מרק חרירה – מטורף כמה טעים

Posted on

אתם מאמינים ששעון החורף ואיתו הגשם אוטוטו כאן? או שרק לי נדמה שהקיץ עבר ממש מהר? טוב, ככה זה כשנהנים אמר פעם חכם סיני, וצדק.

אז לכבוד הגשם והרוחות שכבר עוד שנייה כאן, הבאתי לכם הפעם מתכון למרק חרירה, אהובי, שמגיע מהמטבח המרוקאי. מרק שיש בו הכל. קטניות וירקות, עשבי תיבול ואטריות. קצת כמו המינסטרונה של האיטלקים, אבל אחרת.

הוא באמת מתפקד כארוחה ואם רוצים אפשר להוסיף לו אפילו עוף או להשאיר אותו צמחוני/טבעוני.

מאחלת לכולנו חורף מלא בגשם. האדמה, וגם אנחנו, זקוקים לו.

ככל שתבשלו אותו יותר ככה הטעמים יתחזקו ויהיו טובים יותר

מרק חרירה שהוא ארוחה שלמה

מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
4 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, כולל העלים
6 כוסות מים רותחים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית בהרט או כמון
1 כפית מלח
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס (או 1/2 שקית גרגירי חומוס קפואים)
3/4 כוס עדשים ירוקות/חומות
1/2 צרור עלי כוסברה
4 עגבניות מגורדות או כוס וחצי עגבניות חתוכות דק/מרוסקות של חברה איכותית
1 כף קמח + 1/2 כוס מים (לא חובה אבל מסמיך את המרק)
1/2 כוס אטריות דקות למרק

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות.
– בסיר גדול מחממים שמן זית ושמים את הבצל, השום והסלרי. מטגנים עד שהם מתרככים. סבלנות זה לוקח קצת זמן.
– מוסיפים מים רותחים, כורכום, מלח, פפריקה וכמון או בהרט ומערבבים.
– מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות המרוסקות, הכוסברה והעדשים ומבשלים עד אש בינונית במשך 40 דקות או עד שהעדשים מתרככות.
– בקערה קטנה מערבבים את הקמח והמים עד שאין גושים ומוסיפים למרק. מערבבם היטב.
– מוסיפים את האטריות, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהן רכות.
– מגישים עם רבעי לימון ועלי כוסברה טריים.

מרק שהוא ארוחה שלמה

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף למרק, בזמן טיגון הבצל, גם קוביות קטנות של 2 גזרים.
– רוצים להוסיף עוף? מוסיפים 3-4 חלקי עוף בזמן טיגון הבצל וממשיכים כרגיל. במקרה הזה מומלץ להוסיף עוד 10 דקות לבישול המרק.
– במקום קמח אפשר לשים קורנפלור.

56 תגובות

  1. הילה says:

    במה אפשר להחליף את הסלרי?

  2. ליאת says:

    האם במקום חומוס מקופסת שימורים אפשר להשתמש בגרגרים מבושלים שקונים בחומוסיה?

    1. חני says:

      יש מתכון ללא גלוטן? מה אפשר במקום קמח ואיטריות? תודה רבה

      1. אביגיל says:

        היי, את יכולה להשתמש באטריות אורז, הם מעולות למרק.

      2. חנה says:

        לא השתמשתי בקמח ומים ממש אין צורך המרק יוצא נהדר, ושמתי אטריות אורז, לצליאקית שלי. מרק משביע מחמם וטעים מאוד

      3. לולו says:

        אני שמה קמח עדשים ואטריות שעועית או אורז ויוצא אש

  3. רעות says:

    אפשר לוותר על האטריות או להחליף אותן במשו אחר?

  4. רעות says:

    האם אפשר לוולר על האטריות או להחליף אותן?

    1. שירן says:

      אפשר לוותר על מה שרוצים, אין חוקים. מה שאוהבים שמים ומה שלא מורידים זה עדיין יהיה מרק טעים
      זה לא עוגה שכל מצרך משפיע ובלתי אפשרי לוותר

  5. נעה says:

    האם אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה ? תודה.

  6. לילך says:

    נראה מעולה, יבוצע בקרוב ❤️

  7. רינת says:

    נראה מעולה.
    פחות מתחברת לחומוס אפשר להחליף בגריסי פנינה או משהו אחר? פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?
    תודה רבה מראש

    1. רחלי says:

      כן, אפשר

  8. ענת says:

    האם אפשר להחליף את העדשים החומות בכתומות או שחורות?

    1. מירי says:

      החלפתי בשחורות ויצא מעולה

      1. אושר says:

        גם לי יש רק עדשים שחורות בבית. צריך להשרות אותן לפני כן וכמה זמן?

        1. רחלי קרוט says:

          אין צורך להשרות הן מתבשלות מהר יחסית

  9. מיכל says:

    מדהים! הכנתי היום – חוסל. ללקק את האצבעות.

  10. ליאורה says:

    יצא מאוד טעים למרות שהעדשים נשארו קשות, בישלתי יותר משעה. היה צריך להשרות אותן אולי לפני??

  11. רינת says:

    נראה מעולה.
    פחות מתחברת לחומוס אפשר להחליף בגריסי פנינה או משהו אחר? פטרוזיליה במקום כוסברה הולך?
    תודה רבה מראש

  12. מיכל says:

    המרק טעים מאוד מאוד, הלימון מוסיף המון, לא לוותר עליו.

    1. נופר says:

      תודה על המתכון!!! חייבת להכין השבוע בימים הגשומים…
      שאלת קיטבג- את העוף את מבשלת קודם לבד במים רותחים ואז מוסיפה לסיר או לא ? תמיד מתלבטת …

      1. נטלי says:

        אם אני מכינה לילה לפני, את האטריות להוסיף רק בהרתחה שלפני הגשה למחרת?
        מפחדת שהם יספחו נוזלים כל הלילה

  13. חנה שינדר says:

    מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה. כיף שאהבת

  14. מירית says:

    תענוג! מאז שהתחיל החורף אני מכינה רק את המרקים שלך. קלים ונגישים והכי חשוב טעימים מאוד מאוד. תודה רבה

  15. מאיה says:

    הכנתי פעם ראשונה בחיי מרק חרירה. יצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה! המשפחה ביקשה שוב.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה משמח לשמוע!

  16. יאנה ק. says:

    מרק מעולה! הכנתי ויצא לי מאוד טעים 🙂 הוספתי גזרים ע”מ להעישר מבחינת תוכן הירקות- וגם שילבתי בין עדשים ירוקות וכתומות 🙂 (את הכתומות הוספתי ב15 דק’ האחרונות כי הן מתבשלות מהר יותר)
    כבר המתכון הרביעי מהאתר שלך שאני מכינה- ויוצא נהדר 🙂 תודה רבה!

  17. גל says:

    הי,
    נחשפתי לאתר המהמם בתחילת השבוע וכבר הספקתי להכין 3 מתכונים לקטנטנים שלי 🙂
    הכנתי את השניצל תירס הביתי, את שלוליות הגבינה וקוואקר, והיום את המרק חרירה המושלם הזה! (וברור שלא ויתרתי על הלימון).
    תמשיכי ליצור מתכונים מעולים!!!

  18. ספיר says:

    ממש טעים, הוספתי גזר מגורד

  19. גלית says:

    הי,
    צריך להשרות את העדשים לפני?

  20. בת אל says:

    אם שמים חומוס יבש כמה לשים
    והאם צריך לבשל לפני? או רק להשרות

    1. מעיין says:

      אשמח גם לשמוע תשובה

    2. אושר says:

      גם לי יש חומוס יבש שהשריתי לילה ואני רוצה לדעת האם יש צורך גם לבשל אותו ואיזה כמות לשים במרק.

  21. סיגלית says:

    האם מוסיפים עדשים מבושלות?

  22. לודה says:

    הוספתי שני גזרים מגוררים….וכמובן לא לוותר על הלימון! מתכון מצוין..מרק סוף!

  23. איתן says:

    המרק יוצא כמעט בלי נוזלים בסוף. 6 כוסות מים רותחים לא מספיקים. בהתאמה בטח שלא צריך את שלב ההסמכה. תבדקי את המתכון.

  24. חנה says:

    זה מה שאני עושה כי נכדתי לא אוכלת גלוטן.

  25. קרן says:

    המרק יצא מעולה!! חסר לי איזה קיק קטן..
    אבל זה סתם קטנוניות.. עפתי עליו ואכין אותו שוב ושוב!!!!

  26. איריס טל לב says:

    אשמח לדעת כמה כוסות חומוס ?

  27. טליה says:

    האם להוסיף את הקמח והמים לאחר 40 דקות בישול או מיד בתחילת הבישול?

  28. שרונה says:

    יצא מעולה, תודה רבה! לא היה לי חומוס קפוא אז הכנתי עם שעועית קפואה לבנה ויצא מדהיםםם. תמיד חלמתי להכין חרירה, המתכון הזה מעולה 🙂

  29. הילה says:

    צריך להשרות את העדשים לפני?

  30. נעמה says:

    היי, האם צריך להשרות את העדשים לפני?

  31. דפנה says:

    מרק נהדר ליום חורפי🍲
    האטריות מוסיפות המון
    ת

  32. לילך says:

    הי. נראה ממש טעים.. שואלת גם אם צריך להשרות את העדשים לפני?? תודה שבת שלום!

    1. שירן says:

      זה
      תמיד עדיף ויותר טוב להשרות כי זה מעלה בהרבה את הערכים התזונתיים ויותר קל בעיכול. ומכיוון שעדשים זה קטניה קטנה לא צריך יותר מ 4 שעות השריה. אבל מי שלא זכר ורוצה להכין תבשיל עם עדשים אז כמובן לשטוף טוב אבל מכיוון שזאת קטניה קטנה היא מתבשלת מהר יחסית גם בלי השריה אבל כמובן שתהליך ההשריה מקצר את זמן הבישול שזה גם חשוב לשמירת הערכים התזונתיים כמה שפחות לבשל יותר בריא

  33. אנונימית says:

    מרק מעולה! עשיר, מחמם, בריא וטעים במיוחד לימים סוערים🌧🌨🌩🌬

  34. דורית says:

    ראיתי ששאלו אבל לא מצאתי תשובה , אפשר להחליף קו סברה בפטרוזיליה או שזה כבר לא יהיה מרק חרירה ?

  35. שלומית says:

    לכל השואלות: תמיד כדאי להשרות את הקטניות(עדשים,חומוס ושעועית) וגם לשטוף אותן שוב לפני הבישול. א. יש בהן חומרים מעכבי נביטה שעדיף להיפטר מהם. ב. עם ההשרייה מתחיל תהליך לקראת נביטה שהופך אותן לעשירות יותר. ג. זמן הבישול מתקצר מאוד.

  36. גיה says:

    המרק הכי טעים בעולם! תודה!

  37. רחל says:

    מקווה שמישהו יענה.. אפריל להוסיל בשר כתף ואם כן באיזה שלב ולכמה זמן?

  38. Hadas says:

    שלמות!!!

  39. Hadas says:

    הכנתי עם שעועית לימה ויצא אששששש

  40. תמר says:

    מרק שלמות
    הכנתי סיר ענק -טעים בטירוף!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend