סטייק כרוב אפוי בתנור

Posted on

1:30 בלילה. אני גמורה מעייפות ורק הרגע חזרתי הביתה מיום עמוס בחוץ.

בצהריים, כשעוד היה לי קצת זמן לנשום, ניסיתי לחשוב מה להכין לאכול. בדיוק הבוקר התחלתי אתגר 30 ימי פליאו וכמישהי שלא מכניסה הביתה בשר (רק לעיתים רחוקות) היה לי ברור שזה לא הולך להיות קל.

הפתרון הכי מהיר וטעים שיכולתי לחשוב עליו היה לבשל ירקות. גם כי אני באמת נורא אוהבת אותם וגם כי הם תמיד זמינים ומאוד מגוונים מבחינת הדברים שניתן להכין איתם.

מפה לשם, אחרי חצי שעה יצאו מהתנור בטטות רכות רכות וסופר מתוקות וגם סטייק כרוב זהוב במיוחד.

אחרי שסיימתי לאכול, ורגע לפני שיצאתי מהבית, החלטתי לעלות את התמונה של הכרוב לאינסטגרם וכבר אחרי כמה שעות גיליתי שהיא קיבלה כמעט 800 לייקים ומלא בקשות למתכון.

אז למרות שממש לא התכוונתי לעלות את זה, גם כי אין כאן ממש מתכון וגם כי לא צילמתי את הכרוב כמו שצריך, החלטתי בכל זאת באמצע הלילה לשבת ולכתוב לכם איך מכינים.

בעיקר כי עכשיו, כשחזרתי מותשת וזללתי 1/2 סטייק כרוב מהצהריים, נזכרתי כמה זה טעים וידעתי שאני חייבת לספר לכם איך להכין.

ולפני שאני שולחת אתכם למתכון, רק חייבת קרדיט ופרגון לעז תלם, האיש והכרובית שהזכיר לי את המנה הזאת אחרי שהוא הכין אותה ביחד עם אולגה. הנה הפוסט שלו בנושא.

ועוד דבר קטן, בגלל שאני מתנסה כרגע בתזונת פליאו (יש לי נטייה לקחת על עצמי אתגרי אוכל), יש כאן לא מעט חמאה ושמן זית. אפשר להוריד קצת את הכמות אבל בחיי שזה כל כך טעים ככה אז תשאירו.

סטייק כרוב בתנור

מצרכים (ל-4 סטייקים):
1 כרוב, מוצק ויפה
6 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
40 גרם חמאה – לגרסה טבעונית מוותרים על החמאה או משתמשים במזולה/שמן קוקוס

אופן הכנה:
– מורידים את העלה החיצוני של הכרוב וחוצים את הכרוב, כשהבסיס שלו כלפי מטה, לפרוסות בעובי 2 ס”מ. יצא לכם בערך 4-5 סטייקים כאלה כשאת השאריות מהצדדים אפשר לחתוך לרצועות ולהוסיף לסלט.
– מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
– מניחים את פרוסות הכרוב, בזהירות שלא יתפרקו (אם מתפרק תצמידו חזק ביחד), ומזלפים כמות נדיבה של שמן זית על כל אחד. כמה בדיוק? בערך 2 כפות. אבל חשוב לזלף ממש על כל הכרוב.
– מפזרים מעט מלח גס וטוחנים מעל פלפל שחור.
– מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות.
– מוציאים, מניחים מעל כל פרוסת כרוב זהובה קוביית חמאה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהכרוב זהוב.

סטייק כרוב

הערות ושדרוגים
– אפשר לערבב ביחד עם השמן 1/2 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות דק.
– ניתן להוסיף לשמן עלי טימין מ-2 ענפים.
– לשדרוג הטעם והצבע ניתן לפזר מעל הכרוב, אחרי זילוף השמן, מעט סילאן/מייפל, אבל ממש מעט.
– ממש חשוב להוסיף את החמאה לקראת הסוף אחרת יש לה נטייה להשרף באפייה ארוכה.
– ואיך מכינים את הבטטות? בדיוק אותו דבר. שוטפים היטב את הקליפה (לא קולפים) וחוצים לחצי. מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח גס ופלפל שחור טחון ושולחים לתנור ביחד עם הכרוב.

  • לשתף זה כיף

4 תגובות

  1. עז תלם says:

    נראה מעולה רחלי ! סטייק כלבבי ?? אהבתי את השדרוג עם החמאה אנסה בקרוב

  2. הדר ויס says:

    יצא נפלא! הכל נטרף תוך דקות מהרגע שיצא מהתנור… בוודאות עוד יככב אצלי בארוחות 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      מהממת שאת <3

  3. ענות says:

    שאלה , אפשר במקום החמאה לשים טחינה גולמית?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend