עוגיות מגולגלות במילוי תמרים ואגוזים (או שוקולד)

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (12 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...
עוגיות מגולגלות

יש עוגיות שישר מזכירות את הבית, גם אם לא גדלתם עליהן. המגולגלות האלה הן בדיוק מהסוג הזה.

יש בהן נחמה ונעימות, מתיקות שמתפשטת בפה ומתמוססת, וגם מראה שאין ספק לגביו – מישהו הכין אותן במו ידיו.

מה שכיפי במתכון הזה, מעבר לטעם כמובן, זה שאפשר להכין גלילים של העוגיות ולהעביר למקפיא. הגלילים האלה יכולים לחכות לכם שם עד שתרצו לאפות, ואז, יתקבלו עוגיות חמימות וטריות בדיוק כשתצטרכו אותן.

הפעם בחרתי למלא את המגולגלות בממרח תמרים, אבל אין בעיה להמיר את זה גם לממרח שוקולד שאוהבים, ממרח חלבה או ריבת חלב.

עוגיות מגולגלות
אז מי מכין תה?

עוגיות מגולגלות במילוי תמרים ואגוזים

כמות: 2 רולדות

מצרכים:
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
100 גרם חמאה, מומסת אבל לא רותחת

למילוי:
1/2 קופסה ממרח תמרים
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק רך ואלסטי. מעבירים לשקית, משטחים מעט ושמים במקרר למשך 30 דקות לפחות (ואפשר גם לילה).
– מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים על שיש מקומח היטב למלבן בעובי 1/2 ס”מ – שזה אומר דק. קחו בחשבון שככל שהגובה של המלבן יהיה גבוה יותר יהיה לכם יותר גלגולים בתוך העוגייה.
– מורחים שכבה דקה של ממרח תמרים ומפזרים אגוזים קצוצים בכמות שאוהבים.
– מגלגלים לרולדה הדוקה, עוטפים בניילון נצמד או בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה לפחות או למשך כמה שבועות (כן, השלב הזה חובה. ניסיתי להעביר למקרר ומשם לאפות וזה לא יצא טוב).
– מוציאים מהמקפיא, חורצים פסים (פרוסות) כל 2 ס”מ עד לחצי גובה הרולדה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהרולדה זהובה ויציבה.
– מצננים מעט ורק אז חותכים בזהירות במקומות בהם חרצתם את הבצק.
– מחכים שהעוגיות יצטננו לגמרי ומפדרים באבקת סוכר. שומרים בחוץ בקופסה סגורה.

מדור ט"ו בשבט | זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות
זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות

הערות
– במקום ממרח תמרים אפשר להשתמש בכל ממרח מתוק שאוהבים. משוקולד ועד ריבת חלב וממרח חלבה.
– במקום אגוזי מלך אפשר לשים אגוזי לוז, פקאנים או כל אגוז אחר שאוהבים.

10 תגובות

  1. מיכל says:

    יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן,שמן קוקוס ?

    1. דנה says:

      מצטרפת לשאלה. למי שאסור חמאה… מה ההמלצה כתחליף? וכמויות..?

  2. שרית says:

    קמח עוגיות הולך?

  3. מיכל says:

    האם ניתן להחליף כוס קמח תופח בקמח תופח מלא?
    האם ניתן להכין ללא מיקסר?.

  4. רוני says:

    במה ניתן להחליף את המיץ תפוזים?

  5. אורטל says:

    במה אפשר לתחלף את המיץ תפוזים?

    1. מור says:

      אשמח לשעת במה ניתן להחליף את החמאה

  6. שמוליק says:

    אני מכין את הבצק בגירסה בסיסית ופשוטה יותר.
    4 כוסות קמח רגיל
    1/3 כוס סוכר
    שקית אבקת אפיה
    כוס שמן
    כוס מים רותחים.

    לשים את הכל ביחד ואין צורך לקרר את הבצק.

    את האגוזים אני לא קוצץ דק אלא גס… אפילו חתיכות גדולות…

    1. רחלי קרוט says:

      תודה על המתכון 🙂 מבטיחה לנסות בקרוב

  7. עינת קראוס says:

    עוגיות מצויינות, עשיתי מספר פעמים ומוצלחות ביותר. ויתרתי על ההקפאה ובכל זאת יצאו נהדרות.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend