סלט כרוב עם קריספי נודלס – תתכוננו להתמכר

Posted on

את הסלט הזה לימדה אותי להכין מעיין קרוט, שהיא גיסתי המהממת, והוא אחד הסלטים הכי אהובים במשפחה אצלנו. כזה שמככב כמעט בכל ארוחה.

הוא ממכר במרקמים הקראנצ’יים ובטעמים המתקתקים ומרעננים שלו ואני מבטיחה לכם שאחרי פעם אחת שתכינו לא יפסיקו לבקש מכם להכין אותו שוב ושוב. וכן, הנודלס לא מבושל אלא רק צרוב במחבת ומקורמל.

טעים שאין לתאר. יצלום: טל סיון צפורין
  • הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק
  • רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
  • אחרי שיטוט בגוגל, כדי לנסות להבין מאיפה נולד המתכון, אני משערת שהוא שייך במקור לאורית לוי המוכשרת (מתנצלת מראש אם אני טועה).
הסלט שמככב בכל ארוחה משפחית. יצלום: טל סיון צפורין

סלט כרוב עם קריספי נודלס 

מצרכים:
1/2 כרוב לבן, טרי ומוצק
1/2 כוס שקדים פרוסים
2 חבילות נודלס מהיר להכנה (נודלס להקפצה – הסבר למטה)
2 כפות מייפל
1/4 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/2 צרור עירית

לרוטב:
5 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף מייפל
1 כפית גדושה חרדל דיז’ון חלק
1/2 כפית שמן שומשום – לא חובה אבל מאוד מוסיף
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– במחבת רחבה שמים את פרוסות השקדים ומפוררים פנימה את הנודלס. קולים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהשקדים והנודלס מתחילים להזהיב. מוסיפים את המייפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עוד 2 דקות. מורידים מהאש, מצננים היטב.
– פורסים את הכרוב לרצועות דקות ואת העירית לטבעות דקות ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את השקדים, הנודלס והחמוציות ומערבבים.
– כשרוצים להגיש מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים.

סלט טוב הופך את הארוחה למוצלחת. יצלום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום חמוציות אפשר לשים חופן משמשים מיובשים שקוצצים לקוביות קטנות.
– במקום עירית אפשר כוסברה.
-שימו לב שמוסיפים את המייפל בטיגון הנודלס רק לקראת הסוף כי יש לו נטייה להשרף מהר. פשוט ממתינים שהנודלס טיפל’ה יזהיב ואז מוסיפים ומערבבים 2-3 דקות.
– במקום שקדים פרוסים אפשר לשים צנוברים.
– נודלס להכנה מהירה זה כמו הנודלס שיש במנות חמות – הדק וקצת מסולסל כזה. שמה לכם תמונה בסטורי באינסטגרם.

9 תגובות

  1. אורלי says:

    סלט טעים בטירוף. מאיפה הקערה הצהובה המושלמת?

  2. עינת says:

    למה הכוונה נודלס מהיר להכנה? של איזה חברה?

  3. אפרת says:

    נשמע טוב!
    מה זה “חבלית נודלס” יש מלא גדלים וסוגים

  4. ליאת לרר says:

    אשמח לתמונה של חבילת נודלס בבקשה 🙂

  5. אפרת שרון says:

    יש רעיונות לתחליפים ללא גלוטן ?

  6. מירי says:

    ב2 חבילות נודלס הכוונה ל2*70 גרם?

  7. עינב says:

    מה יכול להחליף חרדל דיז’ון? (לא אוהבת :-((

  8. Ak says:

    היי, אני לא הבנתי כל כך לגבי הנודלס, את הנודלס שמים על מחבת כשהוא ישר מהשקית בלי להכין אותו לפני? הוא לא יוצא קשה ו״לא מוכן ״ בטיגון שלו?

  9. רחל ברנע says:

    מה עם הכרוב? לא מבשלים אותו?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend