סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים

Posted on
סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים

כדי להכין סלמון צריך לדייק לא מעט. לוודא שהדג לא מתייבש, לדאוג שיהיה עטוף בטעמים טובים וגם לחבר אליו רוטב שמחמיא לו. המתכון שלפניכם, שאני ממש אוהבת, עונה בדיוק על כל הרצונות האלה.

שילוב מופלא בין סלמון רך ועסיסי שנשאר כזה בזכות שימוש גם בקורנפלור וגם במיץ תפוזים שמרכך ומוסיף מתיקות וחמצמצות ומעל הכל קראסט אדיר של פיסטוקים עם ניחוח של שום שמוסיפים מרקם וגם שומרים על הסלמון שלא יתייבש.

מה שעוד נהדר כאן, שאפשר לחמם את הדג שוב בתנור לכמה דקות והוא יצא טרי ועסיסי בדיוק כמו שיצא מהתנור יום קודם. ואף מילה על הרוטב הכל כך טעים שנצמד לדג בסמיכותו והופך את הסלמון לחגיגי במיוחד.

סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים
סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים
סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים
מיץ תפוזים גם מרכך את הדג אבל גם מקרמל ומוסיף מתיקות וחמצמצות מרעננת

אל תפספסו:
עוגת דבש פשוטה ורכה
לרכישת החוברת חלה של אהבה

סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים
סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים

סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים

מצרכים (תבנית מלבנית בגודל 20X30):
4-5 נתחי סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
5 כפות דבש
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי – פריגת
עלים מ-3 ענפי טימין
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח גס או דק
3/4 כפית אבקת שום
1 כף גדושה קורנפלור
10-12 שיני שום קלופות

לקראסט פיסטוקים:
3/4 כוס פיסטוקים
עלים מ-2 ענפי טימין
1/4 צרור עירית
4 שיני שום כתושות
6-8 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– בתבנית מלבנית שמים דבש, מיץ תפוזים, טימין, מלח ופלפל, אבקת שום וקורנפלור וטורפים היטב עם מטרפה ידנית עד שהדבש נטמע היטב במרינדה.
– מניחים את נתחי הסלמון בתוך המרינדה והופכים אותם מכל הצדדים בתוך המרינדה. מפזרים מסביב את שיני השום הקלופות.
– עוטפים את התבנית בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך שעה או עד יממה.
– בינתיים קוצצים דק את הפיסטוקים ופורסים את העירית לטבעות דקות.
– מערבבים את כל מצרכי הקראסט.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– דואגים שהסלמון יהיה עם העור כלפי מטה ומניחים מעל את הקראסט בשכבה אחידה ונדיבה.
– אופים במשך 20 דקות או עד שהסלמון מוכן מבפנים אבל עדיין רך. מומלץ לא לאפות יותר מ-30 דקות כדי שהסלמון לא יתייבש.

סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים
סלמון ברוטב תפוזים עם קראסט פיסטוקים

הערות ושדרוגים
– במקום סלמון אפשר להשתמש בכל פילה דג שאוהבים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למרינדה 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– במקום עירית ששמים בקראסט אפשר לשים 1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים דק.
– מומלץ מדי פעם, כשהסלמון בתבנית במקרר, להרטיב אותו עם המרינדה של התפוזים. ככה הרוטב יחלחל פנימה וירכך מאוד את הדג.
– מכינים את הדג יום קודם? אין בעיה רק הקפידו לעטוף את התבנית עם הדג היטב כדי שהוא לא יתייבש.

21 תגובות

  1. רחלה says:

    אפשר במקום פיסטוק להשתמש בקשיו?

  2. אסתי says:

    במה אפשר להשתמש במקום פיסטוק?

    1. רחלי קרוט says:

      שקדים או פקאנים

  3. טטי says:

    אפשר להשתמש בסלמון שלם?

    1. קוקי says:

      כן. תעשי חתכים לפני שאת מתבלת אותו. יהיה לך גם יותר נוח בהגשה

  4. לאה רון says:

    הי. את אופה את הסלמון בתוכנית עליון תחתון או טורבו?

  5. יהודית says:

    עכשיו יצא החג, ראש השנה תשפ”ג
    ואני חייבת לציין שכככככולם התעלפו מהדג הזה.
    פשוט שלימות של שילוב טעמים , הדג הכי טעים שאכלנו אי פעם, ואני מכינה הרבה סוגים של סלמון
    ממליצה בחום !!!
    כמו כל המתכונים המדהימים שלך שמרבה להשתמש בהם בלי סוף
    תודה לך,
    שנה טובה!

  6. דניאל says:

    אם אני רוצה להכין את הסלומון היום ולאפות אותו מחר.
    כדאי לשים כבר היום את הקראסט? או היום רק לטבול ברוטב ומחר לשים את הקראסט?

    1. אפי says:

      ממליצה לך לשים לפני האפיה את הקרסט שהפיסטוק לא יספוג לחות

    2. קוקי says:

      עדיף לשים את הקראסט לפני שנכנס לתנור.

  7. הדס says:

    שכחתי לקנות מיץ תפוזים , זה מאסט או שיש תחליף?

  8. Miriam says:

    עשיתי כבר פעמיים… יוצא מעולה. מומלץ!!!

  9. מרינה says:

    יצא מושלם!!!!!

  10. סיון says:

    שאלה קצת מצחיקה אבל אפשר להכין בלי הקראסט? ( עבור ילד שלא אוהב תוספות שכאלה :))

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי יעבוד ♥

  11. אלונה says:

    יוצא מדהים!!!!

  12. לני says:

    נראה מעולה , האם זה יוצא מתוק? 5 כפות דבש זה די הרבה .

    1. אבי says:

      יצא נדיר אבל אתה צודק לטעמי היה קצת מתוק. פעם הבאה פשוט אני אוריד קצת מכמות הדבש

  13. אסתר says:

    מכינה את המתכון הזה בפעם השלישית או הרביעית לכבוד החגים
    מתכון ממש מוצלח
    הכנתי גם בפסח- בלי קיטניות- החלפתי את הקורנפלור בקמח תפוח אדמה

  14. מרב says:

    היי, אפשרי להחליף את הדבש במשהו אחר? תודה!

  15. חגית says:

    אפשר להשתמש בפיסטוק לא קלוי ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend