מרק חרירה – מטורף כמה טעים

Posted on

אתם מאמינים ששעון החורף ואיתו הגשם אוטוטו כאן? או שרק לי נדמה שהקיץ עבר ממש מהר? טוב, ככה זה כשנהנים אמר פעם חכם סיני, וצדק.

אז לכבוד הגשם והרוחות שכבר עוד שנייה כאן, הבאתי לכם הפעם מתכון למרק חרירה, אהובי, שמגיע מהמטבח המרוקאי. מרק שיש בו הכל. קטניות וירקות, עשבי תיבול ואטריות. קצת כמו המינסטרונה של האיטלקים, אבל אחרת.

הוא באמת מתפקד כארוחה ואם רוצים אפשר להוסיף לו אפילו עוף או להשאיר אותו צמחוני/טבעוני.

מאחלת לכולנו חורף מלא בגשם. האדמה, וגם אנחנו, זקוקים לו.

ככל שתבשלו אותו יותר ככה הטעמים יתחזקו ויהיו טובים יותר

מרק חרירה שהוא ארוחה שלמה

מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
4 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, כולל העלים
6 כוסות מים רותחים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית בהרט או כמון
1 כפית מלח
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס (או 1/2 שקית גרגירי חומוס קפואים)
3/4 כוס עדשים ירוקות/חומות
1/2 צרור עלי כוסברה
4 עגבניות מגורדות או כוס וחצי עגבניות חתוכות דק/מרוסקות של חברה איכותית
1 כף קמח + 1/2 כוס מים (לא חובה אבל מסמיך את המרק)
1/2 כוס אטריות דקות למרק

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ושמים את הבצל, השום והסלרי. מטגנים עד שהם מתרככים. סבלנות זה לוקח קצת זמן.
– מוסיפים מים רותחים, כורכום, מלח, פפריקה וכמון או בהרט ומערבבים.
– מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות המרוסקות, הכוסברה והעדשים ומבשלים עד אש בינונית במשך 40 דקות או עד שהעדשים מתרככות.
– בקערה קטנה מערבבים את הקמח והמים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבם היטב.
– מוסיפים את האטריות, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהן רכות.
– מגישים עם רבעי לימון ועלי כוסברה טריים.

מרק שהוא ארוחה שלמה

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף למרק, בזמן טיגון הבצל, גם קוביות קטנות של 2 גזרים.
– רוצים להוסיף עוף? מוסיפים 3-4 חלקי עוף בזמן טיגון הבצל וממשיכים כרגיל. במקרה הזה מומלץ להוסיף עוד 10 דקות לבישול המרק.
– במקום קמח אפשר לשים קורנפלור.

13 תגובות

  1. הילה says:

    במה אפשר להחליף את הסלרי?

  2. ליאת says:

    האם במקום חומוס מקופסת שימורים אפשר להשתמש בגרגרים מבושלים שקונים בחומוסיה?

    1. חני says:

      יש מתכון ללא גלוטן? מה אפשר במקום קמח ואיטריות? תודה רבה

  3. רעות says:

    אפשר לוותר על האטריות או להחליף אותן במשו אחר?

  4. רעות says:

    האם אפשר לוולר על האטריות או להחליף אותן?

  5. נעה says:

    האם אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה ? תודה.

  6. לילך says:

    נראה מעולה, יבוצע בקרוב ❤️

  7. רינת says:

    נראה מעולה.
    פחות מתחברת לחומוס אפשר להחליף בגריסי פנינה או משהו אחר? פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?
    תודה רבה מראש

  8. ענת says:

    האם אפשר להחליף את העדשים החומות בכתומות או שחורות?

    1. מירי says:

      החלפתי בשחורות ויצא מעולה

  9. מיכל says:

    מדהים! הכנתי היום – חוסל. ללקק את האצבעות.

  10. ליאורה says:

    יצא מאוד טעים למרות שהעדשים נשארו קשות, בישלתי יותר משעה. היה צריך להשרות אותן אולי לפני??

  11. רינת says:

    נראה מעולה.
    פחות מתחברת לחומוס אפשר להחליף בגריסי פנינה או משהו אחר? פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?
    תודה רבה מראש

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend