משולשי אגרול אפויים ואקסטרה קראנצ’יים

Posted on
משולשי אגרול. צילום: טל סיון צפורין

אני כל כך אוהבת אגרול. את הפריכות של הבצק, את הירקות בפנים, את הטבילה בתוך רוטב מתוק-מלוח. את הכל.

הבעיה היחידה, שכל אגרול שאני רוכשת תמיד שמנוני מדי. תמיד עבה מדי ותמיד בא לי שיהיה קראנצ’י יותר. אז הנה, מצאתי את הפתרון!

קבלו את המשולשים הכי ממכרים שמכינים ממש בקלות ואופים בתנור במקום לטגן. הם נהדרים כנשנוש כשבאים חברים, לאירוח של משפחה, לארוחת ערב ובעצם לכל שעה ביום.

אתם יכולים לגוון עם הירקות, ובתנאי שמדובר בירק שמתרכך מהר כי האפייה בתנור קצרה, ואתם יכולים להוסיף למילוי גם תירס או טופו/עוף שמטגנים קצת לפני המילוי.

אז איך הופכים רצועה של בצק פילו למשולש? ממש עכשיו בסטורי שלי (או בהיילייט) באינסטגרם סרטון שמראה את שלבי ההכנה של הקיפול. זה באמת הכי פשוט בעולם אחרי שצופים בשלבי הקיפול. לצערי אני לא יכולה לשים פה סרטון אחרת הייתי כבר שמה 🙂 עניינים טכנולגים שאני מקווה לפתור בקרוב.

ועד אז – מחכה לשמוע ולראות איך יצא לכם.

משולשי אגרול. צילום: טל סיון צפורין
נחטפים הישר מהתבנית וחסכוניים בקלוריות בזכות שימוש בבצק פילו דקיק והמון ירקות. צילום: טל סיון צפורין

משולשי אגרול ממכרים

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1/2 כרוב לבן
2 גזרים, קלופים
1/2 חבילה נבטים סיניים – לא חובה
3-4 ענפי בצל ירוק
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות סויה אורגנית GREEN
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 חבילה בצק פילו, מופשר על פי הוראות היצרן
תרסיס שמן

אופן הכנה:
– פורסים את הכרוב לרצועות דקות דקות וחותכים את הגזר לג’וליינים בעזרת קולפן ג’וליינים או קולפן רגיל. אם משתמשים בקולפן רגיל פשוט קולפים את הגזר לרצועות דקות, מניחים אותן אחת על השנייה ואז חותכים למקלות דקים.
– פורסים את הבצל לטבעות דקות. שימו לב שחשוב לחתוך הכל דק כדי שיתרכך מהר.
– בווק גדול או סיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים ביחד את הגזר והכרוב במשך 3 דקות.
– מוסיפים את הנבטים והבצל ומטגנים עוד 2-3 דקות. זה בסדר שהירקות עדיין קשים קצת.
– מורידים מהאש, מוסיפים שמן שומשום, סויה ורוטב צ’ילי ומערבבים. מצננים היטב לפני שממלאים בבצק.
– פורסים את הבצק על השיש, כשהצד הצר צמוד אליכם, ומתיזים שמן על כל עלה הבצק.
– חותכים את הבצק ל-3 רצועות בעובי 5-7 ס”מ בערך. פשוט יוצרים חתך מלמעלה למטה כך שנוצרות 3 רצועות.
– מניחים בתחתית הרצועה החתוכה כף מהמילוי וסוגרים לצורת משולש. חוזרים על המשולש שוב עם כל רצועת הבצק (רוצו לסטורי סרטון עם שלבי הקיפול מחכים לכם שם. אם הסרטון כבר ירד הוא יחכה לכם בהיילייט).
– חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והמילוי.
– משמנים היטב את משולשי הפילוי הממולאים עם תרסיס שמן או שמן זית ומברשת ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה (בערך 20 דקות). מגישים חם חם.

משולשי אגרול. צילום: טל סיון צפורין
מגישים עם רוטב צ’ילי מתוק וסויה שמוסיפה מליחות. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף למילוי גם גרגירי תירס, עוף קצוץ שמטגנים ביחד עם הירקות עד שהוא משנה את צבעו, רצועות קישואים דקות מטוגנות ביחד עם הירקות או כל תוספת שאתם אוהבים.
– רוצים לשדרג? מעטרים מעל עם שומשום קלוי ו/או בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה דק דק.
– אפשר גם לטגן את משולשי האגרול במחבת עם שמן זית בגובה 1/2 ס”מ.
– המתכון בשיתוף שופרסל GREEN.

7 תגובות

  1. עמוס says:

    היי. נכנסתי לאינסטגרם ולא מצאתי את הסירטון של הקיפול

    1. רחלי קרוט says:

      זה בהיילייט ♥

  2. ספיר says:

    היי, האם הסויה היא חובה במתכון? יש אפשרות להשתמש במשהו אחר במקום?
    תודה רבה 🙏

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר עליה רק להמליח קצת שלא יהיה חסר טעם. ואפשר קצת רוטב צ’ילי במקום או טריאקי.

  3. הדס says:

    אפשר להשתמש בדפי אורז?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. רק לטבול בביצה עם טיפל’ה מים וכפית סילאן או מייפל.

  4. חיים says:

    ההכנה ממש לא אורכת 5 דקות.
    החיתוך, הקפצה, צינון ואז אפייה במשך 20 דקות זה זמן הכנה של 40 דקות בערך.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend