סלט שוק עם קרוטוני פיתה זעתר

Posted on
סלט שוק

למרות שהכי קל להכין סלט, רק לחתוך ירקות ולתבל בשמן זית ומיץ לימון, בעיני זה האוכל שהכי מפקששים איתו. לפעמים הוא יוצא לדוח ולא מתובל מספיק ולפעמים מאוד אנמי, לפעמים הוא מרגיש כמו ירקות חתוכים בלי שום עניין ולפעמים מרגישים פתאום ביס גדול של בצל שהורס את הכיף. כך או כך, בין אם מכינים סלט ירקות קצוץ או סלק שוק צבעוני, חשוב לדעת איזה ירק מתאים, מה התיבול הנכון ואיך הופכים את הסלט לסוג של ארוחה ולא רק כזה שנלווה למנה העיקרית.

הסלט שלפניכם נולד בשווקי האיכרים שם לקחו את הירקות הטובים והעונתיים והפכו אותם לסלט זריז. החיתוך גס, הבחירה בירקות קשים הופכת אותו לסלט קראנצ’י שלא הופך לסמרטוטי כל כך מהר, ותוספת הגבינה והפיתה הם שדרוג נפלא שהופך את הסלט לארוחה משביעה. זה באמת יופי של סלט ולמאה בהערות כתבתי לכם עוד רעיונות לשדרוגים שמתאימים ספציפית לסלט הזה.

אל תפספסו: עשרות מתכונים לסלטים מעולים

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? 🙂

סלט שוק
כל הטוב שיש בשוק

סלט שוק עם בולגרית וקרוטוני פיתה זעתר

מצרכים:
8 מלפפונים מיני או 3 מלפפונים רגילים
15 עגבניות שרי תמר או 2 עגבניות רגילות
5-6 צנוניות, ללא הגבעול
1 גזר בינוני, קלוף
4 פרחי כרובית טרייה
1/3 בצל סגול, קלוף
10 זיתים מגולענים
100 גרם גבינה בולגרית 5% פיראוס
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח

לקרוטוני פיתה זעתר:
1 פיתה רגילה או 2 פיתות מיני (אפשר גם חלה)
2 כפות שמן
1 כפית גדושה זעתר עם שומשום

אופן הכנה:
– קורעים את הפיתה (או החלה) לצ’אנקים בגודל 3-4 ס”מ בערך ומעבירים לתבנית תנור. מזלפים שמן זית ומפזרים זעתר בנדיבות. מערבבים היטב. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-30 דקות או עד הזהבה יפה. מצננים ובינתיים מכינים את הסלט.
– אם המלפפונים גדולים חותכים אותם באמצע ואז חותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ כך שנוצר מעין חצי ירח. אם המלפפונים מיני אפשר לחתוך ישר לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. חותכים באותה צורה את עגבניות השרי והגזר. אם העגבניות גדולות חותכים לקוביות לא קטנות מדי.
– חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הצנוניות חותכים לרבעים. אם הצנוניות גדולות אפשר לחתוך כל רבע שוב לחצי. את הבצל הסגול חותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
– קוצצים גס את הזיתים. מספיק לחתוך אותם אפילו לחצי.
– בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות ומפוררים מעל את הגבינה.
– מזלפים שמן זית, ממליחים ומערבבים.
– מניחים מעל ערימה של קרוטוני פיתה זעתר ומגישים.

סלט שוק
סלט שהוא ארוחה

הערות ושדרוגים
– את קרעי הפיתה האפויים אפשר לשמור בשקית או צנצנת סגורה בחוץ עד 4 ימים.
– במקום גבינה בולגרית אפשר גבינה פטה או חמד או צפתית.
– כל עוד לא זילפתם על הסלט שמן זית הוא יכול להחזיק מעמד יום שלם בלי להפוך לסמרטוטי.
– אל תוותרו על הכרובית היא ממש מוסיפה פה.
– כן, בצל לבן יכול לעבוד, הוא קצת יותר אגרסיבי ופחות מתקתק אבל הוא יעבוד.
– מה עוד יכול לעבוד בסלט הזה? 2-3 ענפי בצל ירוק שחותכים לטבעות בעובי 1/2 ס”מ. עלי בזיליקום. מעט עלי נענע או כוסברה או שילוב שלהם יחד.
– מי שרוצה יכול לזלף על הסלט, לפני ההגשה, כפית חומץ בלסמי.
– המתכון בשיתוף תנובה.

1 תגובות

  1. טליה says:

    ילך עם ברוקולי במקום כרובית?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.