מקסיקו אהובתי – מתכונים לסלטים מדהימים מהמטבח המקסיקני

Posted on

לי ולמטבח המקסיקני יש יחסים אמביוולנטיים. יש מאכלים שאני פחות מצליחה להתחבר אליהם, בעיקר התבשילים הכבדים יותר, ויש מנות -בעיקר אלה שיש בהן נגיעה קריבית, שאני פשוט מאוהבת בהן.

קחו למשל את השילוב של האננס במתכונים מלוחים (חלום!) או את שימוש הנרחב בתירס שאתם כבר יודעים מה אני חושבת עליו – הוא גאוני. בסלט וכקמח, בתבשילים ובמאפים.

תוסיפו את הסלסה הזאת לכל מנה. מארוחה בפיתה ועד מאפים ותבשילים. ואם נשאר לכם מהסלסה? תטגנו אותה במחבת ותתחילו איתה תבשילים או שקשוקה

השבוע יצא לי לארח בבית, אחרי תקופה ארוכה שלא אירחתי בגלל הקורונה, ובמקום להכין המון פחמימות ומאפים לנשנוש כמו שקורה לרוב כשאני מאחרת, החלטתי לפתוח שולחן סלטים צבעוניים שבחלומות מזכירים לי את מקסיקו. זאת שמעולם לא ביקרתי בה אבל תמיד חלמתי שאני שם.

אתם יכולים להכין כל סלט כאן בנפרד ולהגיש כתוספת, בתוך פיתה או על לחם, כארוחת ערב או לצד תוספת ואתם יכולים גם לפתוח שולחן ססגוני כמו זה שכאן, להוסיף בצד טורטיות ולהרגיש כאילו אתם בחו”ל. רק אל תשכחו לפתוח את החלון, יש בריזה מעולה עכשיו והיא מתאימה בול לארוחה כזאת.

הכי כיף לארח עם אוכל צבעוני שמבוסס ברובו על ירקות

שימו לב – המתכון לצ’ימיצ’וארי נמצא ממש פה בלינק. הפעם לא שמתי עגבניות אבל אם להודות על האמת? עדיף איתן 🙂 בכל מקרה 2 האופציות מעולות ויעבדו נהדר.

סלט תירס פציח

שילוב בין תירס שמגיע כבר מבושל (מקופסת שימורים או קפוא) ובין גרגירי תירס טריים. חשוב לבחור כאן קלח תירס מהזן המתוק שאפשר לאכול אותו גם ללא בישול. ואם לא מצאתם קלח תירס מתוק? אפשר לשים גרגירי תירס רגילים ללא הנוזלים.

מצרכים:
1/2 בצל סגול, קלוף
1/2 כוס גרגירי תירס, ללא הנוזלים
1 קלח תירס (מזן מתוק) או 1/2 כוס נוספת של גרגירי תירס
4-5 עגבניות שרי אדומות ומתוקות
1/4 פלפל צ’ילי אדום
2 ענפי בצל ירוק
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, העגבניות והצ’ילי לקוביות ממש קטנות. בערך בגודל של גרגירי התירס.
– פורסים את הבצל לטבעות דקות.
– בעזרת סכין מורידים את גרגירי התירס מהקלח.
– מערבבים את כל המצרכים ומגישים.

אתם יכולים להוסיף לסלט גם קוביות אננס טרי. כן כן! יצא מופלא

סלט גוואקמולי

תגידו אתם, יש דבר טעים יותר מאבוקדו? החמאה של הטבע. ואם תוסיפו לאבוקדו גם בצל סגול וצ’ילי בועט, עגבניות מתקתקות והמון מיץ לימון, תקבלו סלט שהוא גם ממרח וגם תוספת.

מצרכים:
1-2 אבוקדו בשל
1/2 בצל סגול, קלוף
1/4 חבילה עירית
1/2 פלפל צ’ילי אדום
4-5 עגבניות שרי אדומות ומתוקות
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח
קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, העגבניות והצ’ילי לקוביות ממש קטנות.
– פורסים את העירית לטבעות דקות.
– מוציאים את בשר האבוקדו וחותכים לקוביות.
– מערבבים את כל המצרכים ביחד, בעדינות כדי שהאבוקדו לא יהיה מעוך מדי, ומגישים.

איזה כיף שהאבוקדו חזר

סלסת עגבניות חריפה

את הסלסה הזאת אני מכינה המון. היא מלווה מאפים ומנות עיקריות, כריכים ותוספות והיא בעיקר משדרגת כל דבר בערך. נסו להגיש אותה עם קובנה למשל או אורז ותראו איך הכל טעים יותר ביחד איתה.

מצרכים:
15 עגבניות שרי אדומות ומתוקות (או 4 עגבניות רגילות)
1/2 פלפל צ’ילי אדום
1/4 צרור עלי כוסברה
1/2 בצל סגול, קלוף
3 שיני שום, כתושות
5 כפות שמן זית
מעט מלח

אופן הכנה:
– קוצצים את העגבניות, הצ’ילי והבצל לקוביות קטנות.
– קוצצים גס את הכוסברה.
– מערבבים את כל המצרכים ומגישים.

השילוש המושלם – צ’ימיצ’ורי, סלסת עגבניות וגווקאמולי

סלט שעועית עם צנוניות וכרוב

סלטי שעועית עם רוטב אדום אני פחות מחבבת, אבל שעועית עם ירקות מרעננים? הבו לי עוד ועוד. שימו לב שאפשר להשתמש בכל שעועית מבושלת שאתם אוהבים.

מצרכים:
1 כוס שעועית מבושלת (לבנה, בובעס או אדומה)
3 צנוניות
1/4 כרוב סגול קטן
1/4 צרור עירית
4 כפות שמן זית
1 כפית מייפל
מיץ מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות ואת העירית לטבעות דקות.
– חותכים את הכרוב לקוביות קטנות או לרצועות דקות.
– מערבבים את כל המצרכים ומגישים בטמפרטורת החדר.

סלט שמתפקד גם כארוחה וגם כתוספת

14 תגובות

  1. אפי says:

    נראה טעיםםם!
    מה זה הירוק ההוא שם? צ’מצ’ורי?
    יש עליו גם מתכון או שפסיפסתי משו…

  2. לידיה פליסקוב says:

    מה עם מתכון לצ’ימיצ’ורי החלומי הזה???

  3. לידיה פליסקוב says:

    אשמח למתכון לצ’ימיצ’ורי החלומי הזה

    1. רחלי קרוט says:

      למה החלטת שאני לא אגיב לה? אולי כי ראית בסטורי שאני עם אבא שלי בבית חולים?
      בכל מקרה תודה על המענה ללידיה. לינק למתכון אכן נמצא בפוסט אבל הוא כנראה היה קט ומוחבא מדי בלי התכוונתי אז מיד אתקן את זה.

  4. חן says:

    סליחה. התבטאות בוטה שלי….
    בכל מקרה, באמצע להכין עכשיו את הסלסה שנראית מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      הכל בסדר, מתנצלת על חוסר ההכלה. ימים מתישים.

      תודה גדולה.

      1. חן says:

        ואוו! הכנתי ויצא טעים ברמות על!! כמה פשוט-ככה טעיםםם
        התחסל עוד לפני שהאורחים הגיעו. לא הייתה לי ברירה והכנתי שוב כמות כפולה.
        האורחים התלהבו (לא נגעו בעוגה שהכנתי 🙁 ) קישרתי אותם לבלוג שלך.
        אגב, שוטטתי היום באתר שופרסל כדי למצוא מתכון לעוגה
        צפיתי בקטעים מהטיול החקלאי שעשיתם, ותקשיבי-
        את יפה ועממית, מלאת שמחה ואנרגיה יותר מכל הדוגמניות המפונפנות שם!
        אם היו שואלים איתי עם מי מכן היית רוצה לצאת למסעדה-את היית הבחירה שלי בטוחחח
        את אישה מוכשרת ומלאת השראה! תודה 3> (סליחה שוב על שהייתי קצת חסרת עדינות, לא התכוונתי)

  5. עדי כרמלי says:

    סלט תירס מקסיקני, אפשרות נוספת וממש מוצלחת היא לקלות/לטגן קלות את גרעיני התירס עם בצל ושום ותבלינים ואז להוסיף לסלט את הפלפלים והירק חיים.

    1. רחלי קרוט says:

      אויש זה רעיון נהדר. לגמרי ינוסה. תודה רבה.

      1. עדי כרמלי says:

        הרעיון (והמימוש של זה אצלי בפועל) היה אחרי שראיתי תוכנית בישול של שפית (נדמה לי אנגליה, לא מצליחה להיזכר. דוברת אנגלית) שעשתה סדרה שלמה על אוכל מקסיקני וצילמה במקסיקו את הסדרה. השם שלה מתחיל באות “מ” אם אני לא טועה. לא מצליחה להיזכר

  6. דנה says:

    לכמה אנשים בערך הכמות של כל סלט כתוספת עם עוד תוספות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend