סלט בורגול עם פירות יבשים, שקדים ופקאנים ברוטב טחינה ותפוזים

Posted on
סלט בורגול עם פירות יבשים

אני אוהבת סלטים מיוחדים. כאלה שיש בהם קצת מתיקות וקצת מליחות, רכות וקראנצ’יות, ובעיקר כאלה שיש בהם בורגול או קינואה שהופכים את הסלט בשנייה לסוג של ארוחה.

יש משהו בשילוב הזה של מתיקות עדינה בסלט שתמיד גורם לי להתאהב בו. ואל זה תוסיפו רוטב טחינה-תפוזים-צ’ילי משגע ממש והרי לכם מנה נהדרת שתככב בכל ארוחה – נסו להכין את הסלט ולהביא אותו לאירוח ותגלו שהוא הראשון שיגמר.

המלצה שלי – אל תוותרו על עשבי התיבול והשקדים/פקאנים גם אם אתם לא אוהבים אחד מהם. השילוב שלהם כאן ביחד עם הפירות היבשים פשוט חלומי.

ויש גם סרטון!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

סלט בורגול עם פירות יבשים
חגיגה של טעמים ומרקמים – סלט בורגול עם פירות יבשים, שקדים ועשבי תיבול

סלט בורגול עם פירות יבשים, שקדים וערמונים ברוטב טחינה ותפוזים

מצרכים:
1 כוס בורגל עבה – לא מבושל
1/2 כפית מלח
10 משמשים מיובשים
1/3 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/3 כוס גפרורי שקדים או פרוסות שקדים
1/3 כוס פקאנים טבעיים
5 ענפי בצל ירוק או 1/2 צרור עירית
1/3 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
10 עלי נענע
1 שקית ערמונים קלויים וקלופים (אני השתמשת באורגניים של GREEN)

לרוטב:
מיץ מתפוז אחד
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כף מייפל
3 כפות שמן זית
3 כפות טחינה גולמית
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– מבשלים את הבורגול עם 1/2 כפית מלח ומים שמגיעים 5 ס”מ מעל הבורגול עד שהבורגול רך. זה לוקח בערך 10 דקות. מסננים היטב מכל הנוזלים במסננת (שיטת הבישול היא בדיוק כמו שמבשלים פסטה).
– חותכים את המשמשים לקוביות, פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות וקוצצים דק את הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע. את הערמונים קוצצים גס.
– שוברים מעט את הפקאנים ומעבירים למחבת ביחד עם השקדים. על אש בינונית קולים את השקדים והפקאנים עד שהן מפיצים ריח נעים. שימו לב שזה לוקח 2-3 דקות אז לא להתרחק מהאש. מכבים ומאפשרים להם להצטנן.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסלט פרט לרוטב. בשלב הזה ניתן לשמור את הסלט עטוף במקרר (עד יומיים) או בחוץ (עד 6-8 שעות) לפני הוספת הרוטב. ככה תוכלו להוסיף את הרוטב רק כשתרצו להגיש.
– בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הרוטב עד שנוצר רוטב חלק. אם אתם אוהבים רוטב סמיך יותר אפשר להוסיף עוד קצת טחינה גולמית.
– מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. מגישים בטמפרטורת החדר (לא קר מהמקרר זה לא טעים ככה).

סלט בורגול עם פירות יבשים
אפשר להכין גם יומיים קודם ורק לזלף את הרוטב לפני ההגשה

הערות ושדרוגים
– במקום בורגול עבה אפשר להשתמש בקינואה.
– כמעט כל הפירות היבשים יעבדו כאן. מתאנים ועד קוביות תמרים.
– במקום שקדים או פקאנים אפשר לשים אגוזי מלך או אגוזי לוז או גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת.
– ניתן לוותר על כל אחד מעשבי התיבול במתכון אם כי השילוב שלהם משגע.
– אם אין לכם ערמונים אפשר גם בלי.
– למי שנמנע לחלוטין מסוכר אפשר לוותר על המייפל ועל הרוטב צ’ילי.
– ניתן להכין את הסלט עד יומיים לפני ההגשה (ללא הרוטב) ולשמור במקרר עטוף היטב. לפני ההגשה מזלפים את הרוטב, מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.

7 תגובות

  1. חן says:

    איזה צילום יפהפה!
    נקי, בסטייל וקורא לקחת ביססס
    והמנה (המשגעת) היא המרכז – בלי מדי הרבה קשקושים – שווה בפני עצמה
    שאפו!

  2. איה says:

    שלום רחלוש
    אני משתמשת במיץ תפוזים סחוט טבעי קנוי
    כמה זה בכוסות?

  3. אסף says:

    היי,
    תודה על המתכונים הטעימים 🙏🏼
    איזה תחליף הייץ מציעה בסלט הזה למשמשים המיובשים? הבן שלי גמר את כולם 😂

  4. אירית says:

    הכנתי היום את הסלט, לא החסרתי אף אחד מהמרכיבים, פעלתי בדיוק לפי המתכון, לדעתי חסר קיק ברוטב, אולי רוטב פונזו שיקפיץ את הטעם. הסלט מלא במרכיבים מעולים אבל לדעתי משהו מתפספס בחיבור בניהם ביחד.

    1. רחלי קרוט says:

      רוטב פונזו הוא אהבה בלב אבל לרוב האנשים יהיה קשה למצוא אותו. אפשר פשוט מיץ ליים או לימון או פלפל חריף שתמיד נותן אקסטרה קיק.

  5. אירית says:

    החלטתי להשאיר את הרוטב שיספג בתוך הבוגול והדברים הטובים שבו ולראות איך יצא הטעם, אז אני חייבת להגיד שהסחט טעים הרבה יותר כשהרוטב ספוג בו. את השקדים והאגוזים המסוכרים עדיף להוסיף ברגע שאוכלים. ממש טעיo. סלט שווה בהשקעה שלו.

    1. רחלי קרוט says:

      נהדרת שאת. יופי של טיפ.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend