מרק פטריות סמיך בלי שמנת

Posted on
מרק פטריות

כשחושבים על חורף חושבים בדיוק על המרק הזה. מלא בניחוח עז של פטריות עם קוביות קטנות ורכות של שום ובצלים שנמסים בפה.

במקום שמנת אני משתמשת פה במעין רביכה (אל דאגה, זה הכי פשוט שיש – רק מערבבים קמח ומים בכוס) שמעבה את המרק ומוסיפה לו קרמיות נהדרת. אם רוצים להעשיר אפילו יותר את הטעם אפשר להוסיף גם שמנת מתוקה (או קרם קוקוס) אבל באמת שהוא מושלם גם בלי.

  • המתכון התפרסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.

מרק פטריות מעולה

מצרכים:
30 גרם חמאה – לגרסה טבעונית/פרווה משמיטים את החמאה
2 כפות שמן זית
6 בצלי שאלוט או 1 בצל לבן גדול או 1 כרישה
8 שיני שום, קלופות
2 סלסלות פטריות שמפניון (הפטריות הלבנות)
1 סלסלה פטריות שיטאקי (הפטריות החומות)
1/2 כפית עלי טימין טרי (מענף אחד)
6 כוסות מים רותחים
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לבן
2 כפות גדושות קמח לבן או קורנפלור + כוס מים

אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים והשום לקוביות קטנות.
– פורסים את הפטריות לפרוסות או חותכים לקוביות. אני אוהבת לחתוך לשלל גדלים ואז הקוביות הקטנות מסמיכות ומעבות את המרק והגדולות מוסיפות מרקם.
– בסיר גדול ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצלים והשום עד ריכוך. חשוב לרכך אותם ולא לטגן כדי שישארו רכים לכן הקפידו על אש נמוכה.
– מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מתכווצות מאוד ומגירות נוזלים. זה לוקח בערך 10-15 דקות. בשלב הזה אפשר להגדיל את האש לבינונית.
– מוסיפים עלי טימין, מים, אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים במשך 30-40 דקות.
– מערבבים בכוס קמח או קורנפלור עם כוס מים עד שאין גושי קמח ומוסיפים למרק. מערבבים היטב, מבשלים במשך 10 דקות נוספות ומגישים.

מרק פטריות
מרק פטריות עם ניחוח מופלא של שום

 הערות ושדרוגים
– רוצים להעשיר את המרק אפילו יותר? מוסיפים 1/2 מיכל שמנת מתוקה או קרם קוקוס אחרי הוספת הקמח.
– עוד שדרוג מעולה הוא להוסיף 1/2 כוס גריסי פנינה בזמן הוספת המים הרותחים. במקרה הזה מומלץ להוסיף עוד כוס מים רותחים ולהמתין כמובן שהגריסים יהיו רכים לפני שסוגרים את האש.
– ואפשר גם להוסיף 1/2 כוס אורז בזמן הוספת המים.

6 תגובות

  1. עמית says:

    נראה נהדר!
    אם אני מוסיפה אורז, עליי להוסיף עוד מים? ואם כן כמה?
    תודה ואחלה סופש!

  2. אורטל says:

    אני יכולה לוותר על האבקת מרק פטריות?

  3. נועה says:

    מרק מושלם. מפתיע ממש. הוספתי חבילה של פטריות יער מיובשות, היה מעולה.

  4. נטע says:

    אפשר לשים פורטבלו במקום שיטאקי?

  5. נועם says:

    תודה על המתכונים! באתר שלך יש הרבה מתכונים צמחוניים מצוינים.

  6. לו-מלכה says:

    שלום רב,
    הוספתי כמה סוגי פטריות טריים כולל שיטקי, יער, שמפניון ועוד סוג נוסף.
    יצאה פצצה גם עם גריסים.
    רב תודות.
    אה… הוספתי גם שמנת לבישול אריזה קטנה ממש.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend