גם ככה מתכווצים בתנור.
– שופכים מעל את שמן הזית המתובל ומשתדלים שהוא יעטוף בדרכו את הירקות שלמעלה. אני גם אוהבת לפזר למעלה מעט מלח גס
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40-60 דקות או עד שהירקות זהובים מאוד למעלה. שימו לב שזמן האפייה מאוד תלוי בעובי הירקות, בכמות, ובירקות שבחרתם אז פשוט תציצו ותוציאו כשזה זהוב זהוב.

חג שמח וססגוני לפחות כמו המנה הזאת!

הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את המתכון גם בתבנית מרובעת או מלבנית, מה שיש לכם ויתאים לתנור. הגודל נע בין 22 ל-26 תלוי כמה הירקות שלכם גדולים וכמה ירקות שמתם.
– ניתן לערבב את כל פרוסות הירק בקערה עם הרוטב ואז לסדר בתבנית הבעיה היחידה שאז הסלק מוציא את הצבע שלו על כל הירקות. אם לא משתמשים בסלק זאת אופציה מעולה ואז שמן הזית המתובל עוטף כל פרוסת ירק בצורה מושלמת.
– אל תוציאו מהתנור לפני שהחלק העליון ממש זהוב. אנחנו מחפשים כאן חלק עליון קריספי וחלק תחתון רך ומבושל היטב.
– שום ירק פה לא חובה. אפשר לערבב, אפשר להחסיר אחד ולהוסיף עוד מהשני, ואפשר להוסיף עוד ירקות שאוהבים שאפשר לחתוך אותם לפרוסות דקות כמו חצילים למשל.
– אפשר להוסיף לשמן המתובל גם 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק שמקרמל את הירקות ומוסיף מתיקות עדינה ופיקנטיות.

10 תגובות

  1. כנרת says:

    נראה מעולה. מה אפשר לשים במקום אבקת בצל?

    1. רחלי קרוט says:

      אבקת שום או לוותר על זה. עדיין יצא מעולה גם בלי.

  2. טליה says:

    כששאלת מה להעלות אתמול באינסטגרם ממש קיוויתי שתעלי את המתכון הזה לפני החג. תודה רבה, היצירה שלך מסחררת. הלוואי ואדבק קצת בשפע שאת מוציאה מהראש, מהלב ומבין ידייך. שנה טובה ומתוקה מתוקה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה מילים יפות שעשו לי שמח. תודה רבה רבה ושנה טובה!

  3. אני says:

    אתמול קיוויתי שתעלי את המתכון הזה. הסתכלתי בתגובות של האנשים והיה נראה שמתכון אחר מנצח,אז אפילו לא הגבתי…. והנה הוא!
    שנת תשפ”א מתחילה ברגל ימין!!
    רצה להכין, תודה רבה ושנה טובה.

  4. איילה וינשטיין says:

    נראה מעולה, שנה טובה ומעולה, המשך יצירה ורעיונות.
    אני מאד נהנית מהבלוג שלך ומקבלת המון רעיונות והשראה.

  5. רונלי says:

    היי, נראה מעולה! אפשר להוסיף גם קישוא?

  6. אילת says:

    הכנתי אתמול. שכחתי לצלם. היה וואו! אצלם בפעם הבאה. תודה ושנ טובה🍯🍎

  7. אלה says:

    האם לא צריך לקלף את תפוחי האדמה?

  8. אוש says:

    המתכונים שלך בוררים מובנים וטעימים. אליפות!
    שנה טובה וגנר חתימה טובה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend