ספגטי ברוטב עגבניות – הכי טעים ביקום – של עומר מילר

Posted on

לפני קצת יותר משנה פרסמתי בבלוג מתכון לעוגת שוקולית שהכינה עדנה מילר, אמא של עומר, שרובכם מכירים כשף עומר מילר. אני לא באמת יודעת להסביר איך ולמה זה קרה, אבל המתכון ההוא הפך לאחד הויראליים והאהובים בבלוג והתברג מהר מאוד בחמישייה הפותחת.

מי שעוקב אחרי הבלוג יודע שאני סופר מעריכה את מילר, את הכשרון שלו ללהטט במטבח (ומחוצה לו) ואת האמת שלו באוכל אבל בעיקר בחיים. לפני כמה חודשים יצא לי לפגוש אותו לצד פיצה מעולה ודיברנו קצת על המקום החדש, על עיתונות ועל המסע בתחום הקולינרי ולאן הוא הולך.

עומר היה תזזיתי כתמיד, ממהר לעשות ולהספיק, אבל חד ומפוכח. אני כמעט ולא זוכרת מה הוא אמר חוץ מכמה משפטים שהוא סיפר על עובדים זרים והומלסים שגרים ברחוב ועוברים ליד המקום שהקים. 30 שניות שבהן קיבלתי הצצה אל העולם הפנימי שלו שמביא איתו כל כך הרבה אמפתיה ואכפתיות לאחר. זה הספיק לי כדי להוסיף לו נקודת זכות.

אל תלמדו ממני ושימו כמה שיותר עגבניות. בעדיפות גבוהה לשרי תמר

אה כן, רגע, באתם בשביל הפסטה.

“הכי קשה להכין ספגטי ברוטב עגבניות” כתבתי לו לפני כמה ימים. מצרפת את התמונה המגרה שהוא פרסם באינטסגרם שבה נראת מנת ספגטי אדומה שמזכירה את הילדות.

ככה זה נראה כשעומר הכין ופרסם בעמוד אינסטגרם שלו

“או שיוצא חמצמץ, או שיוצא מתוק מדי, או שאין מספיק רוטב, או שזה לא דומה לספגטי של פעם. תמיד תמיד משהו מתפקשש”. הוספתי. מקווה שהוא לא יחשוב שאני קצת משוגעת. כי בנינו, זה נשמע הרי הכי פשוט בעולם להכין ספגטי ברוטב עגבניות, נכון?

אז תסמכו עלי, זה לא. עגבניות מרוסקות מקופסה מגיעות בדרגות חמיצות שונה ולכן זקוקות לכמות שונה של סוכר/רסק כדי לאזן. ואם שמים קצת יותר? צריך עכשיו עוד מלח או פלפל שחור כדי לנטרל את המתיקות. ולכי תתני ככה מתכון, לכי תסבירי שצריך כל הזמן לטעום, שכל פעם יוצא קצת אחרת. בקיצור, ברדק.

סוגרים עם מכסה ומאפשרים לעגבניות להגיר נוזלים, להצטמצם ולחזק טעמים. המתיקות הטבעית תגיע מפה

יום למחרת קיבלתי את המילים האלה מעומר: “בניגוד לדעה הרווחת, שפים לא אוכלים כל בוקר טוסט עם מקושקשת רכה וקוויאר וטורטליני עם כמהין לבנות, ורובנו, בדירתנו השכורה, מאוד אוהבים פיתה עם חביתה, קציצות, סלט ועוד מנות נפלאות כמו שניצל תירס, אפונה ברוטב עגבניות ופתיתים.

לא כל פעם שבא לי להכין ספגטי עגבניות יש לי כח להשקיע, אבל החשש שזה לא יהיה מושלם מחזיר אותי באופן קבוע למתכון האהוב עלי”.

ממליצה לכם לא לוותר על החמאה בסוף, היא מעדנת ומעשירה את הרוטב מאוד

בסופן של המילים הגיע מתכון שבמשך ימים ארוכים ריצד לי במח ובחלומות עד שהחלטתי להכין אותו. על פניו המצרכים נראו לי הכי פשוטים והגיוניים, לא משהו מיוחד שיכול להסביר איך הספגטי שלו נראה כל כך מדהים, אבל לקחתי את הצ’אנס והכנתי. קיצרתי שלב קצר בדרך אבל נצמדתי להוראות של עומר ואחרי 15 דקות בדיוק, כולל בישול הפסטה, טעמתי את הספגטי עגבניות הכי טעים ביקום.

אין לי מושג איך לא חשבתי להכין אותו ככה תמיד. בלי טיפת מים, על בסיס עגבניות טריות בלבד ובלי לאזן עם סוכר או פלפל.

רבע שעה מתחילת ההכנה ועד שהספגטי בצלחת שלכם

ואם נדמה לכם שרק אני התאהבתי אז רק אגלה שהעברתי את המתכון לחבר שמתעסק גם הוא בקולינריה, לפני שעלה בבלוג, וחצי שעה אחר כך קיבלתי את ההודעה “וואו, זה גאוני”.

אתם חייבים לנסות. וכן, צריך פה בלנדר או מעבד מזון לטחון את העגבניות. יתכן שגם בלנדר מוט יעשה את העבודה אבל לא ניסיתי (אפשר גם בבלנדר כמו אלה שמכינים שייקים כמובן)
הביס היה כל כך מגרה שהייתי חייבת לצלם אותו לפני שזללתי 🙂

ספגטי ברוטב עגבניות – הכי טעים ביקום – של עומר מילר

מצרכים:
1 חבילה ספגטי דק
3 כפות שמן זית + אקסטרה לשלב הטחינה
1-2 פלפל צ’ילי טרי
6-8 שיני שום, קלופות
2 עלי בזיליקום
1 עלה מרווה – לא חובה
3/4 סלסלה עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר (אפשר גם סלסלה שלמה)
3/4 כפית מלח

משדרגים:
40 גרם חמאה
או
1/2 מיכל שמנת מתוקה + 1/2 כפית צ’ילי גרוס

אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות די עבות וחוצים את הצ’ילי לאורכו. אני אוהבת להפטר מהגרעינים כדי שלא יצא חריף מדי. חוצים את העגבניות לחצי.
– במחבת רחבה מטגנים את השום, הצ’ילי והבזיליקום (והמרווה אם יש לכם) על אש נמוכה במשך 5 דקות. חשוב לא לטגן את השום עד שהוא שחום אלא רק לרכך.
– מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש לגבוהה. מערבבים עם כץ עץ במשך 2 דקות.
– מכסים עם מכסה ומבשלים במשך 10-15 דקות. לאחר הבישול ממליחים וסוגרים את האש. שימו לב שאין פה מים והטיגון גם מרכך את העגבניות וגם מעצים את טעמן, ממש כמו שקורה בריבה.
– מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר/מעבד מזון (לא לשטוף עדיין את המחבת) וטוחנים במשך 2 דקות. אני הוספתי בשלב הזה קצת שמן זית שפתח את המרקם והפך אותו לטיפל’ה יותר רך אבל אתם לא חייבים.
– בשלב הזה מבשלים את הספגטי בהרבה מים מומלחים עד למידת העשייה האהובה עליכם ומסננים מנוזלים. משאירים בצד 1/2 כוס מים.
– מחזירים את הרוטב למחבת ומוסיפים חמאה או שמנת עם פלפל צ’ילי – ואפשר גם בלעדיהם (עם החמאה יוצא מדהים ממש). מערבבים.
– מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים ביחד, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות עד שהפסטה עטופה לגמרי ברוטב. אם הרוטב סמיך לכם מדי אפשר להוסיף כמה כפות מים ממי הבישול.

במשך שבוע הכנתי אותה כמעט בכל יום. אבל היי, מאז למדתי לקח והכנתי כמות כפולה של הרוטב ושמרתי במקרר

הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של בזיליקום אפשר לשים גם יותר אם כי קחו בחשבון שהוא נוטה להשתלט מדי.
– הרוטב יראה לכם קצת סמיך וזה בסדר, הוא נפתח בצורה מדהימה כשמוסיפים את הספגטי ואפשר תמיד להוסיף טיפל’ה ממי בישול הפסטה.
– אפשר כמובן להגיש גם עם גילופי גבינת פרמזן ועלי בזיליקום מעל.

14 תגובות

  1. שקד כהן says:

    היי כשאת מכסה את העגבניות במחבת זה על אש גבוהה או נמוכה?

  2. מורן says:

    היי נראה מדהים!! על איזה גודל של חבילת עגבניות שרי מדובר? לגרים בגולה זה מגיע במגוון משקלים 😉 להערכתך כמה גרם עגבניות שרי זה יוצא..
    תודה 3>

  3. גולני says:

    הי
    נכנסת למטבח להכין לצהרים…
    מה כמות עגבניות שרי בגרמים?
    פשוט יש כמה סוגי סלסלות אצל הירקנית שלי

  4. שלי says:

    בא לי להכין את זה 😋. נראה מעולה!

  5. חני says:

    אין עלייך בעולם

  6. טאי says:

    אני ואחותי מכינות בבית גם רוטב מעגבניות שרי תמר כבר שניםםם (אמא המציאה ואנחנו שיפצרנו) חותכות את העגבניות שרי לרבעים (לאורך ואז שוב כל חצי לאורך) ומבשלות רק בחמאה עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות מהקליפה שלהן ונהיות פשוט רוטב ואז אין צורך לטחון… קצת מלח ובזיליקום קצת מי פסטה וזה הכי טעים בעולם… כשבא לנו רוזה פשוט מוסיפות שמנת ומבשלות יחד עם עוד קצת מלח… זה קבוע אצלנו בבית לפחות כמה פעמים בשבוע 😊😊

    1. מאמן כושר says:

      דובות חמודות ,כל הכבוד אבל חייבות לזוז

    2. סבטה says:

      מה זאת אומרת מתבשלות רק בחמאה?

  7. סילביה :) says:

    הכוונה לשמנת להקצפה 38% שזה בעצם בלי סוכר או שמנת מתוקה להקצפה 32% שזה עם סוכר? 🙂

  8. שרי says:

    הכנתי והרגע סיימתי צלחת בתאבון 😍😍
    טעים טעים וטעים
    תודה על מתכונים עם המון אהבה
    כל מתכון בול ❤️

  9. שיר says:

    נראה לי שהגעת למקום הלא נכון

  10. אילן says:

    לא מרגישים את הקליפות?אני תמיד מקלף עגבניות לפני בישול

  11. מתן שקרוב says:

    כמה שאני אוהב את עומר מילר

  12. ג’ני says:

    ואווו איזה טעים!!! לא היו לי מצרכים כמעט והמתכון הזה הציל לנו את ארוחת הערב 🙂 השינויים שעשיתי 1. חצי שרי חצי עגבניות רגילות
    2. במקום צ’ילי, תבלין צ’ילי והוספתי גם קצת גרם מסאלה
    3. 6-7 עלי בזיליקום
    4. חמאה חובה!!
    על חצי חבילת פסטה יצא בול! על שלמה לא מספיק לדעתי בכלל, מתכון מעולה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend