את אסי רוז – נטורופתית, מומחית לתזונה בריאה ובלוגרית, אני מכירה כבר לא מעט שנים. הדרכים שלנו הצטלבו כמה פעמים ובכל פעם מחדש למדתי להכיר אותה קצת יותר. עמוד האינסטגרם הנהדר שלה, שכולל המון מתכונים מאוזנים ומגרים, הוא אחד האהובים עלי אבל בעיני המקום בו אסי זוהרת בייחודיותה הוא דווקא הסטורי – שם היא משתפת בחייה האישיים, בתפיסת העולם הכל כך מופלאה שלה ובהכנות הקולינריות בבית שכוללות המון אוכל ללא גלוטן אחרי שגילתה לפני כמה שנים שהיא צליאקית.
הבית שלה, בנווה מבטח, הוא תפאורה מדהימה למי שהיא. מרחבים ירוקים, ירקות ופירות בחצר והמון כבוד שהיא רוחשת לאדמה ולטבע שניצב מסביב. הכי השראה.
כשהחלטנו להפגש כדי להכין מתכוני טחינה למדור בידיעות היה לי ברור שיהיה קודם כל טעים כי קשה לטעות ביד הבוטחת שלה. ואכן היה מעולה! אחד המתכונים שהתאהבתי בהם היה עוגיות שוקולד צ’יפס על בסיס טחינה ושיבולת שועל. בלי טיפת קמח, מ-5 מצרכים מאוד אהובים שיש לרובנו בבית ובאמת הכי קלות להכנה. שימו לב שהן גם טבעוניות ולכן אין בהן ביצים וגם לא חמאה או שמן בכלל.
את הקמח מחליפה כאן שיבולת שועל שטוחנים לאבקה דקה או קונים קמח שיבולת שועל מוכן. ואם לא מצאתם? אפשר להמיר גם בקמח שקדים. שימו לב שהגדרת המילה קמח היא של אבקה דקה דקה, זה לא שיש כאן קמח חיטה.
ומה לגבי סוכר? במקום סוכר לבן אסי משתמשת במייפל (אפשר כל ממתיק אחר לטעמכם אבל מייפל עושה פה עבודה מדהימה).
ומילה קטנה שלי על העוגיות האלה – מאז המפגש שלנו הכנתי אותן כבר כמה פעמים והן באמת מעולות ממש. אני מכפילה כמויות ואז מורידה קצת בכמות המייפל אבל שמה קצת יותר שוקולד. חשוב בעיני להשתמש כאן בשוקולד מריר איכותי ובעיקר השתדלו להשתמש בשוקולד קצוץ ולא בשוקולד צ’יפס כי שוקולד שקוצצים גס מייצר כיסי שוקולד מפנקים וגדולים בפנים לצד נקודות שוקולד קטנות יותר.
תודה אסי על יום אפייה נהדר. מחכה כבר למפגש הבא שלנו.
- שימו לב: אם אתם מכינים את העוגיות למישהו צליאקי חשוב להקפיד להשתמש בקוואקר ללא גלוטן (זה מצוין על האריזה) ולבדוק שאכן מי שאוכל לא רגיש גם לזה. אם כן, ניתן להמיר את קמח שיבולת השועל בכל קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי, בובס רד מיל, קמח שקדים וכדומה.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
עוגיות טחינה שוקולד צ’יפס ללא גלוטן
מצרכים (6-5 עוגיות גדולות יחסית):
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סירופ מייפל
3/4 כוס קמח שיבולת שועל (המרות למטה)
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר איכותי (אני שמה קצת יותר)
אופן הכנה:
– קוצצים את השוקולד גס.
– מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
– שמים בקערה טחינה וסירופ מייפל ומערבבים היטב.
– מוסיפים לקערה קמח שיבולת שועל ואבקת אפייה ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק דביק.
– מוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ ומערבבים היטב.
– בעזרת כף גלידה או כף רגילה יוצרים כדורי בצק ומניחים אותם על תבנית האפייה, בעזרת הידיים מועכים אותם מעט לצורה של עוגייה. שימו לב שהעוגיות לא משתטחות באפייה אז חשוב למעוך אותן קצת לפני האפייה אבל לא מדי.
– אופים במשך 12-8 דקות. העוגיות יראו בהירות וזה בסדר.
– שומרים בקופסה סגורה. שימו לב שהעוגיות הכי טעימות ביומיים הראשונים אם כי הן נהדרות גם אחרי שבוע.
הערות ושדרוגים
– במקום קמח שיבולת שועל אפשר להשתמש בקמח שקדים (קונים מוכן) או בקמח לבן קו קמח כוסמין (שימו לב ששני האחרונים עם גלוטן כמובן).
– במקום מייפל אפשר לשים סוכר חום כהה, סוכר לבן או כל ממתיק אחר לבחירתכם אבל באמת שמייפל עובד פה הכי טוב ותאמינו לי שניסיתי ואני בטוחה שגם אסי ניסתה.
– אני שמה קצת יותר שוקולד ממה שכתוב ומקפידה להשתמש בשוקולד מריר איכותי שיש בו מוצקי קקאו גבוהים יחסית (מ-60% ומעלה). אבל כל שוקולד יעבוד כאן כולל חלב.
– המלצה שלי: תשאירו קצת שוקולד קצוץ בצד ואחרי שאתם יוצרים את העוגיות בתבנית תנעצו מעל את השוקולד שנשאר ואז תקבלו עוגיות עם מראה שוקולדי מושלם.
– אסי מכינה את העוגיות גדולות יחסית אבל אפשר כמובן להכין אותן קטנות יותר (אני הכנתי אותן בגודל קטן) ואז יוצאות יותר עוגיות. רק שימו לב שאז זמן האפייה הוא 8-10 דקות ובכל מקרה שווה לאפות אותן פחות מאשר יותר. גם ככה אין פה שום מצרך בעוגיות שאי אפשר לאכול בצורתו הטבעית. אל תשכחו שאין כאן ביצים וגם לא קמח חיטה.
– במקום או בנוסף לשוקולד אפשר לשים חמוציות, אגוזים קצוצים, צימוקים ועוד.
איזה אליפות!!!!?
בא לי אחת😜
אולי נכין לסוף הצום
נראה מדהיםם!
האם אפשר להשתמש בממרח שומשום עם שוקולד של אחווה?
מתאים בול לסוף הצום!
תודה! זה בדיוק מה שאנחנו צריכים לסוף הצום
ותמיד מתכון שלך זה רעיון שמתקבל על כולם 🙂
היי רחלי
אני לאחרונה לא אוכלת גלוטן, חלבי וסוכר…
זה כמו לומר שלום לכל המאפים שאני כל כך אוהבת, והנה בדיוק העלית את המתכון הזה, בול בשבילי.
רצתי להכין ויצא מעולהההה
תודה לך!!
ובבקשה תעלי עוד מתכונים כאלו, במיוחד לחמים או פוקצות.. זה ממש חסר לי.
וואו נראה סוף!
במה אפשר להחליף את המייפל? דבש? סוכר?
הי רחלי,
את יודעת לומר כמה גר’ שיבולת שועל צריך לטחון על מנת לקבל 3/4 כוס קמח שיבולת שועל? תודה!
אם זה עוזר , שקלתי 3/4 כוס אחרי שטחנתי וזה יצא 75 גרם.
שמתי סוכר במקום מייפל אבל עכשיו חסר נוזלים לעוגיות 🙁
מה עושים?
קצת שמן יעשה את העבודה 🙂
אני עם סכרת הריון. האם יש אפשרות להחליף את המייפל בארתריטול?
במידה וכן, באיזה יחס? והאם נדרש להוסיף משהו על מנת לאזן את כמות הנוזלים?
מה כמות הסוכר שצריך לשים במקום הסירופ מייפל?
תודה על המתכון. השתמשתי בקמח שיבולת שועל קנוי ובמקום מייפל שמתי סוכר תמרים (לא היה לי מייפל). הכל התפרק לי למרות שהוספתי עוד יותר טחינה ממה שכתוב. יש לך רעיון מה הסיבה לזה?
גם לי התפרק מאוד
יש במתכון מדי קצת נוזלים
חבל כי זה היה מבטיח…
אני החלפתי את המייפל בסילאן ויצא מושלם
היי, משתמשת הרבה במתכונים שלך. מהממים ממש
שאלה לי, תוכלי בבקשה להמיר את המידות כשאת כותבת בגרמים? זה יקל עלי מאד. תודה
זה באמת מאד יעזור לכתוב את הכמות בגר’
או לכתוב באיזה כוס את משתמשת😊
נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך 🙂 אני מתכוונת לנסות עוד היום. זה יעבוד עם כל טחינה? יש לי בבית טחינה אתיופית, לא בטוחה אם שומשום מלא או רגיל, זה משנה?
בעייתי כמה זה יצא טעיםםם ופריך 👏💪🥰
הכנתי את העוגיות עפתי על המתכון כי הוא ממש קל ובלי ביצים חיות אז הכנתי עם בן השנה והוא אכל בצק ולא היה לי אכפת חחחחח
אבל הבצק יצא יותר פירורי כזה כמו בצק פריך ולא דביק או משהו שמזכיר עוגיות שוקולד צ’יפס, וגם הוספתי עוד קצת טחינה ומייפל… עצות?
מעולות ממש ופתרון טוב גם לשומרי המשקל בינינו בהנחה שעוצרים בעוגיה אחת😄. ובהחלט כדאי להכפיל כמויות. מכמות אחת יצאו לי 9 עוגיות קטנות.
היי רחלי,
האם ניתן להחליף את הטחינה בחמאת בוטנים טבעית?
תודה
נשמע מעולה
בשיבולת שועל יש גלוטן לא?
לא אבל תיבדקי על השקית
לא אבל תיבדקי על השקית
יצא ממש טוב יחסית למתכון ללא קמח וביצים..
קצת מתוק מידי
נראה לי אפשר להפחית מייפל קצת..אבל מצויינות!!!
שלום,
יש שיבולת שועל שכתוב עליה ללא גלוטן,
לחברות שונות
הכנתי פעם אחת עם טחינה, יצא ממש טעים. בפעם השניה הכנתי עם חמאת בוטנים טבעית, העיסה יצא קצת יבשה, אז הוספתי כף גדושה של רסק תפוחים ויצא מושלם!
יצא דחוס ממש ולא רך.. באסוש
למה זה יכול לקרות?
החלפתי מייפל בדבש וסילאן ואת הקמח למלא 80 אחוז
הי רחלי,
תודה על כל המתכונים המיוחדים, רציתי לדעת קמח שקדים ואבקת שקדים זה אותו דבר? או שקמח טחון יותר דק מאבקה?
מדובר כמובן משקדים מולבנים
הכנתי מקמח חומוס וזה מהמם!! מתכון מדהים!!
כמה משמח
היי, אחרי שהם יוצאות מהתנור הם נופלות,
איך עושים שהם ישארו תפוחות קצת?
אמאלה! איזה עוגיות מושלמות!!!
כיוון שלא יכולה הרבה סוכר, החלפתי ברבע כוס של סוויטאנגו ובקמח שקדים במקום שיבולת שועל. ויצא מטריף! תודה רבה לך!!! 🙂
הכנתי כבר 3 פעמים. מעולה!
שתי שאלות:
1. אפשר סילאן במקום מייפל?
2. אפשר להכין בתור עוגה?
תודה רבה❣️
הכנתי כמות כפולה עם קמח שקדים ויצא מעולה ממש, chewy ורך וטעיייים, נגמר מהר מדי
אגב, האם אפשר להכין גם עם קמח לבן/ מלא?
יצאו מעולות!!
החלפתי בכוסמין 70% וסילאן ויצא ממש טעים!
גם מי שלא מתחבר לעוגיות בריאות אהב:)
הבצק יצא יבש אז הוספתי כף שתיים שמן קוקוס.
האם אפשר להמיר את הקמח שיבולת שועל בקמח לבן?
והאם אפשר להמיר את המייפל בסוכר חום/לבן?
א”כ, באיזה כמויות?
מה לגבי טחינה מלאה (דחוסה יותר מטחינה רגילה לבנה)? האם להוסיף קצת מים?
מה אפשר במקום טחינה?? ושעדיין יהיה ללא גלוטן וללא חלב?
חמאת בוטנים, חמאת שקדים..
יצא מצויין!
בסופר היה רק קמח שיבולת שועל מלא ונראה שזה עשה את העבודה.
ממליצה להוסיף טיפה מלח
העוגיות דווקא כן השתתחו על התבנית, אבל איכשהו הפרדתע אותן שיצא יפה, אבל המרקם קצת דביקי מידי, נדבק לכל מקום בפה..
עוגיות מושלמות, מאז שגיליתי אותן מכינה כמעט כל יום , מתחסל בשניות.
אני מחליפה רבע כוס קוואקר באבקת שקדים, יוצא מ-ו-ש-ל-ם!!!