מרק עדשים כתומות עם גזר

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (24 הצבעות, ממוצע: 4.17 מתוך 5)
Loading...

את כל המתכונים שאתם רואים כאן בבלוג אני מכינה ביום יום שלי. לארוחות צהריים, כשמגיעים חברים או כשאני צריכה להכין קינוח ליום הולדת. מעטים המתכונים שהכנתי במיוחד לבלוג, לרוב אני פשוט מצלמת את האוכל שלי, ככה, אני רוצה להאמין, עובר הטעם האישי והאמיתי שלי. בלי לנסות לפנפן.

כמובן שיש יוצאים מהכלל, כמו מתכונים שהכנתי ביחד עם חברים וידענו מראש שהם יעלו לבלוג, אבל הרוב באמת משקף את החיים שלי.

אני לא נוטה לעצור בישול של אוכל רק כי הוא נראה עכשיו טוב יותר לצילום, אני לא מפסיקה את בישול הפסטה רק כי במצב אל דנטה היא תצטלם הכי יפה, אני פשוט מבשלת לעצמי, עם הטעמים שאני אוהבת ואז מצלמת וזוללת.

היום לעומת זאת, חטאתי בחטא הצילום וכמה דקות אחרי שבישלתי את המרק ראיתי שהעדשים עדיין שלמות ולא מתפרקות, היה להן מראה כל כך יפה שעצרתי את הבישול, העברתי לצלחת וצילמתי. אחר כך החזרתי לאש, המשכתי לבשל כדי שהמרק יסמיך כמו שאני אוהבת והתחלתי לאכול.

כשפתחתי את התמונות במחשב וראיתי את המרק עם העדשים השלמות, זוהרות בצבען הכתום, הבנתי שטעיתי. המרק אולי היה יפה אבל הוא לא היה טעים. ולא אמיתי. ולא ככה אוכלים אותו.

אז חזרתי לסיר ומילאתי שוב צלחת. הפעם המרק היה סמיך, העדשים התפרקו, הצבע הכתום מעט דעך, אבל הוא היה בדיוק כמו שאני אוהבת אותו. צילמתי שוב, עברתי שוב על התמונות, ורק אז נרגעתי והתיישבתי לכתוב את המתכון.

אני לא בטוחה כמה תראו את ההבדל ב-2 התמונות כאן, אבל זאת שמצד ימין צולמה אחרי 15 דקות בישול וזאת שבצד שמאל צולמה אחרי 30 דקות בישול. נכון שמדובר בניואנסים, אבל הדברים הקטנים חשובים כדי לא ליפול למלכודת התמונה המושלמת אלא להשאר באוכל הטעים באמת.

מרק עדשים כתומות

ולגבי המתכון, מדובר באחד המרקים שאני הכי אוהבת להכין, גם כי המרק בריא וחסכוני בקלוריות, גם כי הוא מחמם ומשביע וגם כי הוא מוכן ממש מהר. ואגב, אם תבשלו אותו עוד כמה דקות יצא לכם תבשיל נהדר שאפשר להגיש עם אורז.

מרק עדשים כתומות עם גזר

מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
5 שיני שום, קלופות
2 גזרים, אין צורך לקלוף
1 ו-1/2 כוסות עדשים כתומות, שטופות (אין צורך להשרות)
8 כוסות מים רותחים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
– מגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
– בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להתרכך. בערך 5-7 דקות.
– מוסיפים גזר מגורד ושום קצוץ וממשיכים לטגן, עד אש נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהגזר מתרכך. חשוב לטגן את הגזר היטב כי אחרי הוספת העדשים המרק די מהר מוכן וזה גם השלב שבו הגזר מוציא את הצבע שלו וצובע את המרק בכתום מהמם.
– מוסיפים עדשים, מים רותחים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
– מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 20 דקות למרק פחות סמיך או 30-40 דקות למרק יותר סמיך ורך.
– מומלץ לפזר כוסברה קצוצה דק בהגשה.

מרק עדשים כתומות
הו, ככה אני אוהבת אותך – סמיך ורך

הערות ושדרוגים
– 15 דקות לפני סיום הבישול ניתן להוסיף חופן (הכמות שנכנסת ביד) אטריות דקות או קינואה או בורגול. אם מחליטים להוסיף חשוב רק לשים עוד כוס מים רותחים בשלב הוספת המים.
– לשדרוג הטעם והצבע אפשר להוסיף כפית רסק עגבניות או 2 כפות עגבניות מרוסקות. אישית אני מעדיפה לא להכניס עגבניות למרקים שלא חייבים את הנוכחות שלהם כי המרק נוטה להחמיץ מהר יותר. רסק עגבניות לעומת זאת יהיה לגמרי בסדר ויתן צבע וגם קצת מתיקות.
– במקום או בנוסף לגזר אפשר לשים בטטה קטנה או דלורית מגורדת.
– אם רוצים להוסיף גריסים, בכמות של 1/3 כוס בערך, מוסיפים אותם בשלב הוספת העדשים רק קחו בחשבון שהן זקוקות לבישול די ארוך, של חצי שעה ויותר, אז עד שהן תהיינה מוכנות העדשים תתרככנה מאוד והמרק יהיה סמיך. זה כמובן מאוד טעים אבל חשבתי שכדאי שתדעו ?.
– אם אתם אוהבים מרקים יותר פיקנטיים אפשר להגדיל את כמות הפפריקה החריפה ל-1/2 כפית.
– תטעמו את המרק רק אחרי שהעדשים מתרככות והמרק מסמיך, רק בשלב הזה מתקבע הטעם ואז גם אפשר להוסיף עוד תבלינים אם רוצים.
– לטעמים מעט אסיאתיים אפשר להוסיף למרק, בשלה טיגון הגזר, 1/2 כפית קארי אדום שגם מוסיף חריפות וגם טעם מסתורי ואסיאתי.

לכל מי ששאל אותי לאחרונה איפה נרשמים לעדכון על כל פוסט חדש שעולה, אז הנה, כאן:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

40 תגובות

  1. סיוון says:

    חייבת להגיע הביתה להכין את זה! 3>

    1. רחלי קרוט says:

      ספרי לי איך יצא <3

  2. יסמין says:

    נראה מעולה ובהחלט ינוסהף מתה על עדשים ! אוהבת את הכנות שלך – ואגב התמונה של אחרי הבישול מהממת יותר אפילו מהתמונה שלפני! 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      חושבת? למרות שהם קצת נמעכו? 🙂 ותודה ענקית!

  3. רוית says:

    נהייתי רעבה ממש!

    1. רחלי קרוט says:

      הבעיה שגם אני 🙂

  4. איריזטה says:

    מתבשל ברגעים אלה

    1. רחלי קרוט says:

      איך יצא? 🙂

  5. שי says:

    הכנתי אתמול יצא מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף <3

  6. רין says:

    אוהבת את הכתיבה הכנה והמתכונים הטעימים שלך,
    אכין את המרק ברגע שיהיה לי זמן. תודה! (:

  7. טלי says:

    נראה מעולה! אני מכינה בדיוק את אותו מרק בתוספת קטנה – בסוף הבישול מכבים את האש ומוסיפים לסיר מיץ מלימון קטן וסחוט. משאירים כמה דקות מכוסה וזה משדרג מאוד את הטעם. ממליצה מאוד לנסות ?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט ינוסה. תודה רבה על הטיפ.

  8. כרמל says:

    הסיבה שבגללה אני כל כך אוהבת את הבלוג שלך היא שכמעט תמיד יש לי בבית את כל המרכיבים:) מתכונים פשוטים, קלים, ידידותיים ופשוט טעימים! תמשיכי. תענוג. אני חושבת שהכנתי כבר לפחות עשר מתכונים מהבלוג הזה.
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כל כך כיף לקרוא את התגובה הזאת על הבוקר. ממש שימחת <3 ומשתדלת מאוד מצד אחד כן להביא משהו טיפה אחר ומצד שני שיהיה מאוד נגיש אחרת לא עשינו בזה שום דבר אם אנשים לא יכינו.
      המון תודה!

  9. אני says:

    היי רחלי
    יש עוד ירקות (בעיקר ירוקים) שניתן להוסיף למרק?

    1. רחלי קרוט says:

      לגרד קישואים/זוקיני וכמובן להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה/כוסברה.

  10. ענת says:

    יצא לי ממש טעים!! והכי הרבה נחת קיבלתי שנתתי לביתי בת השמונה חודשים והיא ממש נהנתה ! את המים למרק לקחתי מכרובית שבדיוק חלטתי, הוסיף או לא אני לא בטוחה’ אבל את פרחי הכרובית הוספתי למרק רק להגשה במקום הכוסברה 🙂

  11. מיכל דרעי וימן says:

    יצא מעולה ? תודה רבה!!

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע <3

  12. ליאורה says:

    בוקר טוב, מתכונים נפלאים תודה רבה!! רוצה לעשות את המרק ויש לי עדשים ירוקות או שחורות, ניתן להחליף מה עדיף? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בגדול אפשר עם שניהן אבל הן לא מתפרקות כמו הכתומות ולכן המרק יצא יותר נוזלי ולא סמיך, ממליצה בחום להשאר כאן עם הכתומות אבל אם בעייתי להשיג אפשר להכין עם האחרות רק שימי לב לזמן הבישול שמתארך (פשוט תבדקי שהעדשים רכות).

  13. נועה says:

    הבישול בסוף, הוא עם מכסה פתוח או סגור? תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      פתוח

  14. רבקה says:

    נראה טעים, מנחם וכל כך ממכר!
    רק אני שאלונת.
    מה את הוספת שרואים בתמונה? גריסים? בורגול? או שכלום מכל הקטניות…

    1. רחלי קרוט says:

      כלום, זה העדשים 🙂

  15. נועה says:

    נראה מדהים! המרק הראשון בחיי שאני מתכננת להכין, אז כמה שאלות ממש צעירות ?
    לכסות את הסיר בזמן הבישול?
    מלח ופלפל שחור ביחד חצי כפית? או כל אחד בנפרד?

    1. רחלי קרוט says:

      אין צורך לכסות. לגבי מלח ופלפל – שימי 1/2 כפית מלח ומעט פלפל, נגיד 1/4 כפית ותטעמי. רוב הסיכויים שתצטרכי עוד קצת אבל קודם שימי את הכמות הזאת ולקראת הסוף תטעמי אם צריך להוסיף.
      בהצלחה וספרי איך יצא <3

  16. הדר ויס says:

    הכנתי והוספתי גריסים כמו שהצעת בשדרוגים ויצא נפלא! טעים ומשביע מאוד 🙂

  17. נטע שמואל says:

    נראה מעולה!
    מה מספר המנות שיוצאת מהמתכון הזה?

  18. מירי says:

    נראה מדהים ! עכשיו הולכת להכין ! ותודה על ההוראות והסבר מפורט ומדויק !

  19. קורל says:

    יצא לי כל כך טעים שאני מכינה אותו שוב! תודה על מתכון נפלא

  20. רוית says:

    היי
    אין צורך לכסות כל הבישול?

    אין לי פפריקה חריפה . מה אפשר במקום?

    1. רחלי קרוט says:

      אין צורך.

      אפשר להשמיט או להשתמש בצ’ילי גרוס או להוסיף 1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק בזמן טיגון הבצל

  21. מרים says:

    מתה על המרק הזה!! ובכלל על המתכונים המעולים שלך. אפשר להוסיף כרובית למרק? פשוט יש לי במקרר..

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <3 וכן, רעיון נהדר. רק תקצצי אותה דק ותוסיפי בזמן הוספת הגזר.

      1. מרים says:

        הכנתי עכשיו בפעם ה100 שוב, ושמתי גם קצת עגבניות מרוסקות. אוי זה אלוהי!

  22. ורד says:

    ואווו יצא טעים מאד!!
    כולם אהבו והתלהבו מאד!!1
    תודה רבה@@
    🙂

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. שמחה מאוד שהצליח.

  23. טל says:

    שמתי בצל סגול ותיבלתי קצת אחרת ויצא ממש טעים!!
    לא מהבשלניות ועדיין קיבלתי מחמאות, בהחלט אכין שוב:)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend