צ’ימיצ’ורי אסיאתי

Posted on

הו מיי גד. המון זמן לא קרה לי דבר כזה – לא משנה מה אני מעלה בימים האחרונים לאינסטגרם, לפייסבוק או לבלוג, כולם שואלים איפה המתכון לצ’ימיצ’ורי. ולחשוב שהעלתי את התמונה שלו לסטורי ממש במקרה ושמדובר בכלל במתכון שאלתרתי תוך כדי בישולים בזכות כמות עצומה של בזיליקום שהגיעה אלי.

  • הנה גם הזדמנות לספר לכם על משק רוזנברג בדרום ים המלח שמוכר בזיליקום מטורף עד הבית. כזה שיש לו ריח משכר ועלים בשרניים. עכשיו זה ממש הזמן לרכוש מחקלאים מקומיים אז רוצו לעשות את זה. הנה עמוד הפייסבוק שלהם.

בקיצור, למרות שאני ממש בטרפת עבודה, ומחכה לי לילה לבן, התיישבתי לכתוב לכם את המתכון הכל כך אהוב הזה.

ועכשיו כמה טיפים למה הוא משמש:
– מתחילים איתו תבשילים כמו קארי או כל תבשיל של בשר/טופו. אם יש בצל טמוגן בתבשיל קודם מטגנים את הבצל ואז מוסיפים 2 כפות מהצ’ימיצ’ורי.
– מוסיפים 2-3 כפות במוקפצים בשלב שבו מוסיפים את הרטבים.
– מוסיפים לאורז, ביחד עם המים, ומבשלים את האורז ביחד עם הצ’ימיצ’ורי.
– מורחים על לחם טרי!
– מרככים קצת חמאה, מוסיפים לה 2-3 כפות צ’ימיצ’ורי ומערבבים היטב. מעבירים לקערה קטנה ומחזירים למקרר. כרגע הכנתם חמאה מתובלת חלומית.
– טובלים בפנים ספרינג רול.
– מוסיפים לפסטה או בורגול או קינואה בזמן הבישול.
– מזלפים מעל סלט שורשים.

בקיצור, שימו את זה בהכל! 😊 יאללה רוצו להכין.

שומרים במקרר שבועות ארוכים (רק לא להכניס משהו מלוכלך פנימה)

אגב – אין באמת דבר כזה צ’ימיצ’ורי אסיאתי (או שיש?) סתם המצאה שלי כי יש פה מצרכים מהמטבח האסיאתי שהופכים אותו לאחד הטעימים.

יו, עם לחמניות כוסמין חמות זה מדהים!

צ’ימיצ’ורי אסיאתי

מצרכים:
4-6 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי – לא לוותר
6 שיני שום, קלופות
1 בצל סגול, קלוף
1 צרור עלי כוסברה (את כל החבילה)
1/2 צרור עלי בזיליקום (אפשר גם את כל החבילה)
3 ענפי בצל ירוק
1 פלפל חריף (אדום או ירוק) – אפשר גם חצי
1/4 כוס שמן זית
קליפת מגורדת דק מלימון אחד
3/4 כפית מלח

אופן הכנה:
– קולפים את הג’ינג’ר בעזרת כפית וחותכים לחצי. חותכים את הבצל והפלפל החריף לרבעים.
– שמים במעבד מזון את כל המצרכים, כולל השמן והמלח, וטוחנים בפולסים עד שנוצרת מעין משחה ירוקה. מדי פעם עוצרים, מורידים למטה את המצרכים לכיוון להבי הסכין וממשיכים לטחון.
– אם לא נוצרת משחה יש 2 אופציות – או להוסיף עוד שמן זית או להוסיף מעט מים, בערך 1/4 כוס. תקראו למטה בהערות את ההסבר לגבי הוספת המים.
– טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם ושומרים בצנצנות זכוכית במקרר.

תראו איזה צבע יפהפה

הערות חשובות
– אם החלטתם להוסיף מים, קחו בחשבון שבמקרר עלול להיווצר לכם למטה שכבה של נוזלים. זה בסדר גמור ופשוט אפשר לנער מדי פעם והכל מסתדר. בעיני נחמד להוסיף את המים במקום עוד שמן כי אז לא צריך פה המון שמן, אבל זאת בחירה שלכם כמובן. השמן הופך את זה ליותר קרמי כזה. רק מדייקת שלא תתבלבלו, חייבים פה שמן כן? המים זה בנוסף רק במידה והמצרכים לא הופכים למשחה.
– במקום כוסברה אפשר פטרוזיליה (פחות אסיאתי אבל עדיין טעים).
– במקום בצל ירוק אפשר צרור עירית.
– במקום בצל סגול אחד אפשר 3-4 שאלוט.
– אל תוותרו על הג’ינג’ר גם אם אתם לא אוהבים אותו ככה לבד. תנו לו צ’אנס פה.
– במקום שמן זית אפשר שמן קוקוס או שמן ענבים או כל שמן שתרצו.

7 תגובות

  1. מעיין says:

    מעלףףףף רק שאלה קטנטנה כמה זמן נשמר במקרר?

  2. יופי says:

    לקלף את הג’ינג’ר בכפית?😮

  3. רותי אלוני says:

    כמה זמן זה מחזיק במקרר?

  4. לימור אסייג says:

    בנוגע לקילוף הג’ינג’ר בכפית, כששמעתי ללא הסבר גם אני לא הבנתי למה הכוונה. אז ככה: קילוף בעזרת קצה הכפית, בו משתמשים כקולפן ומגרדים את קליפת הג’ינג’ר (אני נוהגת לשטוף אותה קודם) ואז קל יותר לקלף גם בקימורים ובפיתולים האופייניים של הג’ינג’ר. בהצלחה

  5. אילנה ברק says:

    יצא טעים. תודה

  6. שי says:

    מצטרף לשואלים/ות- כמה זמן מחזיק במקרר?

  7. חיה says:

    ממרח מהמם וטעים ברמות! על חביתה עם גבנצ יוצא מושלם

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend