סלט קינואה עם בטטה, אדממה וסלק – תתכוננו להתאהב

Posted on

מי שעוקב אחרי הבלוג, ובעיקר אחרי הסטורי של באינסטגרם, בוודאי יודע שאני משתדלת לאכול כמה שפחות מוצרים מן החי. זה לא תמיד מצליח, ואני לא תמיד עומדת בחשקים ובהרגלים, אבל במקום הקטן שלי אני מנסה לעשות את המקסימום שאני יכולה.

שנים כעסתי על עצמי שאני לא מצליחה לתפוס צד מוחלט ואז הבנתי שלכל אחד יש מסע אחר ובסוף חשובה קודם כל המודעות ואחר כך הבחירה הנכונה עבור כל אחד מאיתנו כבני אדם.

אני יודעת שטבעונים רבים שיקראו את זה יתבאסו עלי מאוד, ועדיין, בהגיון הבריא שלי אני מעדיפה להיות כנה ולספר על הקשיים והלבטים שלי מאשר לצייר תמונה שלא משקפת את החיים האמיתיים שלי רק כדי לרצות אחרים ולפחד מה יהיה לאחרים להגיד על אורח החיים שלי.

כך או כך, אחרי שבוע שבו אכלתי יותר מדי בשר, בטח בשבילי, החלטתי לעלות השבוע לבלוג רק מתכונים טבעוניים/צמחוניים. כאלה שהם חגיגה צבעונית וטעימה. כאלה שמהווים תוספת או ארוחה בפני עצמה.

לונה פארק של צבעים וטעמים. צילום: טל סיון צפורין

הסלט שלפניכם הוא תמצית חיי – להכניס לקערה אחת גדולה את כל מה שיש בבית. לערבב מתוק עם מלוח, רך עם קראנצ’י, בריא עם קצת פחות. ובסוף? בסוף יוצא לונה פארק מדהים.

תמצאו כאן קינואה – אהובתי הנצחית, ביחד עם סלק טרי פציח וסופר כיפי בפה, אפרסמון מתוק שגודש עכשיו את השווקים, פולי אדממה שאין ממכרים מהם, בטטה רכה ומקורמלת וגם פקאנים שמביאים איתם עושר ומרקם קראנצ’י. בקיצור, חגיגה!

  • למטה בהערות כתבתי לכם אופציות לשינויים ושדרוגים, אז אל תדלגו על זה.
סלט שהוא ארוחה שלמה. צילום: טל סיון צפורין

סלט קינואה שהוא חגיגה

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 כוס קינואה לבנה
1/2 כוס קינואה שחורה/אדומה (תחליפים בהערות)
2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן זית
1 בטטה גדולה, קלופה
1 כוס פולי אדממה (ללא התרמיל) או אפונה עדינה, מופשרת
1 סלק טרי, קלוף (לא מבושל)
2 אפרסמונים, קלופים (או תפוחים)
1/2 צ’ילי חריף, קצוץ דק
5 ענפי בצל ירוק
1/2 כוס פקאנים

לרוטב:
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף מייפל

אופן הכנה:
– קולים את הפקאנים על מחבת חמה, ללא שמן, במשך 5 דקות או עד שיש ריח משגע בבית. מצננים וקוצצים גס.
– בסיר רחב שמים את הקינואה ומטגנים כמה דקות עם שמן זית. מוסיפים את המים הרותחים וממליחים מעט. מכסים ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות. סוגרים ומניחים לקינואה להתקרר.
– חותכים את הבטטה לקוביות בגודל 1 ס”מ ומקפיצים במחבת עם מעט שמן זית עד שהבטטה זהובה מכל הצדדים ורכה מבפנים. חשוב לוודא שהיא מוכנה מבפנים.
– חותכים את הסלק והאפרסמון לקוביות קטנות (את הסלק ניתן גם לחתוך לג’וליינים) ופורסים את הבצל הירוק לטבעות.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסלט.
– כשרוצים להגיש מערבבים את מצרכי הרוטב, מזלפים על הסלט ומגישים בטמפרטורת החדר.

בא לי כזה כל יום. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום קינואה אדומה/שחורה אפשר להמיר בעוד קינואה לבנה ואפשר גם להחליף בבורגל ואז יהיה לכם סלט קינואה ובורגול. זמן ההכנה, כמו גם כמות המים, נשארים זהים.
– במקום בטטה אפשר 2-3 גזרים.
– פולי אדממה אפשר לרכוש קפואים ללא התרמיל ואז רק מפשירים אותם בתוך קערה עם מים רותחים ואפשר גם לקנות אותם בתוך התרמיל כמו שהם נמכרים לרוב בסופר בשקית קפואה ואז להניח בקערה, למזוג מים רותחים ולהמתין 10 דקות. ועכשיו פשוט מוציאים אותם מהתרמיל וזה מוכן לסלט.
– לא, לא מבשלים את הסלק.
– במקום פקאנים אפשר פרוסות שקדים. כך או כך חשוב לקלות את הפקאנים ו/או השקדים במחבת עד הזהבה לפני ההוספה לסלט.
– הסלט הכי טעים כשהוא בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר.
– במקום קינואה אפשר לשים בורגול עבה.
– במקום בצל ירוק אפשר לשים צרור שלם של עירית קצוצה דקה.
– רוצים לשדרג? מוסיפים 1/2 צרור נענע קצוצה דק ואפשר גם כוסברה קצוצה דק.

6 תגובות

  1. יעל says:

    הי, נראה מהמם:) במה אפשר להחליף את האפרסמון?

  2. דפי says:

    וואיייי, הרגת אותי ❤️ אני התאהבתי מיידית בסלט הזה ובך מזמן❤️❤️❤️ תודה על כל האוצרות המפנקים שאת מפנקת אותנו. 🌸

  3. היפה בנשים says:

    יאמי! ילך עם פיסטוקים במקום פקאנים?🙂
    תודה❤️

    1. ויוי says:

      סלט מ ע ו ל ה!

  4. מירב says:

    הכנתי ויצא מעולה!
    לא אוהבים אצלנו פירות בסלטים אז ויתרתי על האפרסמון אבל יצא מושלם גם בלי 🙂

  5. אלכסנדרה says:

    אפשרר בלי צ’ילי חריף?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend