סטייק כרוב אפוי בתנור

Posted on

1:30 בלילה. אני גמורה מעייפות ורק הרגע חזרתי הביתה מיום עמוס בחוץ.

בצהריים, כשעוד היה לי קצת זמן לנשום, ניסיתי לחשוב מה להכין לאכול. בדיוק הבוקר התחלתי אתגר 30 ימי פליאו וכמישהי שלא מכניסה הביתה בשר (רק לעיתים רחוקות) היה לי ברור שזה לא הולך להיות קל.

הפתרון הכי מהיר וטעים שיכולתי לחשוב עליו היה לבשל ירקות. גם כי אני באמת נורא אוהבת אותם וגם כי הם תמיד זמינים ומאוד מגוונים מבחינת הדברים שניתן להכין איתם.

מפה לשם, אחרי חצי שעה יצאו מהתנור בטטות רכות רכות וסופר מתוקות וגם סטייק כרוב זהוב במיוחד.

אחרי שסיימתי לאכול, ורגע לפני שיצאתי מהבית, החלטתי לעלות את התמונה של הכרוב לאינסטגרם וכבר אחרי כמה שעות גיליתי שהיא קיבלה כמעט 800 לייקים ומלא בקשות למתכון.

אז למרות שממש לא התכוונתי לעלות את זה, גם כי אין כאן ממש מתכון וגם כי לא צילמתי את הכרוב כמו שצריך, החלטתי בכל זאת באמצע הלילה לשבת ולכתוב לכם איך מכינים.

בעיקר כי עכשיו, כשחזרתי מותשת וזללתי 1/2 סטייק כרוב מהצהריים, נזכרתי כמה זה טעים וידעתי שאני חייבת לספר לכם איך להכין.

ולפני שאני שולחת אתכם למתכון, רק חייבת קרדיט ופרגון לעז תלם, האיש והכרובית שהזכיר לי את המנה הזאת אחרי שהוא הכין אותה ביחד עם אולגה. הנה הפוסט שלו בנושא.

ועוד דבר קטן, בגלל שאני מתנסה כרגע בתזונת פליאו (יש לי נטייה לקחת על עצמי אתגרי אוכל), יש כאן לא מעט חמאה ושמן זית. אפשר להוריד קצת את הכמות אבל בחיי שזה כל כך טעים ככה אז תשאירו.

סטייק כרוב בתנור

מצרכים (ל-4 סטייקים):
1 כרוב, מוצק ויפה
6 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
40 גרם חמאה – לגרסה טבעונית מוותרים על החמאה או משתמשים במזולה/שמן קוקוס

אופן הכנה:
– מורידים את העלה החיצוני של הכרוב וחוצים את הכרוב, כשהבסיס שלו כלפי מטה, לפרוסות בעובי 2 ס”מ. יצא לכם בערך 4-5 סטייקים כאלה כשאת השאריות מהצדדים אפשר לחתוך לרצועות ולהוסיף לסלט.
– מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
– מניחים את פרוסות הכרוב, בזהירות שלא יתפרקו (אם מתפרק תצמידו חזק ביחד), ומזלפים כמות נדיבה של שמן זית על כל אחד. כמה בדיוק? בערך 2 כפות. אבל חשוב לזלף ממש על כל הכרוב.
– מפזרים מעט מלח גס וטוחנים מעל פלפל שחור.
– מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות.
– מוציאים, מניחים מעל כל פרוסת כרוב זהובה קוביית חמאה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהכרוב זהוב.

סטייק כרוב

הערות ושדרוגים
– אפשר לערבב ביחד עם השמן 1/2 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות דק.
– ניתן להוסיף לשמן עלי טימין מ-2 ענפים.
– לשדרוג הטעם והצבע ניתן לפזר מעל הכרוב, אחרי זילוף השמן, מעט סילאן/מייפל, אבל ממש מעט.
– ממש חשוב להוסיף את החמאה לקראת הסוף אחרת יש לה נטייה להשרף באפייה ארוכה.
– ואיך מכינים את הבטטות? בדיוק אותו דבר. שוטפים היטב את הקליפה (לא קולפים) וחוצים לחצי. מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח גס ופלפל שחור טחון ושולחים לתנור ביחד עם הכרוב.

  • לשתף זה כיף

18 תגובות

  1. עז תלם says:

    נראה מעולה רחלי ! סטייק כלבבי ?? אהבתי את השדרוג עם החמאה אנסה בקרוב

  2. הדר ויס says:

    יצא נפלא! הכל נטרף תוך דקות מהרגע שיצא מהתנור… בוודאות עוד יככב אצלי בארוחות 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      מהממת שאת <3

  3. ענות says:

    שאלה , אפשר במקום החמאה לשים טחינה גולמית?

  4. ספיר says:

    היי, נראה מצויין! שאלה קטנה, אפשר להכין עם כרוב סגול במקום לבן?

    1. עוז says:

      טיפ קטן- לשים את הבטטה הפוכה (עם הקליפה כלפי מעלה) ככה השמן והטעמים מהקליפה נשארים בפנים

    2. מוטי says:

      אצלנו תמיד עושים שני כרובים קטנים – סגול ולבן – ביחד באותה התבנית. יש טיפטיפה צביעה הדדית, אבל זה נפלא, והבדלי הטעם הקטנים בין שני סוגי הכרוב רק תורמים עוד יותר. ה״סטייק״ הזה הפך להיות להיט אמיתי אצלנו. ממש אוכל, משהו ללעוס ולהתענג עליו, עם טעמים מורכבים ונפלאים, יחד עם בשר, או בארוחה טבעונית לגמרי, הולך סבבה עם יין לבן עוקצני כמו קאווה או ברוט או גוורצטרמינר. אחל׳ה מנה שבעולם.

      1. רחלי קרוט says:

        נשמע חלום

  5. מירב says:

    פשוט קל וממש ממש טעים. הכנתי פעם אחת ומאז מבקשים ממני כל הזמן להכין 🙂
    אני שמתי טחינה במקום החמאה ויוצא מעולה!
    תודה.

    1. דורית says:

      שמת טחינה גולמית? כמה בערך לכל פרוסת כרוב?

  6. תמיר says:

    לא עושה גזים?

  7. מוטי שנאור says:

    הי, ותודה רבה על המתכון. עשינו כבר לפחות 10 פעמים (מכך תביני שיצא מוצלח) וגם עם שינויים קלים. הערה אחת: כמות השמן והשומן (חמאה/קוקוסו וכו׳) הנוסף לא מוצדקת. ניסינו עם כל מיני כמויות, ואמנם יש הבדל – אך לא לטובת עודפי השמן והחמאה. הטכניקה (זמן אפיה, טמפרטורה, מיקום בחלל התנור, הפיכה באמצע הזמן, חשיפה לגריל) קובעת הרבה יותר מכמות השומן. הצעה שניה – כרוב סגול עוד יותר טעים מכרוב לבן. הוא דחוס ו״בשרי״ יותר וגם מתוק יותר. השילוב – אחד סגול אחד לבן – מנצח, והשילוב המשולש (בטטות, כרוב סגול, וכרוב לבן) קצר לנו תשואות רמות כשהבאנו תבנית עצומה ומהבילה לארוחת שבת אצל חברים. הרעיון לכשעצמו מבורךכי הוא קל מאד להכנה, ואם לא מתפרעים עם השמן והחמאה – אפילו בריא ולא כבד מידי. אה… עוד משהו קטן שניסינו ועשה טוב – לשפוך בתבנית חצי כוס יין לבן לפני שמכניסים לתנור. זה גם בישל קצת את הכרוב מלמטה, וגם הוסיף עוד יותר ״כמו סטייק״ לטעם הסופי.

    1. איילת:) says:

      נשמע מעניין..

    2. רונה says:

      אז איזה כמויות שמתם?

  8. מירב says:

    מדהים כמה שזה טעים ומלא מיצים.
    תודה על הרעיון.

  9. דנה says:

    דנה ש.

  10. דנה ש. says:

    תמיד הכנתי עם בתנור כרוב-סגול ותמיד כולם אהבו ביקשו עוד מנה .
    ההכנה קלה מאוד ממש כמו טעים לאחר שנאפה מתרכך לאחר 20 דקות אפיה,יווצא ממש טעים!!! רק שמן ומלח והכל נטרף

  11. עדי says:

    איך את שוטפת את הכרוב בלי שהפרוסה מתפרקת?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend