בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית ארוחות צהריים מרק חרירה – מטורף כמה טעים

מרק חרירה – מטורף כמה טעים

מאת רחלי קרוט

אתם מאמינים ששעון החורף ואיתו הגשם אוטוטו כאן? או שרק לי נדמה שהקיץ עבר ממש מהר? טוב, ככה זה כשנהנים אמר פעם חכם סיני, וצדק.

אז לכבוד הגשם והרוחות שכבר עוד שנייה כאן, הבאתי לכם הפעם מתכון למרק חרירה, אהובי, שמגיע מהמטבח המרוקאי. מרק שיש בו הכל. קטניות וירקות, עשבי תיבול ואטריות. קצת כמו המינסטרונה של האיטלקים, אבל אחרת.

הוא באמת מתפקד כארוחה ואם רוצים אפשר להוסיף לו אפילו עוף או להשאיר אותו צמחוני/טבעוני.

מאחלת לכולנו חורף מלא בגשם. האדמה, וגם אנחנו, זקוקים לו.

ככל שתבשלו אותו יותר ככה הטעמים יתחזקו ויהיו טובים יותר

מרק חרירה שהוא ארוחה שלמה

מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
4 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, כולל העלים
6 כוסות מים רותחים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית בהרט או כמון
1 כפית מלח
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס (או 1/2 שקית גרגירי חומוס קפואים)
3/4 כוס עדשים ירוקות/חומות
1/2 צרור עלי כוסברה
4 עגבניות מגורדות או כוס וחצי עגבניות חתוכות דק/מרוסקות של חברה איכותית
1 כף קמח + 1/2 כוס מים (לא חובה אבל מסמיך את המרק)
1/2 כוס אטריות דקות למרק

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ושמים את הבצל, השום והסלרי. מטגנים עד שהם מתרככים. סבלנות זה לוקח קצת זמן.
– מוסיפים מים רותחים, כורכום, מלח, פפריקה וכמון או בהרט ומערבבים.
– מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות המרוסקות, הכוסברה והעדשים ומבשלים עד אש בינונית במשך 40 דקות או עד שהעדשים מתרככות.
– בקערה קטנה מערבבים את הקמח והמים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבם היטב.
– מוסיפים את האטריות, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהן רכות.
– מגישים עם רבעי לימון ועלי כוסברה טריים.

מרק שהוא ארוחה שלמה

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף למרק, בזמן טיגון הבצל, גם קוביות קטנות של 2 גזרים.
– רוצים להוסיף עוף? מוסיפים 3-4 חלקי עוף בזמן טיגון הבצל וממשיכים כרגיל. במקרה הזה מומלץ להוסיף עוד 10 דקות לבישול המרק.
– במקום קמח אפשר לשים קורנפלור.

אולי יעניין אותך

64 תגובות

הילה 25 באוקטובר 2019 - 9:08

במה אפשר להחליף את הסלרי?

השב
זיוה 23 במאי 2024 - 8:38

כוסברה

השב
ליאת 25 באוקטובר 2019 - 9:57

האם במקום חומוס מקופסת שימורים אפשר להשתמש בגרגרים מבושלים שקונים בחומוסיה?

השב
חני 25 באוקטובר 2019 - 10:48

יש מתכון ללא גלוטן? מה אפשר במקום קמח ואיטריות? תודה רבה

השב
אביגיל 20 בפברואר 2020 - 19:10

היי, את יכולה להשתמש באטריות אורז, הם מעולות למרק.

השב
חנה 2 בפברואר 2021 - 12:00

לא השתמשתי בקמח ומים ממש אין צורך המרק יוצא נהדר, ושמתי אטריות אורז, לצליאקית שלי. מרק משביע מחמם וטעים מאוד

השב
לולו 14 בפברואר 2024 - 14:01

אני שמה קמח עדשים ואטריות שעועית או אורז ויוצא אש

השב
מוריאל 18 בנובמבר 2024 - 10:43

היי, אפשר במקום עוף לשים קציצות בשר?

השב
שני 20 בדצמבר 2024 - 9:58

אני בכלל לא מוסיפה קמח, לא מרגישה שחסר לי… ולפעמים גם לא מוסיפה אטריות כשאני יותר במוד של שמירה על המשקל… אולי אורז במקום?

השב
אילנה 8 בפברואר 2025 - 13:08

אני לא מסמיכה עם קמח, אפדר להסמיך עם כל אחד מהקמחים נטולי הגלוטן, אני מוסיפה כחצי כוס עדשים כתומים וגם הם מסמיכים את המרר.

השב
זיוה 23 במאי 2024 - 8:40

את יכולה של סנפרוסט , של החומוסיה הוא מבושל יתר על המידה החומוס יתפורר לך במרק

השב
רעות 25 באוקטובר 2019 - 10:22

אפשר לוותר על האטריות או להחליף אותן במשו אחר?

השב
רעות 25 באוקטובר 2019 - 10:23

האם אפשר לוולר על האטריות או להחליף אותן?

השב
שירן 10 בינואר 2024 - 0:30

אפשר לוותר על מה שרוצים, אין חוקים. מה שאוהבים שמים ומה שלא מורידים זה עדיין יהיה מרק טעים
זה לא עוגה שכל מצרך משפיע ובלתי אפשרי לוותר

השב
נעה 26 באוקטובר 2019 - 14:58

האם אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה ? תודה.

השב
לילך 26 באוקטובר 2019 - 21:43

נראה מעולה, יבוצע בקרוב ❤️

השב
רינת 27 באוקטובר 2019 - 0:42

נראה מעולה.
פחות מתחברת לחומוס אפשר להחליף בגריסי פנינה או משהו אחר? פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?
תודה רבה מראש

השב
רחלי 8 בדצמבר 2020 - 22:48

כן, אפשר

השב
ענת 27 באוקטובר 2019 - 11:00

האם אפשר להחליף את העדשים החומות בכתומות או שחורות?

השב
מירי 29 באוקטובר 2019 - 22:21

החלפתי בשחורות ויצא מעולה

השב
אושר 26 באוקטובר 2022 - 11:23

גם לי יש רק עדשים שחורות בבית. צריך להשרות אותן לפני כן וכמה זמן?

השב
רחלי קרוט 26 באוקטובר 2022 - 20:11

אין צורך להשרות הן מתבשלות מהר יחסית

השב
מיכל 28 באוקטובר 2019 - 2:21

מדהים! הכנתי היום – חוסל. ללקק את האצבעות.

השב
ליאורה 29 באוקטובר 2019 - 13:30

יצא מאוד טעים למרות שהעדשים נשארו קשות, בישלתי יותר משעה. היה צריך להשרות אותן אולי לפני??

השב
רינת 1 בנובמבר 2019 - 15:55

נראה מעולה.
פחות מתחברת לחומוס אפשר להחליף בגריסי פנינה או משהו אחר? פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?
תודה רבה מראש

השב
מיכל 30 בנובמבר 2019 - 17:07

המרק טעים מאוד מאוד, הלימון מוסיף המון, לא לוותר עליו.

השב
נופר 11 בדצמבר 2021 - 21:31

תודה על המתכון!!! חייבת להכין השבוע בימים הגשומים…
שאלת קיטבג- את העוף את מבשלת קודם לבד במים רותחים ואז מוסיפה לסיר או לא ? תמיד מתלבטת …

השב
נטלי 10 בנובמבר 2022 - 11:04

אם אני מכינה לילה לפני, את האטריות להוסיף רק בהרתחה שלפני הגשה למחרת?
מפחדת שהם יספחו נוזלים כל הלילה

השב
חנה שינדר 12 בדצמבר 2019 - 12:59

מעולה

השב
רחלי קרוט 17 בדצמבר 2019 - 0:20

תודה גדולה. כיף שאהבת

השב
מירית 12 בדצמבר 2019 - 18:14

תענוג! מאז שהתחיל החורף אני מכינה רק את המרקים שלך. קלים ונגישים והכי חשוב טעימים מאוד מאוד. תודה רבה

השב
מאיה 14 בדצמבר 2019 - 17:31

הכנתי פעם ראשונה בחיי מרק חרירה. יצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה! המשפחה ביקשה שוב.

השב
רחלי קרוט 17 בדצמבר 2019 - 0:17

איזה משמח לשמוע!

השב
יאנה ק. 5 בינואר 2020 - 19:29

מרק מעולה! הכנתי ויצא לי מאוד טעים 🙂 הוספתי גזרים ע"מ להעישר מבחינת תוכן הירקות- וגם שילבתי בין עדשים ירוקות וכתומות 🙂 (את הכתומות הוספתי ב15 דק' האחרונות כי הן מתבשלות מהר יותר)
כבר המתכון הרביעי מהאתר שלך שאני מכינה- ויוצא נהדר 🙂 תודה רבה!

השב
גל 19 במרץ 2020 - 0:41

הי,
נחשפתי לאתר המהמם בתחילת השבוע וכבר הספקתי להכין 3 מתכונים לקטנטנים שלי 🙂
הכנתי את השניצל תירס הביתי, את שלוליות הגבינה וקוואקר, והיום את המרק חרירה המושלם הזה! (וברור שלא ויתרתי על הלימון).
תמשיכי ליצור מתכונים מעולים!!!

השב
ספיר 6 באפריל 2020 - 17:00

ממש טעים, הוספתי גזר מגורד

השב
גלית 1 בספטמבר 2020 - 18:16

הי,
צריך להשרות את העדשים לפני?

השב
בת אל 26 בספטמבר 2020 - 15:30

אם שמים חומוס יבש כמה לשים
והאם צריך לבשל לפני? או רק להשרות

השב
מעיין 16 בדצמבר 2021 - 18:31

אשמח גם לשמוע תשובה

השב
אושר 26 באוקטובר 2022 - 11:21

גם לי יש חומוס יבש שהשריתי לילה ואני רוצה לדעת האם יש צורך גם לבשל אותו ואיזה כמות לשים במרק.

השב
סיגלית 7 באוקטובר 2020 - 19:26

האם מוסיפים עדשים מבושלות?

השב
לודה 6 בנובמבר 2020 - 11:36

הוספתי שני גזרים מגוררים….וכמובן לא לוותר על הלימון! מתכון מצוין..מרק סוף!

השב
איתן 19 בדצמבר 2020 - 0:15

המרק יוצא כמעט בלי נוזלים בסוף. 6 כוסות מים רותחים לא מספיקים. בהתאמה בטח שלא צריך את שלב ההסמכה. תבדקי את המתכון.

השב
חנה 22 בינואר 2021 - 14:15

זה מה שאני עושה כי נכדתי לא אוכלת גלוטן.

השב
קרן 28 בינואר 2021 - 21:09

המרק יצא מעולה!! חסר לי איזה קיק קטן..
אבל זה סתם קטנוניות.. עפתי עליו ואכין אותו שוב ושוב!!!!

השב
איריס טל לב 29 בינואר 2021 - 12:49

אשמח לדעת כמה כוסות חומוס ?

השב
טליה 29 בינואר 2021 - 14:35

האם להוסיף את הקמח והמים לאחר 40 דקות בישול או מיד בתחילת הבישול?

השב
שרונה 30 בינואר 2021 - 18:24

יצא מעולה, תודה רבה! לא היה לי חומוס קפוא אז הכנתי עם שעועית קפואה לבנה ויצא מדהיםםם. תמיד חלמתי להכין חרירה, המתכון הזה מעולה 🙂

השב
הילה 2 במרץ 2021 - 17:24

צריך להשרות את העדשים לפני?

השב
נעמה 16 בספטמבר 2021 - 12:19

היי, האם צריך להשרות את העדשים לפני?

השב
דפנה 8 בדצמבר 2021 - 16:12

מרק נהדר ליום חורפי🍲
האטריות מוסיפות המון
ת

השב
לילך 17 בדצמבר 2021 - 8:35

הי. נראה ממש טעים.. שואלת גם אם צריך להשרות את העדשים לפני?? תודה שבת שלום!

השב
שירן 10 בינואר 2024 - 0:39

זה
תמיד עדיף ויותר טוב להשרות כי זה מעלה בהרבה את הערכים התזונתיים ויותר קל בעיכול. ומכיוון שעדשים זה קטניה קטנה לא צריך יותר מ 4 שעות השריה. אבל מי שלא זכר ורוצה להכין תבשיל עם עדשים אז כמובן לשטוף טוב אבל מכיוון שזאת קטניה קטנה היא מתבשלת מהר יחסית גם בלי השריה אבל כמובן שתהליך ההשריה מקצר את זמן הבישול שזה גם חשוב לשמירת הערכים התזונתיים כמה שפחות לבשל יותר בריא

השב
אנונימית 20 בדצמבר 2021 - 13:47

מרק מעולה! עשיר, מחמם, בריא וטעים במיוחד לימים סוערים🌧🌨🌩🌬

השב
דורית 21 בדצמבר 2021 - 17:50

ראיתי ששאלו אבל לא מצאתי תשובה , אפשר להחליף קו סברה בפטרוזיליה או שזה כבר לא יהיה מרק חרירה ?

השב
שלומית 4 בנובמבר 2022 - 6:14

לכל השואלות: תמיד כדאי להשרות את הקטניות(עדשים,חומוס ושעועית) וגם לשטוף אותן שוב לפני הבישול. א. יש בהן חומרים מעכבי נביטה שעדיף להיפטר מהם. ב. עם ההשרייה מתחיל תהליך לקראת נביטה שהופך אותן לעשירות יותר. ג. זמן הבישול מתקצר מאוד.

השב
גיה 14 בנובמבר 2022 - 14:58

המרק הכי טעים בעולם! תודה!

השב
רחל 24 בנובמבר 2022 - 17:53

מקווה שמישהו יענה.. אפריל להוסיל בשר כתף ואם כן באיזה שלב ולכמה זמן?

השב
דפנה 11 באפריל 2024 - 1:00

תסתכלי אצל לייזה פאנלים יש לה מתכון לחרירה עם בשר כתף

השב
Hadas 27 בנובמבר 2023 - 18:56

שלמות!!!

השב
Hadas 28 בנובמבר 2023 - 19:27

הכנתי עם שעועית לימה ויצא אששששש

השב
תמר 30 בנובמבר 2023 - 8:59

מרק שלמות
הכנתי סיר ענק -טעים בטירוף!!

השב
שירה 18 בספטמבר 2024 - 11:28

מרק מושלם! הכנתי מלא פעמים.
אני מארחת מישהו שלא אוכל כמון (או בהרט), יש משהו שאפשר להשתמש במקום, או פשוט להשמיט?

השב
אבי 2 בינואר 2025 - 19:14

האם צריך לכסות את הסיר באיזשהוא שלב של הבישול?

השב

השאר תגובה

Send this to a friend