סלט נבטים מו של שגב – הסלט שכבש את הרשת

Posted on

לפני כמה שבועות שאלתי אתכם באינסטגרם איזה מנה של מסעדה הכי תרצו לדעת איך להכין. לבושתי, ולמרות שהכרתי את כל המנות שנבחרו, דווקא אחת מעולם לא טעמתי – את סלט הנבטים של שגב שנמכר במסעדות שלו. וזה למרות שאני מבקרת במסעדה לא מעט. מי חשב שדווקא הסלט התמים הזה התברך בשילוב מנצח?

“את חייבת להשיג את המתכון לסלט האסיאתי שלו” כתבה לי מישהי ואז עוד אחת ועוד אחד.

דקה אחר כך כבר הזמנתי את הסלט בטייק אווי הביתה, ואז שוב ביום שאחרי, ושוב ושוב. שבוע שלם אכלתי רק אותו לצהריים – ביחד עם פירה נהדר שגם הוא הגיע משגב אקספרס. גם כי הוא היה טעים בצורה יוצאת דופן וגם כי ניסיתי לפענח את כל המרכיבים.

בשלב מסוים סימסתי לשגב וביקשתי בנימוס את המתכון. ושגב, שהוא אחד האנשים המקסימים, התנצל בחיוך ואמר שהוא מוכן לפרגן המון מתכונים, והוא אכן עושה את זה, אבל את זה ספציפית הוא לא מוציא.

הסירוב שלו, שהכי מובן לי אגב, שלח אותי בחזרה למטבח ובמשך 3 ימים ערבבתי מיונז עם רוטב צ’ילי, שמנת עם רוטב צ’ילי, חמאה עם שמנת ורוטב צ’ילי ואז קצת שמן שומשום וקצת וואסבי ולבסוף כשהרגשתי שאני ממש קרובה אבל משהו עדיין חסר, פניתי לאלוהי גוגל וחיפשתי את המתכון.

היה לי ברור שמישהו כבר ניסה לשחזר את הסלט הזה ואכן כך היה. כמה בלוגרים (בינהם איילת) כבר העלו את הגרסה שלהם ולי לא נותר אלא להציץ במתכון שלהם, לגלות שמרכיב אחד מהותי היה חסר לי – ג’ינג’ר כבוש! ושלא תעזו לוותר עליו גם אם אתם לא אוהבים ג’ינג’ר, והנה, ברגע אחד התגבש לו בבית סלט שדמה בצורה מופלאה ליצירה של שגב.

ואז, אחרי כמה פעמים שהכנתי אותו כהלכתו ובדמותו, החלטתי לשנות קצת את הנוסחה המנצחת ולתת לכם את הגרסה המאוד דומה אך מעט שונה שלי. כל הקרדיט כמובן שייך לשגב על גאונות השילוב, אני כאן רק כדי לעגל קצת פינות ולהוסיף טאץ’ קטן.

ובהזדמנות זאת, תרשו לי לבקש מכם לצאת ולאכול במסעדות. להרים לקולינריה הישראלית. לכו לאכול את הסלט של שגב ואת הצ’יפס של ויטרינה. לנו לרכוש פיתה אצל הקוסם או חומוס במרכז השכונתי. ברור לי שלא כולם יכולים להרשות לעצמם, אין לי ספק שהתקופה הזאת לא פשוטה, אבל אם יש ביכולתכם – לכו להנות מביס שכל כולו אסקפיזם באחת המסעדות בארץ.

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי ואת שגב

אל תפספסו:
– את תוצרת ביתהחוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
המתכון לשניצל האגדי של קפה נואר! רוצו להכין.

כל כך פשוט אבל כל כך חכם. שילוב של נבטים מרעננים, צנוניות פציחות, רוטב פיקנטי מתקתק וג’ינג’ר שמביא איתו קיק אסיאתי

סלט נבטים כמו של שגב

מצרכים:
1 חבילה נבטים סיניים (הלבנים השמנמנים)
4-5 צנוניות
1/4 צרור עלי כוסברה
חופן עלי נענע

לרוטב:
3 כפות שומשום שחור
3 כפות גדושות מיונז איכותי
5 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית שמן שומשום – לא חובה אבל מאוד מוסיף
צנצנת קטנה ג’ינג’ר כבוש (הלבן) – שימו לב שנשתמש פה רק בחלק קטן
מיץ מ-1/2 לימון או ליים בעונה

וגם:
1/2 כוס אפונת וואסבי (במדפים האסיאתיים בסופר או בחנויות תבלינים)
1/4 כוס קשיו מסוכר או בוטנים מסוכרים

אופן הכנה:
– חותכים את הצנוניות לגפרורים דקים. אפשר לעשות את זה בעזרת מנדולינה (הנה לינק לרכישה של אחת מעולה!) ואפשר לפרוסות דקות ואז מניחים אחת על השנייה וחותכים את הפרוסות לגפרורים דקים. מעבירים לקערה גדולה.
– מוסיפים את הנבטים.
– קוצצים דק את הכוסברה והנענע ומוסיפים גם אותם לקערה. בשלב הזה ניתן לשמור את הסלט במקרר עד להגשה (סגור היטב).
– קוצצים גס את אפונת הוואסבי ואת הקשיו ו/או הבוטנים המסוכרים.
– בקערה או בתוך כוס שמים מיונז, רוטב צ’ילי, שמן שומשום, מיץ לימון ושומשום.
– מוציאים מצנצנת הג’ינג’ר בערך 2 כפות של פרוסות ג’ינג’ר וקוצצים אותו דק דק. מוסיפים לרוטב.
– מוסיפים לרוטב 3 כפות מנוזל הג’ינג’ר ומערבבים היטב היטב עד שהרוטב אחיד.
– מזלפים את הרוטב על הסלט, מערבבים וזוללים.

הנענע, שלא נמצאת בסלט המקורי, מוסיפה עוד רעננות וטעם נהדר לסלט

הערות ושדרוגים
– לטעם טיפל’ה חריף מוסיפים 1/2 פלפל צ’יל קצוץ דק דק לרוטב.
– למי שלא אוהב כוסברה אפשר להשמיט. רק במקרה הזה לא לוותר על הנענע ואפשר גם להמיר כל אחד מהם (כוסברה/נענע) בשליש צרור עירית קצוצה דק.
– במקום קשיו מסוכר או בוטנים מסוכרים אפשר קשיו או בוטנים קלויים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לסלט קולורבי אחד חתוך לגפרורים דקים. אפשר לעשות את זה במנדולינה או לפרוס לפרוסות דקות באמצעות קולפן רגיל, להניח את הפרוסות אחת על השנייה ולחתוך למקלות. ואפשר להוסיף גם חצי תפוח חתוך למקלות. לא דומה למקור אבל ממש טעים.
– עוד אופציה היא להוסיף גזר אחד קלוף וחתוך למקלות דקים.
– 2 דברים שאסור לכם לוותר עליהם – נבטים סיניים וג’ינג’ר כבוש. כן, גם אם אתם (כמו המשפחה שלי) לא אוהבים ג’ינג’ר. קודם תטעמו ככה. רק את הג’ינג’ר הכבוש לקצוץ דק דק ואם אתם ממש לא אוהבים אפשר להשתמש רק בנוזל של הג’ינג’ר שהוא הרבה פחות דומיננטי אבל מאוד מאוד מוסיף. כמה מוסיף? ברמה שקניתי 3 צנצנות רק כדי להוסיף מעתה ואילך לכל רוטב.
– ואגב, שום נבטים אחרים לא יעשו פה את העבודה כמו הנבטים הסיניים הלבנים.
– רוצים עוד יותר לשדרג? קחו חופן אטריות אורז, בכל עובי או צורה, ותטגנו 10 שניות בסיר עם שמן בגובה 5 ס”מ. אבל חשוב שהשמן יהיה רותח קודם. כשהאטריות יתנפחו (זה קורה בצ’יק) תוציאו לנייר סופג ותניחו מעל הסלט. חלום!

15 תגובות

  1. נעמה says:

    וואו תודה יש אולי מתכון למרק כתום של שגב?

  2. אופירוש says:

    את אלופה!!!
    תודה על המתכון❤

    1. מיכל says:

      הסלט של שגב עם ווסאבי ואפונה חתוכה

  3. שרון says:

    תודה רבה!
    מהיכן קונים ג’ינג’ר כבוש?

    1. תמי says:

      יש באניס

    2. יעל says:

      יש בכל סופר.

  4. יעל says:

    באמת אין על הסלט הזה. אכין בקרוב.
    אגב יש לנו בבית את הג’ינג’ר המוחמץ באופן כמעט קבוע. אני שומרת את הנוזל ומשתמשת בו לרטבים לגיוזה, סלט מלפפונים אסייתי ובעיקר לסלט סושי (סושי מפורק לעצלנים שיוצא מעדן – אורז לא מתובל, כל הירקות של הסושי חתוכים לגפרורים, אצות חתוכות לריבועים של 2 ס”מ ודג או טופו)

  5. ורד says:

    למה הכוונה ב-מיונז איכותי?
    וגם- למי שלא אוהב מיונז, יש הצעה לתחליף?

    1. שושי says:

      המיונז של הלמנס מצויין (ועם הכי פחות סוכר)

  6. רונית says:

    האם יש תחליף למיונז?

  7. ליאת שטרית says:

    חייב וואסבי ?
    ותחליף מיונז או מיונז איכותי

  8. שושי says:

    נהדרת אחת. חיפשתי בנרות את המגרדת הזו.

  9. יהלי says:

    שמן שומשום שחור?
    או שומשום שחור(גרגירים)?

  10. איילה says:

    הכנתי את הסלט הזה. והוא וואו. נטרףףףף

  11. עדן says:

    מסתבר שקשה להשיג קשיו או בוטנים מסוכרים
    במה ניתן להחליף?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend