מאפים זהובים ופריכים, מבצק פילו, במילוי אסאדו מפורק עם רוטב קרמל ושום. ניתן להכין את הבשר יום קודם ולמלא בבוקר החג.
מתנות פילו במילוי אסאדו ברוטב קרמל, שום וסילאן
מצרכים ל-16 מאפים:
2 קילו אסאדו או קילו אסאדו וקילו צוואר
תרסיס פאם שמן קנולה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום או שום גבישי
20 שיני שום קלופות
2-3 בצלים לבנים, קלופים
1/2 כוס סילאן
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 ענפי רוזמרין או טימין
למתנות פילו:
1 חבילה בצק פילו מופשר
תרסיס פאם שמן קנולה
1 צרור בצל ירוק
אופן הכנה:
– מניחים את נתחי האסאדו על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה.
– מתיזים על הבשר תרסיס שמן פאם ומפזרים מעל פפריקה ואבקת שום בשכבה אחידה.
– מזלפים את הסילאן כך שהסילאן יכסה את הבשר. מתבלים מעל במלח ופלפל שחור ומניחים את ענפי הרוזמרין.
– חותכים את הבצלים לרבעים ומפזרים ביחד עם שיני השום מסביב לבשר.
– מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות וצולים במשך 25 דקות או עד שהחלק העליון מקבל צבע זהוב ויפה.
– מוציאים את ענפי הרוזמרין ועוטפים את התבנית עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום.
– מחזירים לתנור ואופים במשך 4-5 שעות על 160 מעלות (עד שהבשר רך לגמרי). משאירים את הכיסוי על הבשר, כשהוא כבר לא בתנור, במשך שעה נוספת.
– מצננים היטב את הבשר ומפוררים לרצועות בעזרת 2 מזלגות.
– את הרוטב שנוצר בתחתית התבנית מעבירים לסיר ובזמן הכנת המאפים מבשלים את הרוטב על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם מעט.
– להכנת המאפים: מניחים דף פילו ומתיזים על כולו תרסיס שמן. מקפלים את הדף לחצי ומניחים במרכז 2 כפות מהבשר ללא הרוטב.
– סוגרים את כל הקצוות למעלה לצורת מתנה ומהדקים (פה בלינק תוכלו לראות סרטון עם כל שלבי ההכנה). חשוב שהעלים יהיו משומנים עם תרסיס השמן כי השמן הוא זה שמדביק את הבצק שלא יפתח.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה.
– למי שרוצה ניתן לקשור, לאחר האפייה, ענף בצל ירוק מסביב למאפים.
– מגישים עם הרוטב המצומצם.
הערות ושדרוגים
– במקום בצק פילו אפשר להשתמש גם בבצק עלים או פילאס. שלבי ההכנה זהים אבל אני ממליצה לרדד מעט את הבצק שלא יהיה עבה מדי.
– אפשר להוסיף לבשר, בשלב האפייה בתנור, פטריות טריות חתוכות לרבעים ו/או ערמונים קצוצים גס.
– מומלץ להכין את הבשר יום או יומיים קודם גם כי הוא יתקרר וישתבח אבל גם כי זה יקל עליכם ביום ההגשה. אז רק תצטרכו למלא ולאפות.
– אם אפיתם את המאפים כמה שעות טובות לפני ההגשה אין בעיה. פשוט מחממים בתנור כמה דקות ומגישים עם הרוטב החם.
– המתכון בשיתוף פאם.
מה עושים עם הבצל והשום בזמן ההכנסה לבצק? הם חלק מההתערובת? כי הם לא חתוכים קטן זה מוזר
אפשר עם כתף?