המרק הכי אהוב על ילדים. יש בו ירקות כתומים ותפוחי אדמה, עוף רך ובעיקר המון נחמה. אנחנו כל כך זקוקים לזה עכשיו.
- אם אתם לא רוצים עוף במרק אפשר לוותר עליו. יצא מעולה גם בלי.
- מתכון לקוסקוס אמיתי מושלם שלא מצריך מסננת ולא אידוי על סיר מיוחד
מרק לקוסקוס עם עוף וירקות
מצרכים:
4 כפות שמן
3-4 חלקי עוף עם העור
3 ענפי סלרי כולל העלים
2 בצלים קלופים
2-3 גזרים קלופים
3 תפוחי אדמה קלופים
2 קישואים או זוקיני
1/2 כרוב לבן
חתיכה יפה של דלעת
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס
1 כף כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף
4 ליטר מים רותחים
2 כפות מלח
אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לקוביות, פורסים את הגזרים לפרוסות בעובי 1 ס”מ וחותכים את הסלרי למקטעים קצרים. קוצצים גם את העלים. אין צורך לקצוץ את הירקות דק אנחנו רוצים פה ירקות די גדולים יחסית.
– חותכים את תפוחי האדמה והקישואים לקוביות בגודל 1-2 ס”מ ואת הכרוב והדלעת חותכים לקוביות גדולות.
– בסיר גדול מאוד, הכי גדול שיש לכם, מחממים שמן ומטגנים יחד סלרי, בצלים, גזרים וחלקי עוף (על הצד של העור) במשך 15 דקות. מערבבים מדי פעם.
– מוסיפים תפוחי אדמה, קישואים, כרוב, גרגירי חומוס (ללא הנוזלים) ומערבבים. מטגנים יחד במשך 10 דקות נוספות.
– מוסיפים מים, כורכום, מלח ואבקת מרק ומבשלים במשך שעה.
– מוסיפים את הדלעת ומבשלים במשך שעה נוספת או עד שכל הירקות רכים.
הערות ושדרוגים
– במקום אבקת מרק עוף אפשר לשים כפית חוואייג למרק.
– אפשר לוותר על ירק שאין לכם, חוץ מסלרי שהכרחי לטעם, ואפשר גם להוסיף כרובית.
במתכון בכלל לא מוזכר קוסקוס.. מעניין מהיכן קיבל המרק את שמו.. 😉
יש לינק לקוסקוס בתחילת העמוד
האם יש אלטרנטיבה לאבקת מרק? מעוניינת שלא להשתמש בה
נראה טוב.. אבל למה בישול של שעתיים? זה נראלי עושה את הירקות מושי כזה.. 🙄
כפית חוויאג’ למרק
ניתן לוותר על העוף?
כתוב שכן
תודה על המתכון! אם אני שמה בשר, אני צריכה לבשל אותו לפני, או לשים אותו כמו העוף, עם הבצל בהתחלה?
המתכון מושלם, כתוב פשוט וברור, והתוצאה מושלמת. כל כך טעים שאבא שלי שאל אם קניתי את זה, הוא לא האמין שהכנתי מאפס. תודה על מתכון נהדר.
תודה רבה, מתכון מצויין
מתכון מושלם! יצא מרק חלומי כבר בפעם השניה שאני מכינה!
מושלם
לקחתי סיר לא קטן בכלל של סולתם ואחרי ליטר 1 כבר אין מקום. רק מקום לדלעת. האם התבלינים יתאימו לכמות המים שלי יוצא?
המים עוברים את מה שנמצא בסיר.