נקטרינות צלויות בדבש וטימין עם גלידת וניל

Posted on

גם אני, בדיוק כמו כולם, קיוויתי שאת החג המתקרב אחגוג עם המשפחה המורחבת. אחרי הסגר בליל הסדר, שאילץ את כולנו להתמודד עם חוויית הבידוד ביום הכי משפחתי בשנה, חשבתי שהפעם נשב כולנו סביב השולחן, נצחק ונספר על השנה שחלפה, נאכל ונהנה, נייצר זכרונות שבעוד כמה שנים נסתכל עליהם בערגה.

אז נכון שזה לא יקרה בסדרי הגודל שרצינו, ונכון שצפויה לנו תקופה לא פשוטה, אבל גם לכוס הזאת יש חלק מלא וחייבים להסתכל עליו.

חשבתי איזה קינוח להכין לארוחה שסוגרת שנה ופותחת אחת חדשה. כזה שלא יהיה מוגזם מדי מצד אחד ולא סגפני מהצד השני. כזה שיכבד את האדמה הזאת ואת מה שהיא מביאה לנו. צניעות שכל כולה עושר.

בסוף הסתכלתי על הנקטרינות והאפרסקים במטבח וידעתי שמצאתי.

מאחלת לכם שתמיד תהיו עטופים במשפחה וחברים שאתם אוהבים. ושהשנה שבאה עלינו לטובה תהיה קצת פחות דרמטית ומאתגרת וקצת יותר רגועה ומחבקת.

שנה טובה!

♥ הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.

אני אוהבת את כל מתכוני ואת כל הצילומים של טל האהובה, אבל זה אחד הפייבוריטים שלי. ותודה גדולה לאור פרמון שהייתה שם בזמן הנכון לרגע הקסום הזה. צילום: טל סיון צפורין

נקטרינות צלויות בדבש וטימין עם גלידת וניל או קוקוס

דמיינו ביס של מתיקות מגלידת וניל וחמיצות עדינה מנקטרינה. וכמה אושר יש בשילוב בין החום של הפירות לקור של הגלידה. ולחשוב שלוקח 7 דקות לצלות את הנקטרינות.

מצרכים:
4 נקטרינות צהובות או אפרסקים – בשלים ומתוקים
4 כפות דבש או מייפל (מייפל לגרסה טבעונית)
עלים מ-2 ענפי טימין
2 כפות שמן זית
קמצוץ קינמון (מה שנכנס בין 2 אצבעות)
3 כפות מיץ ליים או לימון
גלידת וניל או קוקוס להגשה (חלבי או פרווה)

אופן הכנה:
– חוצים את האפרסקים או הנקטרינות ל-2 ומוציאים את הגרעין.
– מערבבים בקערה קטנה שמן זית, דבש, עלי טימין, קינמון ומיץ לימון ומברישים את חצאי האפרסקים מכל הצדדים. את יתרת הרוטב הטעים משאירים בצד.
– צולים את האפרסקים כשהצד החתוך כלפי מטה, על מחבת פסים, במשך 5-10 דקות או עד שהחלק התחתון צרוב יפה ויש פסי חריכה. מומלץ לא להזיז אותם כדי שהפסים יהיו יפים והצריבה תהיה טובה.
– שימו לב: חשוב להמשיך להבריש אותם ברוטב הטעים הזה גם כדי שהפירות יספגו את הרוטב וגם בשביל הקרמול שלו.
– הופכים לצד השני וצורבים עוד כמה דקות – זמן הצלייה תלוי בכם. אם אתם אוהבים את הפרי רך אפשר לצלות עוד קצת ואם אתם מעדיפים שהפרי עדיין נגיס בפנים אפשר גם פחות זמן. אופציה נוספת היא להכניס את התבנית לתנור, כשהצד החתוך עכשיו כלפי מעלה, ולאפות במשך 10-15 מעלות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. שימו לב שהמחבת שלכם מתאימה לתנור לפני האפייה.
– מגישים את האפרסקים, בעודם חמים, עם גלידת וניל או קוקוס וזרזיף דבש או מייפל.

תגידו לי אתם, מה צריך יותר מזה?

הערות ושדרוגים
– השתמשו בפירות טעימים ומתוקים ולא קשים שטרם הבשילו.
– נשאר לכם מהרוטב של הדבש עם הטימין? הרווחתם! תגישו אותו ביחד עם הקינוח כדי שכל אחד ישים לעצמו עוד מהזהב הזה.
– אני ממש ממליצה לא לוותר על הטימין, הוא מאזן פה, ביחד עם הלימון, את כל המתיקות וגם נותן קיק כיפי.
– רוצים להכין מראש? צורבים את הפירות על מחבת עד שהם מוכנים ושומרים במקרר. כשרוצים להגיש מכניסים את הפירות לתנור ל-5 דקות ומגישים עם דבש וגלידה.
– רוצים לשדרג? בזמן ההגשה מפזרים מעל פרוסות שקדים קלויים או קוקוס קלוי.

8 תגובות

  1. אילנה says:

    תודה, נראה מעולה! יש אפשרות לא להשתמש בלימון, או להחליף במשהו אחר?

  2. מיכל says:

    לא משהו מיוחד, מזכיר תפוח אפוי.

  3. מיכל says:

    שמעי יצא מדהים! במקום טימין שמתי פסטו. אליפות!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף!

  4. כנרת says:

    הי, תודה!
    איך זה עם אגסים?
    וגם – מה את אומרת על תוספת קלה של יין אדום?
    בקיצור מתכון אחר אבל מה דעתך?
    חוץ מזה הכנו שבלולי פיצה שלך לשבת היה מעולה, תודה 😉

    1. רחלי קרוט says:

      יצא מושלם עם אגסים! פחות מחבבת יין אדום הוא קצת כבד מדי אבל שווה לנסות 🙂

  5. דורית says:

    מעולה ! מעולה ! מעולה!
    הכנתי אפרסקים וגם נקטרינות .
    הנקטרינות יוצאות יפה יותר בגלל הצבע אבל שניהם מעולים.
    הוגש עם הרוטב המצוין , הוספתי פירורי קרמבל שהיו לי וגלידת קוקוס כמו שהמלצת .

  6. נחמה says:

    היי, איך ‘מפלטים’ את הנקטרינות?
    השתמשתי בבשלות יחסית ולא הצלחתי לחצות לשניים ולחלץ את הגרעין

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend