את הסלט הזה לימדה אותי להכין מעיין קרוט, שהיא גיסתי המהממת, והוא אחד הסלטים הכי אהובים במשפחה אצלנו. כזה שמככב כמעט בכל ארוחה.
הוא ממכר במרקמים הקראנצ’יים ובטעמים המתקתקים ומרעננים שלו ואני מבטיחה לכם שאחרי פעם אחת שתכינו לא יפסיקו לבקש מכם להכין אותו שוב ושוב. וכן, הנודלס לא מבושל אלא רק צרוב במחבת ומקורמל.

- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אחרי שיטוט בגוגל, כדי לנסות להבין מאיפה נולד המתכון, אני משערת שהוא שייך במקור לאורית לוי המוכשרת (מתנצלת מראש אם אני טועה).

סלט כרוב עם קריספי נודלס
מצרכים:
1/2 כרוב לבן, טרי ומוצק
1/2 כוס שקדים פרוסים
2 חבילות נודלס מהיר להכנה (נודלס להקפצה – הסבר למטה)
2 כפות מייפל
1/4 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/2 צרור עירית
לרוטב:
5 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף מייפל
1 כפית גדושה חרדל דיז’ון חלק
1/2 כפית שמן שומשום – לא חובה אבל מאוד מוסיף
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– במחבת רחבה שמים את פרוסות השקדים ומפוררים פנימה את הנודלס. קולים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהשקדים והנודלס מתחילים להזהיב. מוסיפים את המייפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עוד 2 דקות. מורידים מהאש, מצננים היטב.
– פורסים את הכרוב לרצועות דקות ואת העירית לטבעות דקות ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את השקדים, הנודלס והחמוציות ומערבבים.
– כשרוצים להגיש מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים.

הערות ושדרוגים
– במקום חמוציות אפשר לשים חופן משמשים מיובשים שקוצצים לקוביות קטנות.
– במקום עירית אפשר כוסברה.
-שימו לב שמוסיפים את המייפל בטיגון הנודלס רק לקראת הסוף כי יש לו נטייה להשרף מהר. פשוט ממתינים שהנודלס טיפל’ה יזהיב ואז מוסיפים ומערבבים 2-3 דקות.
– במקום שקדים פרוסים אפשר לשים צנוברים.
– נודלס להכנה מהירה זה כמו הנודלס שיש במנות חמות – הדק וקצת מסולסל כזה. שמה לכם תמונה בסטורי באינסטגרם.
סלט טעים בטירוף. מאיפה הקערה הצהובה המושלמת?
למה הכוונה נודלס מהיר להכנה? של איזה חברה?
נשמע טוב!
מה זה “חבלית נודלס” יש מלא גדלים וסוגים
אשמח לתמונה של חבילת נודלס בבקשה 🙂
יש רעיונות לתחליפים ללא גלוטן ?
ב2 חבילות נודלס הכוונה ל2*70 גרם?
מה יכול להחליף חרדל דיז’ון? (לא אוהבת :-((
היי, אני לא הבנתי כל כך לגבי הנודלס, את הנודלס שמים על מחבת כשהוא ישר מהשקית בלי להכין אותו לפני? הוא לא יוצא קשה ו״לא מוכן ״ בטיגון שלו?
מה עם הכרוב? לא מבשלים אותו?
הכנתי בשישי האחרון.
בעלי: השתגעת? מי יאכל את כל הסלט.
אחרי הארוחה – לא נשאר זכר.
בעלי: צדקת
כיף להיות צודקת.
תודה רבה על סלט מושלם!