סלט אטריות שעועית עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (14 הצבעות, ממוצע: 3.50 מתוך 5)
Loading...
סלט אטריות שעועית עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים

אם יש משהו שאני מכינה כמעט כל שבוע זה סלט אטריות שעועית. גם כי הוא אהוב עלי במיוחד וגם כי זה מתכון מעולה לנצל דרכו ירקות שנותרו במקרר.

כמעט כל ירק קשה יעבוד כאן, מכרוב וגזר ועד גמבה ומלפפונים, הדבר היחיד שחשוב זה לחתוך את הירקות דק דק כדי שלא תקבלו ביס שיש בו פתאום חתיכה גדולה של כרוב ו-2 אטריות דקות ולא מורגשות ואז תגידו שיצא לא טעים ?

ועוד דבר מאוד חשוב: כוסברה ונענע. כמה שיותר מהם – יותר טעים. אם אתם לא אוהבים כוסברה פשוט תשמיטו, אבל אל תשימו פטרוזיליה, היא באמת לא קשורה כאן. ואפשר אגב גם קצת עירית קצוצה דק.

סלט אטריות שעועית עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים
גם בריא בטירוף וגם סופר טעים | סלט אטריות שעועית עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים

סלט אטריות שעועית ברוטב חמאת בוטנים

מצרכים:
1/2 חבילה אטריות שעועית
1 זוקיני ירוק או 2 מלפפונים קשים
1/2 בצל סגול, קלוף
1 גזר
1/2 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עלי נענע
1/2 צ’ילי אדום טרי

לרוטב חמאת בוטנים:
3 כפות חמאת בוטנים
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון או ליים
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות שמן זית או מים
3/4 כוס בוטנים קלויים, קצוצים או חצויים

אופן הכנה:
– מניחים את אטריות השעועית בקערה ומכסים במים רותחים. ממתינים 8 דקות בערך, עד שהאטריות רכות אבל עדיין שומרות על יציבות, ומסננים.
– קולפים את הזוקיני והגזר לגפרורים דקים. אפשר לעשות את זה עם קולפן ג’וליינים או לקלוף עם קולפן רגיל לפרוסות דקות, להניח אחת מעל השנייה ולחתוך לרצועות דקות.
– פורסים את הבצל והצ’ילי לרצועות דקות מאוד וקוצצים גס את עשבי התיבול או קורעים עם היד.
מערבבים את כל מצרכי הסלט בקערה.
– שמים בצנצנת את כל מצרכי הרוטב ומנערים היטב או מערבבים בתוך קערה.
– מזלפים על הסלט כמה שאוהבים, מערבבים ומגישים.

סלט אטריות שעועית עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים
עשבי התיבול עושים פה את כל העבודה אז תהיו נדיבים איתם | סלט אטריות שעועית עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים

הערות ושדרוגים
– עוד ירקות שישתלבו כאן מעולה: רצועות כרוב דקות מאוד (לבן או סגול), רבעי עגבניות שרי, פרוסות דקות של כרובית, בצל ירוק, אצות, פטריות פרוסות, רצועות גמבה דקות ועוד.
– ואפשר גם לשדרג עם פירות רכים! רצועות מנגו או נקטרינות ישדרגו מאוד. רק במקרה הזה עדיף להחליף את הרוטב לרוטב אסיאתי (כתבו לי בתגובות אם תרצו שאעלה גם רוטב אסיאתי על בסיס סויה).
– אם רוטב חמאת הבוטנים סמיך לכם מדי פשוט תוסיפו קצת מים או שמן זית וערבבו היטב עד שתגיעו למרקם שאתם אוהבים.
–  רוצים להגיש מאוחר יותר? פשוט תמתינו עם זילוף הרוטב. את כל השאר אפשר להכין ולשמור במקרר (אבל להגיש בטמפרטורת החדר).

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

25 תגובות

  1. סיוון says:

    היי אפשר את הרוטב האסייתי גם?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, בבקשה:

      בצנצנת קטנה מערבבים
      3 כפות סויה
      1 כף רוטב צ’ילי מתוק
      1/2 צ’ילי חריף קצוץ דק
      1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד על החלק הדק של הפומפייה
      1/2 כפית שמן שומשום
      1 שן שום כתושה
      1 כפית סוכר חום כהה או מייפל

  2. נעה נאמן says:

    היי. אשמח גם לרוטב האסייאתי.
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, בבקשה:

      בצנצנת קטנה מערבבים
      3 כפות סויה
      1 כף רוטב צ’ילי מתוק
      1/2 צ’ילי חריף קצוץ דק
      1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד על החלק הדק של הפומפייה
      1/2 כפית שמן שומשום
      1 שן שום כתושה
      1 כפית סוכר חום כהה או מייפל

  3. עדי says:

    אשמח לקבל את הרוטב האסייתי

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, בבקשה:

      בצנצנת קטנה מערבבים
      3 כפות סויה
      1 כף רוטב צ’ילי מתוק
      1/2 צ’ילי חריף קצוץ דק
      1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד על החלק הדק של הפומפייה
      1/2 כפית שמן שומשום
      1 שן שום כתושה
      1 כפית סוכר חום כהה או מייפל

  4. טל says:

    חמאת בוטנים – זו האיכותית הלא מתוקה או ה״סקיפי״ מלאת הסוכר? ?

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שהפעם השתמשתי בטבעית לגמרי אבל אני מתה על סקיפי, בעיקר זאת עם הבוטנים הקצוצים. יו, עשית לי חשק עכשיו לפרוסה עם חמאת בוטנים 🙂

  5. עינת says:

    אשמח גם לרוטב האסייתי

  6. נועה says:

    אופציה – אפשר במקום חמאת בוטנים לשים טחינה גולמית. זה טעים

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת! רעיון מעולה

  7. ניצן says:

    עשיתי כבר כמה מתכונים מהאתר, כולם יצאו ממש טוב.
    אשמח גם לרוטס האסייתי

    תודה על האתר המצוין!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

      בטח, בבקשה:

      בצנצנת קטנה מערבבים
      3 כפות סויה
      1 כף רוטב צ’ילי מתוק
      1/2 צ’ילי חריף קצוץ דק
      1 ס”מ ג’ינג’ר מגורד על החלק הדק של הפומפייה
      1/2 כפית שמן שומשום
      1 שן שום כתושה
      1 כפית סוכר חום כהה או מייפל

  8. לורן says:

    נשמע כמו סלט מדהים!!! בדיוק כמו שאני אוהבת!
    אבל אולי יש לך שיטה יעילה לחצות חבילת אטריות שעועית לחצי??
    אני תמיד נאלצת להכין סלטי-ענק בגלל הייאוש מהניסיון לחתוך אותם (לפעמים זה מצליח, כי חצי מפוזר על כל המטבח…;) )

    תודה:))

  9. נועה says:

    רצועות עוף יתאימו לסלט? המלצה לתיבול שיתאים לסלט?

  10. בת-אל says:

    היי 🙂
    מה אפשר לשים במקום הצ’ילי מתוק?

  11. איילה says:

    אטריות שעועית באנגלית? זה מה שנקרא אזוקי?

      1. איילה says:

        תודה!

  12. אור קורן says:

    את הירקות הקלופים לא מבשלים? קישואים שמים ככה לא מבושלים בסלט?

  13. סלט אטריות שעועית עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים – בלוגיסרי says:

    […] סלט אטריות שעועית עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים הופיע ראשון בקרוטית – […]

  14. שרה says:

    בכמה מנות מדובר לכמויות האלו?

  15. ענת says:

    היי.. אמורים לשבור את האטריות? התקשתי קצת לערבב את הסלט

    חוץ מזה היה מצויין

    1. רחלי קרוט says:

      לשבור לפני ההשרייה במים רותחים? לא חייבים. כמו בספגטי, תלוי אם את אוהבת אותן ארוכות או קצרות יותר.

  16. ויקטוריה פריבן says:

    היי!! את הקישואים שמים חי ללא בישול?? תודה רבה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend