סופגניות לוקומדס יווניות בסירופ דבש ופיסטוקים

Posted on
סופגניות לוקומדס בסירופ דבש ופיסטוקים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

סופגניות מהמטבח היווני שהן סוג של סופגניות אשל מהירות ,שלא מצריכות לישה או שמרים אלא רק ערבוב, רק שכאן עושים שימוש ביוגורט או חלב ואת הסופגניות טובלים בסירופ דבש קצת כמו סופגניות עאוומה. שימו לב שאם אתם מכינים את הסופגניות כמה שעות לפני הגשה מומלץ לא לטבול אותן בסירופ או לזלף עליהן כבר דבש אלא להמתין עם זה כמה שיותר קרוב להגשה.

סופגניות לוקומדס בסירופ דבש ופיסטוקים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
מושלמות גם עם קוקוס לבן מעל. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

לוקומדס בסירופ דבש ופיסטוקים

במקום לטבול את הסופגניות בסירופ אפשר לזלף עליהן דבש לפני ההגשה. הפיסטוקים לא קיימים במתכון המקורי אבל בעיני מוסיפים קראנצ’יות כיפית וגם מראה משגע.

מצרכים:
1 מיכל (200 מ”ל) יוגורט טבעי
2 כפות סוכר לבן
1 ביצה L
1 כוס קמח תופח

לסירופ:
3/4 כוס מים
1/2 כוס דבש
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים יוגורט, סוכר וביצה וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ומערבבים עד שהקמח נטמע ולא יותר. כן, הבצק צריך להיות דביק.
– מחממים שמן עמוק בסיר, על אש בינונית, ויוצרים כדורים מהבצק בעזרת כף קפיצית משומנת של גלידה או כף רגילה. חשוב לשמן את הכף כדי שהבצק יחליק פנימה. אל דאגה אם זה לא עגול לגמרי.
– מטגנים מכל הצדדים עד הזהבה יפה ומעבירים לקערה עם נייר סופג. מאפשרים לסופגניות להתקרר מעט בטמפרטורת החדר לפני הטבילה בסירופ – השלב הזה חשוב כי הסופגניות כל כך רכות וענניות שהסירופ עלול להפיל אותן אם הן לא מצטננות מעט. בשלב הזה ניתן לשמור אותן כמה שעות, ולא יותר, ואז לצפות אותן בסירופ החם ומיד להגיש.
– בסיר בינוני שמים מים, דבש, סוכר ותמצית וניל ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים את הסירופ במשך 7 דקות או עד שהוא מתחיל להסמיך מעט. סוגרים את האש.
– טובלים את הסופגניות בסירופ מכל הצדדים ומגישים עם פיסטוקים קצוצים מעל.

סופגניות לוקומדס בסירופ דבש ופיסטוקים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
תראו כמה שהן יפות. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לסירופ גם כפית גרידת לימון או תפוז, יוצא מדהים.
– אם רוצים להפחית מתיקות אפשר להוריד את הסוכר מהסירופ ולהקטין את המים לחצי כוס. יצא סירופ דבש עדין.
– במקום פיסטוקים אפשר לפזר מעל, אחרי הטבילה בסירופ, קוקוס לבן או קוקוס קלוי.

סופגניות לוקומדס בסירופ דבש ופיסטוקים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
גרסה משודרגת לסוגפניות אשל הכל כך אהובות. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

6 תגובות

  1. חדוה says:

    היי תודה על המתכון ,כמה כדורים קטנים יוצאים?

  2. שונית says:

    מתכון מדהים. תודה . כמה זמן אפשר להכין לפני הטבילה בסירופ ועדיין ישאר מוצלח?

  3. אליסה says:

    טעמתי את זה ביוון -פשוט מעדן!!!

  4. תיאה נובאק says:

    פשוט וואו! טעים בטירוף, אוורירי, וקלי קלות. תודה!

  5. הדר says:

    היי רחלי, אשמח לדעת האם משנה כמה אחוזי שומן היוגורט במתכון? תודה! 🙂

  6. שיר says:

    האם אפשר להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפיה? מה הכמויות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend