סלט ירוק עם מדליוני פרומעז בציפוי פריך – הכי קל הכי מרשים

Posted on

זה נשמע מאוד פשוט – בסך הכל להכין סלט. כמה ירקות, רוטב קליל ויש סלט. אבל האמת היא, שלרוב מדובר באתגר. גם מבחינת שילוב חומרי הגלם – קראנצ’י לצד רך, מתוק לצד מלוח, איזה ירקות משתלבים ביחד ובכלל – איזה רוטב משדכים כדי שיחבר הכל יחד.

ואפילו לא דיברתי על האתגר למצוא סלט שהרוב עוד לא טעמו או הכינו. כזה שיהיה מיוחד וחגיגי אבל גם פשוט להכנה.

אז רגע לפני חנוכה החלטתי להכניס את האתגר הזה למטבח ולהכין סלט שקוצר מחמאות. כזה שממש קל להכין והכי כיף להגיש לאורחים בחנוכה ולחייך כשהם שואלים מי הכין.

רוקפור היא אחת הגבינות האהובות עלי והחריפות העדינה שלה משתלבת מעולה עם מתיקות (כאן בסלט למשל יש תפוחים ופקאנים מסוכרים). צילום: טל סיון צפורין

יש פה עלים ירוקים רעננים, תפוחים קראנצ’יים וחמצמצים, מדליוני פרומעז בציפוי פריך שנותרים חמימים בפנים ומהווים ניגוד כיפי לקרירות של החסה, פקאנים מסוכרים שמוסיפים הפתעה לביס וגם צ’אנקים של גבינת רוקפור. או בקיצור – חגיגה!

ואגב, אם תשימו לב, פרט למדליוני פרומעז הזהובים, שאפשר להכין גם כמה ימים קודם ורק לטגן (או לאפות) לפני הגשה, כל השאר זה רק לחתוך ולהניח בקערה. חלום.

בקיצור, אני שולחת אתכם להכין את הסלט המושלם הזה לחג, וגם לפני החג ואחריו, ומחכה בקוצר רוח לראות איך יצא לכם.

והרוטב המושלם שמתאים לכל דבר מה איתו? צילום: טל סיון צפורין

ועוד מילה לסיום – המתכון הזה הוא סנונית ראשונה לפרויקט שצילמתי עם הגבינות המעולות של תנובה COLLECTION שהייתה לי את הזכות לעבוד איתם במטבח ולייצר מנות מרשימות אבל קלות להכנה. וחכו חכו – בקרוב עוד 7 מתכונים מדהימים.

סלט ירוק עם רוקפור ומדליוני פרומעז בציפוי פריך

מצרכים ל-2 סלטים:
2 ראשי לבבות חסה – עדיף עלים קטנים יחסית
חופן עלי רוקט או עלי תרד או אנדיב
2 תפוחים ירוקים או אדומים
3/4 כוס פקאנים מסוכרים
70-100 גרם (1/2 מארז) רוקפור COLLETCTION
100 גרם (1/2 גליל) פרומעז COLLECTION
1 ביצה L, טרופה
1 כוס פירורי לחם מוזהבים
שמן לטיגון

לרוטב יוגורט ועירית:
1 מיכל (150 גרם) יוגורט עיזים BIO פיראוס
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
1/2 צרור עירית
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
2 שיני שום, כתושות
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק

אופן הכנה:
– שמים את גבינת הפרומעז במקפיא ל-15 עד 30 דקות ובינתיים ממשיכים בהכנה. הקירור של הגבינה מאפשר חיתוך חלק ונוח יותר מבלי שהגבינה תדבק לסכין.
– מכינים את הרוטב: פורסים את העירית לטבעות דקות מאוד וקוצצים את הצ’ילי דק דק.
– מערבבים את כל המצרכים ביחד ושומרים במקרר עד להגשה.
– חוצים את התפוחים לחצי, מוציאים את הגרעינים ופורסים לפרוסות דקות. אם לא מגישים מיד שמים את פרוסות התפוחים בקערה עם מים קרים וכף מיץ לימון כדי שלא ישחירו.
– קוצצים גס את הפקאנים ומפרידים את עלי החסה.
– מכינים את מדליוני הפרומעז: פורסים את הגבינה לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומצפים בביצה. נפטרים מעודפי ביצה ומעבירים ישר לקערה עם פירורי לחם. מצפים שוב בביצה ושוב בפירורי לחם ומניחים את הלביבות הקטנות על מגש. בשלב הזה ניתן לשמור אותן במקרר או למקפיא עד שרוצים להכין.
– בקערה גדולה שמים עלי חסה, רוקט או תרד, פרוסות תפוחים, פקאנים וצ’אנקים של רוקפור.
– מחממים שמן בגובה 5 ס”מ (חשוב כאן שמן שיהיה גבוה יותר מגובה הלביבות) ומטגנים את מדליוני הפרומעז עד הזהבה יפה. מגישים מיד מעל הסלט בליווי רוטב יוגורט.

אותו סלט עם ענבים ואוכמניות במקום תפוחים. צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: נעה קנריק

הערות ושדרוגים
– במקום שמנת לבישול אפשר לשים 2 כפות גדושות מיונז איכותי.
– במקום תפוחים אפשר לשים חצאי תאנים, פרוסות אפרסמון, חצאי ענבים, אוכמניות או פטל טרי, פלחים של תפוז או כל פרי אחר שאוהבים.
– אם אין לכם רוקט או תרד או אנדיב אפשר לוותר עליהם. העיקר שיהיו עלים ירוקים טריים ויפים מכל סוג שאתם אוהבים.
– במקום פקאנים מסוכרים אפשר גם פקאנים טבעיים קלויים וקצוצים גס.
– ואם רוצים לאפות את מדליוני הפרומעז? פשוט מניחים אותם על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן בשמן זית ומברישים מעל גם בשמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה מ-2 הצדדים.
– בשיתוף תנובה COLLECTION.

חלום של סלט. צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: נעה קנריק

4 תגובות

  1. שבי says:

    נראה מדהים! להריוניות בינינו 😉 במה אפשר להמיר את הגבינה הכחולה? תודה

  2. יעל says:

    יש אפשרות לגבינה אחרת מחלב בקר או כבשים?

  3. מעיין says:

    היי, כתבת ברוטב 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק ואז באופן ההכנה אמרת לחתוך את הצ’ילי.
    מה נכון? לשים ברוטב- רוטב צ’ילי מתוק או צ’ילי טרי קצוץ?

    תודה

  4. Halleli says:

    הילדים עפו על זה. בצדק אבל לא ציפיתי. שווה ביותר

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend