מרק עדשים כתומות הכי טעים בעולם

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (7 הצבעות, ממוצע: 3.71 מתוך 5)
Loading...

לפני כמה שנים הוזמנתי למאפיית לחמים בתל אביב לסדנת פיצות עם אורי שפט, מי שהקים את המאפייה ומאז הפך לאחד האנשים המשפיעים ביותר בתחום.

כבר שנים ששפט מככב אצלי במטבח, כשהספר שלו – לחם בבית, הפך לאורים ותומים בכל הנוגע ללחם ומאפים. מאז אגב, יצא ספר נוסף שלו שנקרא Breaking Bread והוא לא פחות מוצלח מהראשון.

מהמפגש ההוא יצאו פיצות מדהימות, ושיחה קסומה עם שפט שהתגלה כאיש מדהים, אבל בעיקר יצאה משם היכרות עם רינת צדוק, אשתו של אורי ומי שאחראית, ביחד איתו, על לא מעט מהרעיונות והפיתוחים שנעשים במאפייה. זאת שממוקמת בתל אביב וזו שנפתחה לפני כמה שנים בניו-יורק.

אגב, אותה מאפייה זיכתה את השניים, חודשיים בלבד אחרי שנפתחה, בתואר “הבבקה הטובה ביותר בניו-יורק” תואר שניתן לה על ידי הניו יורק מגזין.

עדשים כתומות
עדשים כתומות רגע לפני ההשרייה

למרות שכבר אז הוקסמתי מרינת לא יצא לנו להפגש ואני עוקבת אחריה מרחוק דרך התמונות המפתות שהיא מעלה באינסטגרם, מחכה ליום שנצליח למצוא זמן לבשל ביחד.

והנה זה קרה.

כששוחחנו בטלפון, טרום הפגישה, הופתעתי לגלות שרינת מעדיפה לבשל אוכל בריא, שפוי, מאוזן ומאוד עונתי שמחובר לקרקע. כזה שעושה טוב בבטן. ולא בהכרח לחמים או עוגות עתירי קלוריות.

“אני מבשלת לפי הירקות שיש עכשיו בשוק” היא מספרת לי, עם החיוך הכובש שלה, כשאנחנו נפגשות. “ומאוד מקפידה לא לאכול אוכל מעובד”.

ידעתי למה התאהבתי בה חשבתי לעצמי בזמן שהיא המשיכה לספר על השקפת העולם שלה בנוגע לאוכל.

עדשים כתומות
משרים את העדשים בהמון מים לכמה דקות. זה גם מרכך אותן, גם שוטף את האבק וגם בריא יותר

בסוף החלטנו להתמקד בעדשים כתומות שלמות (שימו לב שיש גם שבורות והן פחות מתאימות לכאן) ולהכין 3 ארוחות מזינות ומאוד קלות להכנה. מג’דרה פריקה עם עדשים כתומות שרינת מכינה לבת שלה. גרסה מיוחדת לטאבולה עם עדשים כתומות, המון עשבי תיבול ורוטב אסיאתי ששובר את הטעמים העשביים. הסלט הזה, שיכול לתפקד גם כארוחה בפני עצמה, הוכנס לתוך בטטות אפויות, מתוקות וכתומות, שהפכו את המנה הזאת בשנייה לארוחה שלמה. ומרק עדשים מהטובים שיצא לי לאכול, ויצא.

עדשים כתומות
כמה דקות אחרי השרייה במים ותראו איך הן נפתחו וכבר התרככו מעט

את 2 המתכונים הראשונים תוכלו למצוא במדור שלי בזמנים מודרנים (בגיליון של אתמול) ובשבוע הבא גם פה בבלוג, והיום הבאתי לכם את המנה שהצליחה, אולי יותר מכל האוכל שהכנו, להפתיע אותי – מרק עדשים כתומות עם מנגולד ועגבניות.

גם בגלל קלות ההכנה והמרקם הסמיך שלא מכביד על הבטן אלא להיפך וגם בזכות הטעם המופלא שנוצר מהעדשים והירקות.

מרק עדשים כתומות
כמה ידע, קסם ואהבה לאוכל באשה אחת

במשך כמה ימים לאחר המפגש שלנו עוד אכלתי את המרק הזה, מתענגת על היד הבוטחת של רינת ועל הכשרון הבלתי נגמר שלה ללהטט עם חומרי גלם ואין לי ספק שאחרי שתכינו אותו גם אתם תתאהבו בה לפחות כמו שאני התאהבתי.

רינת צדוק
הכי מוארת ומוכשרת. רינת צדוק רגע לפני שזללנו את הבטטה עם הסלט עדשים (לינק למתכון בשבוע הבא)

מרק עדשים כתומות עם עגבניות ומנגולד

מצרכים:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1/2 צ’ילי טרי
5 עלי מנגולד, החלק הלבן והירוק (תחליפים בהערות למטה)
2 עגבניות אדומות גדולות
1 ו-1/3 כוס עדשים כתומות שלמות
1/3 כפית פלפל שחור
1/3 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח (ככל הנראה תצטרכו יותר)
7 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
– משרים את העדשים בקערה עם הרבה מים למשך 15 דקות ומדי פעם מחליפים את המים. מסננים היטב.
– חותכים את הבצל, השום, הצ’ילי והעגבניות לקוביות.
– קוצצים את החלק הירוק של המנגולד לרצועות דקות ואת החלק הלבן לקוביות קטנות.
– בסיר מרק בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך. חשוב לטגן אותו על אש נמוכה-בינונית כדי לרכך ולא לטגן לגמרי.
– מוסיפים שום, קוביות מנגולד (החלק הלבן) וצ’ילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מוסיפים עגבניות וממשיכים לערבב עוד 5-10 דקות.
– מוסיפים מים רותחים, תבלינים, החלק הירוק של המנגולד ועדשים ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהעדשים מתרככות ומסמיכות את המרק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות פשוט אדיר

הערות ושדרוגים
– חשוב להשתמש כאן בעדשים שלמות (לא החצויות) כי החצויות נעשות רכות מדי מאוד מהר. אם מצאתם רק חצויות אין צורך להשרות ותוסיפו אותן באותו שלב של הכנסת העדשים במתכון.
– אם המרק קצת סמיך לכם אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים. רק במקרה הזה שימו לב להוסיף עוד קצת תבלינים.
– במקום כמון אפשר להשתמש בבהרט.
– במקום מנגולד אפשר להשתמש בתרד. במקרה הזה פשוט מוסיפים אותו בשלב הוספת העדשים.
– אפשר להגיש את המרק עם פלח לימון בצד.
– המרק הזה אוהב מלח אז תתחילו עם כפית ואם צריך אפשר כמובן להוסיף עוד לפי הטעם האישי.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

8 תגובות

  1. רותם says:

    אמממ זורם תרד של סנפרוסט?

  2. מרק עדשים כתומות הכי טעים בעולם – בלוגיסרי says:

    […] מרק עדשים כתומות הכי טעים בעולם הופיע ראשון בקרוטית – […]

  3. ענבל says:

    אני לא אוהבת תרד ולא מנגולד….יש לך הצעה?

    1. אחת שנמאס לה משאלות פתטיות בבלוג הכה-מעולה-ומקסים הזה says:

      תשובת קיטבג לשאלת קיטבג: פשוט תשמיטי. או תחפשי מתכון אחר.

  4. כרמל says:

    על האש! בלי צ’ילי בשביל הבייבי. אבל חוצמזה – מילה במילה.

  5. יעל says:

    הכנתי, יצא מעולה!
    כמה שינויים קטנים – שמתי 4 עגבניות במקום 2, פי 2 מלח, ובסוף טחנתי קצת את המרק כדי להסמיכו.
    תודה רבה!

  6. מיצ says:

    מרק מהמם. ביום שראיתי אותו באינסטוש שלך ידעתי שכזה אני מכינה (בעיקר כי הייתה לי חצי שקית עדשים שכבר הספיקה לעבור איתי דירה..)
    זו ארוחת שישי שניה שהוא הולך לככב בה. הפעם הורדתי את הצ’ילי, ואני מוסיפה טיפונת ראס אל חנות 🙂 הוא ממשיך לקבל טעם גם אחרי הבישול. אני כל כמה זמן עוברת במטבח לגנוב כף. כלכך טעים!

  7. אודליה says:

    עקבתי אחר ההוראות, יצא נפלא!
    תודה רבה על מתכון נהדר

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend