בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית קינוחיםמאפים מתוקים ספירלות שמרים שוקולד שגונבות את ההצגה

ספירלות שמרים שוקולד שגונבות את ההצגה

מאת רחלי קרוט
ספירלות שוקולד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

כמו רוגלך רק בגרסה אישית ויפהפייה שקוצרת מלא מחמאות. עם בצק סופר נוח לעבודה שהולך איתי כבר שנים ומילוי שוקולדי שהכי קל להכין. אפשר לשדרג את המילוי ולהוסיף גם ממרח שוקולד אבל האמת היא שהגרסה היותר עדינה עדיפה בעיני כי אז המאפים לא מאוד מושחתים.

בסטורי שלי באינסטגרם תמצאו גם סרטון עם שלבי הגלגול. שימו לב שהסרטון יורד משם אחרי 24 שעות אז אם לא מצאתם אותו שם הוא יחכה לכם בהיילייט בכל זמן שתרצו.

ספירלות שוקולד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

אין לתאר כמה שזה מפנק וטעים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

ספירלות שמרים שוקולד וקינמון

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח לבן
10 גרם (כף) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למילוי:
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
5 כפות קקאו איכותי
1 כפית קינמון – לא חובה
3/4 כוס סוכר חום כהה

לסירופ ולציפוי:
1 ביצה טרופה להברשה
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 2 דקות על מהירות נמוכה.
– מוסיפים את החמאה ולשים במשך 15 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים או עד 16 שעות.
– בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת ממרח נוח למריחה.
– מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים ומרדדים כל בצק למרובע או מלבן בעובי 1/2 ס"מ ואפשר גם דק יותר. חשוב שכל עלי הבצק יהיו בגודל זהה.
– מניחים עלה בצק ומורחים עליו 1/4 מכמות המילוי בשכבה דקה ואחידה. מניחים מעל עוד בצק ושוב מורחים 1/4 מכמות המילוי.
– חוזרים על הפעולה עם שאר המילוי והבצק ומסיימים עם עלה בצק.
– מרדדים את מגדל עלי הבצק והמילוי לעובי יותר דק. בערך חצי ממה שהוא כרגע.
– בעזרת סכין חדה חותכים רצועות מהבצק בעובי 3 ס"מ. פשוט מניחים את הבצק כשהצד הרחב כלפיכם ועכשיו חותכים רצועות כלפי מעלה.
– מלפפים כל רצועה סביב עצמה לצורת בורג ואת הבורג הזה מסובבים לשבלול.
– מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים.
– מתפיחים במשך 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– כשהמאפים תפוחים מברישים אותם בביצה ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
– בינתיים ממיסים יחד מים וסוכר עד שנוצר סירופ סוכר ומברישים את המאפים בסירופ כשהם יצאים מהתנור.

ספירלות שוקולד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

תראו כמה שכבות דקות ויפהפיות של שוקולד יש בפנים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– ניתן להוריד את כמות הסוכר במילוי לחצי ולהוסיף למילוי כמה כפות של ממרח שוקולד שאוהבים.
– במקום קקאו אפשר להשתמש רק בקינמון ולהכין ספירלות קינמון מדהימות. פשוט שמים 2 כפות קינמון במקום 5 כפות קקאו.
– הסירופ בסוף לא חובה אבל הוא מרכך מאוד את המאפים ושומר עליהם טריים כמה ימים.
– אם נגמר לכם המילוי באמצע, תלוי כמה נדיבים הייתם, תמיד אפשר למרוח על אחת השכבות ממרח שוקולד.

אולי יעניין אותך

36 תגובות

אורית 2 בדצמבר 2021 - 8:33

המאפים ממש יפים חבל שאין סירטון שמצורף למתכון

השב
קוגן אווה 3 בדצמבר 2021 - 9:28

אבל יש, היא שמה לינק לאינסטגרם….

השב
קוגן אווה 3 בדצמבר 2021 - 9:29

אבל יש…. היא שמה לינק לאינסטגרם

השב
אבי 2 בדצמבר 2021 - 8:50

מתכון נהדר .
תודה

השב
אודליה 2 בדצמבר 2021 - 9:16

ניתן להמיר את המתכון לפרווה?

השב
מיכל 2 בדצמבר 2021 - 9:34

האם במקום קקאו אפשר לעשות גניש שוקולד ? או עדיף ממרח נוטלה ?

השב
דנה 21 באוגוסט 2023 - 21:34

הייי
יש איזה סרטון הדגמה של הצורה? פשוט אני לא הבנתי מההסבר

השב
אתי 2 בדצמבר 2021 - 9:35

במה ניתן להחליף את השמנת החומצה?יש במשפחה רגישים ללקטוז

השב
גיל 3 באפריל 2022 - 22:38

היי אתי!
גם אצלי רגישים, החלפתי ביוגורט נטול לקטוז של תנובה ויצא מצוין

השב
דנה 21 באוגוסט 2023 - 21:33

הייי
יש איזה סרטון הדגמה של הצורה? פשוט אני לא הבנתי מההסבר

השב
מיטל 2 בדצמבר 2021 - 12:27

אשמח לקבל הסבר על החיתוך בבקשה. לא ברור מה לעשות לאחר הרידוד ובניית המגדל

השב
ציפי 2 בדצמבר 2021 - 14:29

איפה יש סרטון?

השב
נופר טיב 2 בדצמבר 2021 - 14:32

בהחלט מקסים. קשה להבין מההוראות איך לעשות את זה

השב
אתי 2 בדצמבר 2021 - 14:57

וואו סרטון ממש הכרחי פה 🤣🤣

השב
Pnina 2 בדצמבר 2021 - 16:19

לא הצלחתי למצוא את הסרטון באינסטגרם, אשמח אם תשימי קישור ישיר. תודה

השב
ויקי 2 בדצמבר 2021 - 19:43

סרטוןןןןןן או תמונות
בבקשהההה

השב
הדס 2 בדצמבר 2021 - 22:57

יש שמנת צמחית מוצלחת. נמצא בסופר במדף של החלב סויה ודומיו

השב
חנה 5 בדצמבר 2021 - 20:56

הכנתי יצא מעולה!!!,
יצא גם ממש יפה (בלי הסרטון, ההסבר לגמרי מובן)

השב
מור 6 בדצמבר 2021 - 15:03

יצא מהמם וטעים בשיגעון במלית של קינמון , טעים בטירוף

השב
שלי 7 בדצמבר 2021 - 15:16

נראה מושלם! מדוע מתפיחים במקרר? אם יש לי 4 שעות גג להכין הכל, לא עדיף להתפיח שעתיים בחוץ?

השב
ליטל 9 בדצמבר 2021 - 1:43

במה אפשר להחליף את השמנת

השב
ספיר 10 בדצמבר 2021 - 8:36

איך אפשר לעשות את המתכון פרווה?

השב
אורית 16 בדצמבר 2021 - 15:15

היי
איך אפשר להמיר לפרווה?
ובקשר לסרטון יש כאלה שחסומים לאינסטגרם וכו. אם אפשר לצרף לפה את הסרטון..נשמח🙂

השב
שיר חן 23 בדצמבר 2021 - 14:26

היי איך אפשר להמיר לפרווה?❤️❤️

השב
פנינה לוטמן 26 בדצמבר 2021 - 16:17

הי האם אפשר לצרף סרטון כדי להבין איך מגלגלים מה חןתכים?

השב
מירי 29 בדצמבר 2021 - 22:16

מתכון מעולה, תודה!!
אני הכנתי פרווה, המרתי חמאה במרגרינה ושמנת במיץ תפוזים, יצא מצוין.

השב
שרה 3 בינואר 2022 - 14:16

כמה מיץ תפוזים שמת?
תודה

השב
מיכל 30 בדצמבר 2021 - 15:18

אין מים במתכון ?

השב
שרה 3 בינואר 2022 - 9:34

יש אפשרות להחליף לקמח ללא גלוטן?

השב
שרה 4 בינואר 2022 - 12:03

כמה יוצא בערך מכל כמות?

השב
Bracha Maoz 15 בינואר 2022 - 20:04

יצא לי נהדר!

השב
אפרת 6 בינואר 2024 - 17:54

יפה וטעים 🤩
תודה רבה!

השב
תמי 27 במאי 2024 - 20:15

היי, הבצק הזה הפך הבצק הקבוע שלי פשוט מושלם!!!
שאלה קטנה : הכנתי היום את הבצק ושמתי להתפחה במקרר.
האם יכול להשאר המקרר עד יום רביעי?
תודה 😊

השב
תמי 27 במאי 2024 - 20:18

היי, הבצק הזה הפך הבצק הקבוע שלי פשוט נפלא

!!!
שאלה קטנה : הכנתי היום את הבצק ושמתי להתפחה במקרר.
האם יכול להשאר המקרר עד יום רביעי?
תודה 😊

השב
עדי 3 ביוני 2024 - 14:25

אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט?

השב
עדי 25 ביולי 2025 - 1:25

מתכון מושלם! האם אפשר להכין עם בצק שמרים שמיועד למאפים מתוקים?

השב

השאר תגובה

Send this to a friend