בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מתכונים נקניק שוקולד של פעם

נקניק שוקולד של פעם

מאת רחלי קרוט
נקניק שוקולד

מהרגע שהתבגרתי וידעתי מה אני רוצה מחיי או יותר נכון – מה אני רוצה להשיג בהם, הייתי צריכה להלחם. להלחם שיקשיבו לי, להלחם על הדרך ולהתמודד עם כל כך הרבה לא.

אף אחד לא עשה את זה במכוון, ובטח שהם לא רצו להרע, אבל איכשהו, גם בגלל המראה הצעיר שלי וגם בגלל שאני לא הטיפוס הדומיננטי שנכנס לחדר עם בגדים מתוקתקים ואיפור למשעי, תמיד הייתי צריכה להוכיח שאני יודעת על מה אני מדברת. ושעברתי דבר או שניים בחיי.

אגב, בגלל זה הרבה יותר קל לי לתקשר ברשתות החברתיות. שם מקשיבים לפני שרואים, שם קוראים לפני שמקבלים רושם ראשוני, שם הצלחתי להגיד את כל מה שאני רוצה בלי שמישהו לידי יתפרץ באמצע רק כי היה לו משהו יותר חשוב להגיד בדיוק כשהתחלתי לדבר.

שנים תהיתי איך להתמודד עם זה. האם יהיה נכון יותר לצעוק במקום קודם להקשיב כי אולי יחשבו שאני שותקת מחוסר הבנה ועזבו זה – האם באמת אני במקצוע הנכון?

כי בנינו, יש כאן מתכונאים טובים ממני וצלמים מופלאים ממני ומי אני בין כל הכשרון האינסופי הזה. ואיך מצליחים להגשים חלומות.

ואז, לפני כמה שנים, כשנתנו לי צ’אנס וביקשו ממני לערוך את ערוץ האוכל של nana10 ופתאום כל היחצנים, השפים, העיתונאים ושאר אנשים שתמיד שיוועתי להכיר, רצו קצת להקשיב, אז הבנתי שהדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה להצליח.

שאני לא צריכה לצעוק ולא צריכה לדרוך, ובטח שלא צריכה להתלבש אחרת, אני פשוט צריכה להוכיח להם, ולעצמי, שיש לי משהו להגיד ואולי, אולי, שווה קצת להקשיב.

המדור החדש בידיעות, שהוא הגשמת חלום של המון שנים, הוא בראש ובראשונה חיבוק שנתתי לעצמי על שנים ארוכות של מלחמה להוכיח. והוא הדרך שלי לדבר ולספר, להעצים אחרים לרדוף אחרי החלומות גם אם אחרים לא מקשיבים להם וגם אם ציפור קטנה לוחשת להם באוזן שהם לא מספיק טובים.

במקום להתכנס פנימה ולוותר רוצו להראות לעצמכם ולעולם שאתם יכולים. ותעבדו קשה. אין דרך קצרה וקלה להגיע גבוה.

נקניק שוקולד

אפשר לצפות גם בסוכריות צבעוניות | נקניק שוקולד של פעם

ומילה לגבי המתכון – מדובר באחד המתכונים הכי ותיקים ואהובים ואני זוכרת את עצמי כילדה ניגשת למקפיא, חותכת עוד פרוסה וסוגרת היטב את רדיד האלומיניום שעטף את השוקולד כדי שלא ידעו ששוב זללתי.

במדור, שמתפרסם לראשונה בזמנים מודרניים ממש היום, תמצאו עוד 2 מתכוני שוקולד ברוח יום השוקולד שמתרחש בעוד 3 ימים (ביצי הפתעה טריקולד ופנקייק שוקולד משגע) וכאן הבאתי להם את הקינוח השלישי שסוגר טריו מתוק במיוחד.

נקניק שוקולד של פעם

מצרכים:
1 שרוול (250 גרם) פתי בר
1/2 כוס קרם קוקוס או שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר

לציפוי:
קוקוס לבן

אופן הכנה:
– שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
– ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות בכל פעם וערבוב בין המסה להמסה, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק.
– שמים את עוגיות הפתי בר בשקית כפולה (2 שקיות) ומכים על העוגיות עם מערוך או קופסת שימורים. המטרה היא לשבור את העוגיות לחתיכות בגודל 1-2 ס”מ בערך. העיקר לא לטחון ממש לפירורים דקים אלא קצת יותר גסים. מעבירים לקערה גדולה.
– מוסיפים את השוקולד לקערה ומערבבים היטב. שוברים קצת את העוגיות בזמן הערבוב עד שהתערובת דביקה.
– מניחים 2 ניירות אפייה על השיש ומחלקים את התערובת ל-2. מניחים באמצע של כל נייר אפייה פס עבה של תערובת השוקולד ומגלגלים. מהדקים היטב את נקניק השוקולד כשהנייר אפייה מסביב ומעבירים למקפיא לשעה. חוזרים על הפעולה עם החצי השני.
– שמים בצלחת קוקוס בנדיבות ומגלגלים את נקניק השוקולד בקוקוס עד שהוא מצופה לגמרי. שומרים במקפיא עד שרוצים להגיש (הכי טעים קר מהמקפיא).
– חותכים לפרוסות וזוללים.

זמנים מודרניים - רחלי קרוט - מדור שוקולד

מדור ראשון וכל כולו שוקולד!

הערות ושדרוגים
– לגרסת פרווה משתמשים בקרם קוקוס או שמנת פרווה ובשוקולד מריר ללא מוצרי חלב. שימו לב להשתמש בפתי בר שאינו מכיל מוצרי חלב.
– במקום לעטוף את נקניק השוקולד בנייר אפייה אפשר לעטוף אותו בניילון נצמד.
– אם התערובת רכה מדי ואתם לא מצליחים להדק אותה עם נייר האפייה לנקניק פשוט תכניסו אותה לחצי שעה במקרר (כשהיא עדיין בקערה) ואז תוציאו ותכינו מהתערובת נקניק יציב יותר.
– אם רוצים להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר מורידים את כמות השמנת ל-80 מ”ל (1/4 כוס). אם התערובת יוצרת לכם לא מספיק רכה אפשר להוסיף לה כמה כפות חלב או 30 גרם חמאה מומסת.

אולי יעניין אותך

23 תגובות

נטלי 4 ביולי 2018 - 9:09

רייצ’ את פשוט מדהימה ומעוררת השראה. אוהבת אותך ♥

השב
רחלי קרוט 4 ביולי 2018 - 9:12

חולה עליך. אין דברים כמוך.

השב
תמצצי לי 14 בינואר 2020 - 13:43

בולבול בתחת

השב
מירי 4 ביולי 2018 - 9:32

רחלי יקרה, איזה כייף של כתיבה וכייף של מתכונים, אני מכינה מהם לא מעט ותמיד מצליחים.
בהצלחה בפרויקט החדש,
המשיכי להנעים את זמננו גם בבלוג היפה שלך

השב
טל 4 ביולי 2018 - 9:43

היי, האם אפשרי להשתמש בחלב שקדים במקום חלב או שמשנה את הטעם?

השב
רונית 4 ביולי 2018 - 13:09

מקסימה! נהנית לעקוב אחרי האתר והמתכונים שלך דווקא בגלל הסיבות שציינת 🙂

השב
מעין עובד 5 ביולי 2018 - 10:34

היי רחלי,
את פשוט השראה!
אין כמוך, מדהימה!!!
שתמשיכי לעשות חיל ❤️

השב
חני קפלן 5 ביולי 2018 - 19:25

שלום, מבקשת שמרשם ביצי ההפתעה לא ייעלם ממרשמי האתר. תודה מראש.

השב
אפרת 6 ביולי 2018 - 14:37

העיסה ממש קשה כבר בהתחלה… יכול להיות שצריך יותר מחצי כוס חלב?

השב
רעות 6 ביולי 2018 - 17:44

אפשר גם חלב קוקוס? 🙂

השב
שני 10 ביולי 2018 - 14:34

היי
האם אפר להמיס הכל יחד בבן מאיר ולשפוך על הפתי בר? כמו המתכון של נטלי לוין לכדורי שוקולד
אני גם רוצה להוסיף קצת ברנדי. אפשר?

השב
רחלי קרוט 11 ביולי 2018 - 17:04

כן, אפשרי לגמרי. גם ההמסה וגם הברנדי 🙂

השב
ויקי 30 ביוני 2021 - 11:55

אוףףףף למה תמיד בסוף אני מרגישה את גרגרי הסוכר???
משהו לא עבד במתכון
קשה מאוד

השב
דבי 10 בפברואר 2020 - 14:23

צהריים טובים!
חלב קוקוס מתאים?
תודה!

השב
vgciytchviuytfkhgvjktgfyvchbfikhmbyhgbvuytdchghgmhgj 23 בספטמבר 2020 - 13:05

מתכון גרוע מאוד ביי

השב
דנה 9 בינואר 2021 - 11:05

זה יוצא ממש קשה מהמקרר ונשבר בחיתוך.

השב
דור 22 בפברואר 2021 - 17:01

בלי חמאה?

השב
ויקי 30 ביוני 2021 - 11:52

אוףףףף למה תמיד בסוף אני מרגישה את גרגרי הסוכר???

השב
עופרית איטקיס 6 באוקטובר 2022 - 21:52

את מהממת!

השב
מ. 20 בספטמבר 2023 - 18:34

ואו יצא מהמםםםם!!!!
תןדה רבה

השב
מ. 20 בספטמבר 2023 - 18:35

ואו זה יצא מהמהם!!!
התחסל בשניה!!

השב
תמר 21 ביוני 2024 - 9:19

קרם קוקוס – רק החלק הלבן או מעורבב?

השב
דנה 8 בינואר 2025 - 8:42

הי רחלי,
קראתי את מדריך השמנות השלם שלך ומודה שיצאתי מבולבלת במתכון הזה.. 🙂
האם התכוונת לשמנת מתוקה 32% או לשמנת להקצפה 38% ?

תודה מראש,
דנה.

השב

השאר תגובה

Send this to a friend