נאגאטס כרובית שילדים ומבוגרים אוהבים ממש

Posted on

בכל פעם כשהיא נכנסת הביתה, צחורה ומרהיבה בצניעותה, ומונחת על הקערה הצבעונית בסלון משל היה זה זר פרחים ססגוני, אני נזכרת כמה מתנות הטבע מחלק לנו. כמה ענווה יש בשקט שלה. כמה  יופי.

ויש לכרובית עוד בונוס אדיר – היא יודעת להתאים את עצמה. להשתלב עם כל טעם, להתרכך מצד אחד ולייצר ביס פציח מצד שני. היא מדהימה כשהיא טרייה וקריספית, מופלאה כשהיא רכה אחרי שבילתה בתנור או התבשלה במים והיא גם נהדרת אחרי טיגון כשהצבע הזהוב עוטף אותה. כל כך הרבה דברים אפשר להכין איתה, כל כך הרבה טכניקות וטעמים.

עם רוטב צ’ילי, מיונז או קטשופ. צילום: טל סיון צפורין

הפעם החלטתי להכין איתה נאגאטס כרובית שנזללים הישר מהמחבת (אפשר גם לאפות) עם מעטה חיצוני סופר קראנצ’י  ופנים רך וטעים בטירוף שיתחבב מאוד גם על ילדים וגם על מבוגרים.

שימו לב שכתבתי לכם למטה הערות בנוגע לגרסה ללא מוצרי חלב, וגם ללא גלוטן.

אפשר לאפות או לטגן. צילום: טל סיון צפורין

נאגאטס כרובית

מצרכים:
2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
1/2 ראש כרובית
1 ביצה L
1/2 צרור עירית
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום
50 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
6 כפות שיבולת שועל דקה (יש גם נטול גלוטן)
2 כפות שמן זית

לציפוי:
1 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם

אופן הכנה:
– מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים מומלחים היטב. מסננים לגמרי מכל הנוזלים ומועכים לפירה. מניחים בקערה גדולה.
– קוצצים את הכרובית לפרחים קטנטנים ופורסים את העירית לטבעות דקות.
– מערבבים ביחד את כל המצרכים פרט לפירורי הפנקו/לחם ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– יוצרים צורה של נאגאטס בעזרת ידיים רטובות ומצפים בפירורי הפנקו. אם רוצים שכבה אקסטרה קראנצ’ית אפשר לטבול את הנאגאטס, אחרי שמצפים בפירורי הפנקו, בביצה טרופה ואז שוב בפנקו.
– מטגנים במחבת עם שמן בגובה 1 ס”מ עד שהנאגאטס זהובים משני הצדדים.
– אם רוצים לאפות, משמנים היטב נייר אפייה עם שמן זית ומניחים מעל את הנאגאטס. מתיזים תרסיס שמן מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה יפה. רק חשוב לשמן היטב למעלה כדי שהנאגאטס לא יתייבשו.
– טיפ: אם רוצים שהכרובית בפנים תהיה רכה לגמרי אפשר לשים את פרחי הכרובית הקטנים במיקרו ל-5 דקות ואז להוסיף אותם לתערובת של הנאגאטס.

ואף מילה על אור שמחזיקה את הנאגאטס כמו מלכה. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– לגרסה ללא מוצרי חלב מוותרים על הגבינה הצהובה או משתמשים בגבינה צהובה טבעונית.
– לגרסה ללא גלוטן ממירים את פירורי הפנקו בשקדים טחונים.
– ממש ממש חשוב להפטר מכל הנוזלים של תפוחי האדמה כדי שהנוזלים לא יצרו תערובת רכה מדי.
– שימו לב לקצוץ את הכרובית קטן אחרת היא לא תספיק להתרכך באפייה. כמה קטן? בערך חצי ס”מ, כמו שמכינים טאבולה כרובית. זה הכי פשוט עם סכין גדולה והפרחים מתפרקים בקלות.
– במקום לבשל את תפוחי האדמה אפשר לאפות אותם בתנור, עם הקליפה, עד ריכוך ואז לקלוף ולמעוך לפירה.

9 תגובות

  1. אירה says:

    טעיםםם
    אפשר להשתמש בפתיתי כרובית של סנפרוסט? אם כן מה הכמות?

  2. שרה says:

    במה אפשר להחליף את הביצה לגרסה טבעונית?

  3. יהלי says:

    במה אפשר להחליף את תפוח האדמה?

  4. ליאור says:

    הביצה במתכון נכנסת לתוך התערובת או שהמטרה שלה זה רק לציפוי של הפאנקו

  5. מור says:

    האם אפשר להרתיח את הכרובית קודם מטעמי ניקיון וחשש מתולעים?

  6. איילת says:

    הי, אפשר להחליף את הכרובית במיני כרובית קפואה או פתיתי כרובית קפואים? אם כן באיזו כמות והאם להפשיר קודם? תודה!

  7. אלמוג גריסריו says:

    היי מה אפשר לשים במקום עירית??

  8. אביב says:

    ממש נהדר! יצא לי יותר כמו שניצל כרובית אבל זה עלי בגודל הקציצות. השתמשתי בשיבולת שועל רגילה שטחנתי, בבצק ירוק במקום עירית וכרובית שלמה. קצת פישלתי עם המלח, אבל עדיין טעים ונימוח. את הרוב אפיתי (על 200) והשאר טיגנתי, נפלא כך או כך!
    בציפוי הקציצה עצמה, אולי פשוט לא היה לי ברור מהטקסט, חלק טבלתי בביצה ואז פנקו וחלק בפנקו בלבד. אלו שצופו בביצה היו יותר נוחים להפיכה ופחות מתפרקים, אז אולי שווה לציין מה עדיף.

  9. אורית כספי says:

    הי, במה אפשר להשתמש במקום שיבולת שועל ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend