סלט כרוב עם קריספי נודלס – תתכוננו להתמכר

Posted on

את הסלט הזה לימדה אותי להכין מעיין קרוט, שהיא גיסתי המהממת, והוא אחד הסלטים הכי אהובים במשפחה אצלנו. כזה שמככב כמעט בכל ארוחה.

הוא ממכר במרקמים הקראנצ’יים ובטעמים המתקתקים ומרעננים שלו ואני מבטיחה לכם שאחרי פעם אחת שתכינו לא יפסיקו לבקש מכם להכין אותו שוב ושוב. וכן, הנודלס לא מבושל אלא רק צרוב במחבת ומקורמל.

טעים שאין לתאר. יצלום: טל סיון צפורין
  • הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק
  • רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
  • אחרי שיטוט בגוגל, כדי לנסות להבין מאיפה נולד המתכון, אני משערת שהוא שייך במקור לאורית לוי המוכשרת (מתנצלת מראש אם אני טועה).
הסלט שמככב בכל ארוחה משפחית. יצלום: טל סיון צפורין

סלט כרוב עם קריספי נודלס 

מצרכים:
1/2 כרוב לבן, טרי ומוצק
1/2 כוס שקדים פרוסים
2 חבילות נודלס מהיר להכנה (נודלס להקפצה – הסבר למטה)
2 כפות מייפל
1/4 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/2 צרור עירית

לרוטב:
5 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף מייפל
1 כפית גדושה חרדל דיז’ון חלק
1/2 כפית שמן שומשום – לא חובה אבל מאוד מוסיף
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– במחבת רחבה שמים את פרוסות השקדים ומפוררים פנימה את הנודלס. קולים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהשקדים והנודלס מתחילים להזהיב. מוסיפים את המייפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עוד 2 דקות. מורידים מהאש, מצננים היטב.
– פורסים את הכרוב לרצועות דקות ואת העירית לטבעות דקות ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את השקדים, הנודלס והחמוציות ומערבבים.
– כשרוצים להגיש מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים.

סלט טוב הופך את הארוחה למוצלחת. יצלום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום חמוציות אפשר לשים חופן משמשים מיובשים שקוצצים לקוביות קטנות.
– במקום עירית אפשר כוסברה.
-שימו לב שמוסיפים את המייפל בטיגון הנודלס רק לקראת הסוף כי יש לו נטייה להשרף מהר. פשוט ממתינים שהנודלס טיפל’ה יזהיב ואז מוסיפים ומערבבים 2-3 דקות.
– במקום שקדים פרוסים אפשר לשים צנוברים.
– נודלס להכנה מהירה זה כמו הנודלס שיש במנות חמות – הדק וקצת מסולסל כזה. שמה לכם תמונה בסטורי באינסטגרם.

19 תגובות

  1. אורלי says:

    סלט טעים בטירוף. מאיפה הקערה הצהובה המושלמת?

  2. עינת says:

    למה הכוונה נודלס מהיר להכנה? של איזה חברה?

    1. יורם שרייבר says:

      ערב טוב
      האם אפשר להכין את הסלט יום קודם
      תודה מראש

  3. אפרת says:

    נשמע טוב!
    מה זה “חבלית נודלס” יש מלא גדלים וסוגים

  4. ליאת לרר says:

    אשמח לתמונה של חבילת נודלס בבקשה 🙂

  5. אפרת שרון says:

    יש רעיונות לתחליפים ללא גלוטן ?

  6. מירי says:

    ב2 חבילות נודלס הכוונה ל2*70 גרם?

  7. עינב says:

    מה יכול להחליף חרדל דיז’ון? (לא אוהבת :-((

    1. ניצה אוסטרבך says:

      רחלי שלום, הסלט נראה משגע!
      לגבי. נודלס האם פשוט לשלוף 2 שקיות של נודלס ממנה חמה עבור המתכון או שניתן לקנות בנפרד? האם מבחינת הכמות של הנודיסטים זו הכוונה? אם לא… אפשר תמונה של הנודלס אם יש שקית שנמכרת בנפרד? ראיתי שכתבת שיש תמונה….משום מה לא הצלחתי למצוא תמונה של הנודיסטים בפוסט .

  8. Ak says:

    היי, אני לא הבנתי כל כך לגבי הנודלס, את הנודלס שמים על מחבת כשהוא ישר מהשקית בלי להכין אותו לפני? הוא לא יוצא קשה ו״לא מוכן ״ בטיגון שלו?

  9. רחל ברנע says:

    מה עם הכרוב? לא מבשלים אותו?

  10. דנה ברגר says:

    הכנתי בשישי האחרון.
    בעלי: השתגעת? מי יאכל את כל הסלט.
    אחרי הארוחה – לא נשאר זכר.
    בעלי: צדקת
    כיף להיות צודקת.
    תודה רבה על סלט מושלם!

  11. ענת says:

    לא צריך לבשל את האיטריות לפני? הן לא יוצאות קשות מידי?

  12. דבי says:

    מומלץ. הכנתי לארוחת שישי אחרי שראיתי שפרסמת באינסטוש, וזה נטרף. ממש ממש היה מוצלח. תודה!

  13. כרמית says:

    הי, נשמע מעולה אפשר להכין מראש?

  14. מרינה says:

    שלמות!!!
    יצא נהדר וקצר מחמאות!

    1. רחלי קרוט says:

      כיף גדול לשמוע.

  15. ענבר says:

    אפשר להכין עם נודלס רגיל ששוברים לחתיכות קטנות?

  16. לבנת says:

    תודה על המתכון!
    הכנתי אתמול, לדעתי היחס בין הרוטב לכרוב לדעתי לא היה טוב, היה חסר רוטב, הסלט יצא קצת יבש וחסר טעם. היה גם חסר קצת מלח, שמתי לב שברוטב אין מלח. אולי כדאי להוסיף קצת?
    בכל אופן, בפעם הבאה אכין כמות כפולה של רוטב.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend