נודלס ברוטב חמוץ מתוק פיקנטי – בסיר אחד

Posted on

וואו, מה שמתכון אחד גרם לתיבת ההודעות שלי. מה שמתכון אחד, שכבר חודשים אני רוצה להכין, עשה לבלוטות הטעם שלי ושלכם.

זה התחיל לפני כמה ימים כשהכנתי ארוחה זריזה בסיר והעלתי תמונה בסטורי באינסטגרם. וזהו, מאותו רגע כל תיבת ההודעות שלי קרסה.

האמת שהייתי צריכה לחשוב על זה קודם ולא לפרסם לפני שיש לי מתכון כתוב ומדויק, אבל אתם יודעים איך זה, לא פעם אני פשוט מתעדת את החיים שלי בלי לחשוב רגע על הבלוג.

בשלב כלשהו, כשהבנתי שאין מצב שאוכל לענות לכולם, החלטתי לעלות את המתכון אבל במחשבה שנייה הבנתי שהוא לא היה מצוין. שהוא אמנם היה טעים, ואחלה ארוחת צהריים בכלום זמן, אבל רגע – אני חייבת להכין את זה שוב.

כך קרה שבסוף המתכון עולה כמה ימים אחרי שפורסם בסטורי. אבל היי, עדיף מאוחר מאשר לעולם לא 🙂

הכי כיף הרבה רוטב. לטעם יותר עגבנייתי אפשר להוסיף עוד קצת מהעגבניות

בעצם מה שמתקבל כאן זה נודלס ברוטב שמזכיר מאוד את המנות החמות של פעם אבל בקטע הנוסטלגי והכיפי. הטעים ו-אוח, איך זה נגמר כל כך מהר. נודלס רכים רכים ברוטב שהוא קצת פיקנטי וקצת מתוק, קצת חמוץ וקצת מלוח.

אז איך מכינים בצ’יק? הכי פשוט – שמים את כל מצרכי הרוטב בסיר, מבשלים כמה דקות ומוסיפים פנימה נודלס שנקראים אטריות להקפצה. אתם יודעים, אלה שלרוב יש במנות חמות או במוקפצים (אני השתמשתי באלה של מאסטר שף). ובעצם זהו, מפה צריך להמתין קצת שהנודלס יתבשלו בתוך הרוטב. יספגו לתוכם את כל הטעמים. ובסוף מפזרים גם בצל ירוק ושומשום בשביל המרקם והרעננות.

באינסטגרם שלי תמצאו סרטונים של שלבי ההכנה כולל איך זה נראה אחרי שזה מוכן בוידאו

אה וכן – יש גם טריק מעולה במתכון הזה. כדי שהרוטב אכן יעטוף את הנודלס ויהיה סטיקי כזה, מוסיפים רגע לפני שמסיימים לבשל את הנודלס קצת קורנפלור מהול במים ותוך דקות הרוטב נעשה סמיך וקרמי. ייאי!

נודלס ברוטב חמוץ מתוק פיקנטי – ארוחה בסיר אחד

מצרכים:
2 כוסות מים רותחים (אם יש לכם ציר בכלל נהדר)
2 כפיות רוטב סויה איכותי
2 כפיות מייפל או סוכר חום
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
1/4 כפית שמן שומשום
2 כפיות רוטב צ’ילי מתוק
1 כף גדושה רסק עגבניות או 1/2 כוס עגבניות מרוסקות דק
1/4 כפית פפריקה חריפה או 1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 חבילות (70 גרם כל אחת) נודלס – אטריות להקפצה
1 כף קורנפלור + 3/4 כוס מים

להגשה:
3-4 ענפי בצל ירוק – החלק הירוק
מעט שומשום קלוי

אופן הכנה:
– בסיר בינוני שמים את כל המצרכים פרט לאטריות ולקורנפלור. מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 10-15 דקות או עד שהרוטב מבעבע. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם. הרוטב צריך להיות קצת מלוח, קצת מתקתק, קצת פיקנטי וגם קצת חמוץ. בשלב הזה אפשר גם קצת להמליח מאוד תלוי אם הסויה שלכם מלוחה דיה או לא.
– מוסיפים לסיר את הנודלס ומאפשרים לו טיפה להתרכך. בהתחלה הוא קשה ונדמה שלעולם לא יפרד מהקובייה שלו אבל לאט לאט זה קורה.
– מערבבים מדי פעם עד שהנודלס רך. לי זה לקח בערך 10 דקות. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף 1/2 כוס מים רותחים.
– כשהנודלס רך, מערבבים בכוס קורנפלור עם מים עד שאין גושים ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים ביחד 5 דקות עד שהרוטב מסמיך ועוטף את הנודלס בצורה מהממת.
– קוצצים את הבצל הירוק לטבעות, מפזרים מעל הנודלס ומגישים.

הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או הפייסבוק

הערות ושדרוגים
– אפשר להקפיץ בצד קוביות טופו עם מעט שמן זית וסויה ולהוסיף לנודלס בסיום הבישול ולערבב הכל ביחד.
– ניתן להתחיל את הרוטב עם טיגון של 2 ס”מ ג’ינג’ר קצוץ ו-3 שיני שום קצוצות ומשם להמשיך כמו במתכון.
– מאוד טעים להגיש גם עם כוסברה במקום או בנוסף לבצל הירוק.
– הטעמים פה די חזקים, אם רוצים לעדן אותם מוסיפים עוד כוס מים ואז עוד חבילה אטריות. כל השאר נשאר זהה.
– בבקשה תטעמו את הרוטב לפני הוספת הנודלס. ההבדלים בין רטבי הסויה ובין העגבניות המרוסקות גדולים ולכן מומלץ לבדוק שהרוטב מאוזן טוב.
– אם יש לכם ציר ירקות בבית אפשר להוסיף אותו במקום המים.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לרוטב בהתחלה כוס אפונה עדינה או מיקס אפונה וגזר קפוא (לא משימורים כי זה טעם אחר).
– אל תשימו יותר מכף קורנפלור אחרת הרוטב יצא סמיך מדי.

16 תגובות

  1. Rutie says:

    היי רחלי. לכמה מנות המתכון בבקשה?

    1. רחלי קרוט says:

      3 בערך

  2. ניצן אביב says:

    יתאים גם עם איטריות אורז? 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי פחות כי הן לא סופגות טוב רטבים כמו נודלס

  3. נעמה says:

    יצא מעולה!

  4. הילה וזאני says:

    היי רחלי,
    מה אפשר לשים במקום הצ’ילי המתוק או האם אפשר פשוט לוותר עליו?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר עליו

  5. יפעת ארליך says:

    הי
    האם בזמן הוספת האטריות מורידים מהאש או עדיין ממשיכים לבשל על האש כולל הוספת הקורנפלור?

    1. רחלי קרוט says:

      ממשיכים לבשל עד שמתרכך

  6. מיכאלה says:

    ואוו כמה רוע. אם אין משהו טוב להגיד אפשר גם לא להגיד כלום!! המתכון לא מתאים לך? תמשיך הלאה..

  7. שושי says:

    נשמע מעולה. את ממש חמודה

  8. מוראל says:

    נראה מעולה!
    האם שמן השומשום הכרחי לטעם? במה אפשר להחליף?

  9. עינת says:

    היי רחלי, מאוד נהנית מהמתכונים! הפגת לי את הפחד מקציצות (:
    אשמח לדעת איך משלבים פה עוף?

  10. מיכל שחר says:

    יצא מעולה, עדיף להכפיל כמויות

  11. מיכל says:

    הי רחלי, הכמות של האיטריות לא כל כך ברורה. בחבילת איטריות יש 400 גר’ ורשמת 2 חב’ 70 גר’ כל אחת,
    תוכלי להבהיר?

    1. אלמוג says:

      היא קנתה חבילה שיש בה 140 גרם

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend