עוגת בננות ולימון הכי רכה וטעימה שטעמתם

Posted on

כמו רוב הדברים הכי טעימים שיוצאים מהמטבח שלי, גם העוגה הזאת נולדה מכורח המציאות. או שמא יש לומר מכורח הבננות השחרחרות שבילו בקערה בסלון.

כשהבנתי שאוטוטו הן יעברו לפח אם לא אעשה איתן משהו, החלטתי להכין איתן עוגה, אבל לא סתם עוגה, אלא כזאת שמשדכת בין 2 אהבות גדולות – עוגת לימון חמצמצה עם עוגת בננות רכה רכה.

2 הפירות לא רק מאזנים אחד את השני בצורה מושלמת, אלא עוזרים מאוד בקבלת מרקם רך שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.

אז רגע לפני שאני שולחת אתכם להכין אותה, רק בקשה ממש ממש חשובה – אל תוותרו על הציפוי. הוא כל כך משלים את העוגה והופך אותה למלכה שאני באמת מבקשת שלא תוותרו עליו.

  • לפני שתשאלו: האבקה הירוקה על העוגה היא אבקת ליים. אלוהים, זאת אבקה גאונית ברמות לא הגיוניות. הלוואי ויכולתי להגיד לכם איפה מוכרים אותה בארץ אבל אני לא יודעת, ספציפית את שלי הבאתי משוק האוכל בורו בלונדון ואם מישהו במקרה נוסע לשם, אני מוכנה להכין לו את כל מתכוני הבלוג תמורת קופסה נוספת (ותקנו שם גם מלח סלרי, זה מחליף אבקת מרק בצורה מושלמת).
  • האבקה השנייה על העוגה היא אבקת תפוזים, אותה לעומת זאת כן הבאתי מהארץ אבל גם אותה אי אפשר לקנות (או שאפשר ואני לא יודעת?). האבקה הזאת נולדה בבית של אביעד פורמן, שהוא שוקוליטייר ושף מהמוכשרים שפגשתי. באחד הימים שביקרתי אצלו, הוא סיים לייבש פרוסות תפוזים שלמות ולא היה בטוח מה לעשות איתן בגלל המרקם הקשה שלהן אחרי הייבוש. כשסיפרתי לו על אבקת סלרי וליים שקניתי בלונדון, היה לשנינו ברור שתוך דקה תהיה כאן אבקה ואכן זה מה שקרה. חבל שאני לא יכולה להעביר אליכם את ריח הפרדס שהתפשט אצלו בבית בשניות שהתפוזים המיובשים הפכו לאבקת קסם.
  • ואחרי שסיבכתי אתכם עם חומרי גלם שאין לרוב האנשים בבית (שמישהו יביא את זה לארץ!), הנה תחליף ראוי, עובד ומוצלח: קליפת תפוז וליים/לימון מגורדת דק. אותו ריח, אותה מרירות וחמיצות עדינה, אותו צבע. יאללה, יוצאים לדרך!
עוגת בננות ולימון
אתם לא מבינים כמה רכה היא

עוגת בננות ולימון רכה רכה

מצרכים (לעוגה עגולה בקוטר 22):
1/2 כוס מיץ לימון + קליפה מגורדת דק מהלימון
3 בננות בשלות מאוד
2 ביצים L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (100 מ”ל) שמן צמחי – אפשר גם זית
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לציפוי ועיטור:
3/4 כוס (100 גרם – שקית) אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמנת מתוקה/חלב/קרם קוקוס/חלב קוקוס/יוגורט/ריוויון
קליפה מגורדת מלימון אחד ותפוז אחד – לא חובה אבל מאוד מוסיף

אופן הכנה:
– בקערה גדולה מניחים מיץ לימון, קליפת לימון מגורדת דק ובננות קלופות ומועכים עם מזלג לפירה חלק. כן, ביחד עם המיץ.
– מוסיפים ביצים, סוכר ושמן וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע לגמרי.
– מעבירים לתבנית עגולה (עם או בלי חור באמצע), משומנת היטב, ואופים במשך 40-50 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. חשוב חשוב – הבלילה תופחת מאוד (ואחר כך מעט יורדת) אז למלא גג עד 3/4 גובה. מוציאים ומצננים לגמרי לפני הציפוי.
– מערבבים בקערה אבקת סוכר, מיץ לימון ונוזל לבן כלשהו לבחירתכם (חלב, שמנת, קוקוס). הנוזל הלבן מלבין את הציפוי אבל אפשר להמיר גם במיץ לימון נוסף. אמור לצאת לכם מעין רוטב במרקם של טחינה. מזלפים על העוגה, מפזרים קליפה מגורדת מלימון ותפוז וזוללים.

עוגת בננות ולימון
שילוב מושלם בין החמיצות והעוקץ של הלימון למתיקות הקרמית של הבננות

הערות ושדרוגים
– שומרים על העוגה מחוץ למקרר.
– למי שאוהב עוגות חמצמצות, אפשר לזלף על העוגה אחרי שהיא מצטננת מעט, סירופ לימון שמכינים מ-1/2 כוס מיץ לימון שמרתיחים עם 1/2 כוס סוכר ומעט מים. רק לא לשכוח לשים מעל את הציפוי הלבן.
– במקום מיץ לימון אפשר להשתמש במיץ תפוזים ואפילו אשכולית אדומה עבדה נהדר.

  • לשתף זה כיף

48 תגובות

  1. מור says:

    רחלי, זה נשמע מעולה!! חייבת לנסות ברגע שישחירו לי כמה בננות..

    1. רחלי קרוט says:

      באה לקשור לך את הידיים לא לאכול אותן לפני שהן משחירות 🙂

      1. עומר says:

        מאוד צנחה בתנור ויצאה צמיגית….

  2. מאיה says:

    נראה מדהים.
    חיפשתי קצת את האבקה המדוברת ונראה שאמזון מוכרים כל מיני אבקות ליים והם עושים משלוחים לארץ ולא לשכוח אמזון גרמניה תמיד יותר זול
    #רקאומרת…
    זה נראה ממש פשוט להכנה: https://lazygirldinners.com/2014/10/29/citrus-powder-how-to-make-citrus-powder/

    1. רחלי קרוט says:

      שיו, איזה גאונה! תודה רבה

  3. בת-חן says:

    נראה מעולה!!! אכין בשבת… וחבל שהפוסט לא היה קצת קודם כי הייתי בשוק בורו בפורים?

    1. רחלי קרוט says:

      די! זה רק תירוץ מעולה לחזור שוב 🙂

  4. רקפת says:

    היי רחלי, האם את הציפוי שמים ישר אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור? האם הוא מתקשה באיזשהו שלב או נספג בעוגה?

    1. רחלי קרוט says:

      אחרי הקירור. כן, הציפוי מתקשה מעט, הוא כמובן לא נעשה פציח כמו שוקולד שמתקשה אבל כן מתייצב (ולא נספג בעוגה).

      1. רקפת says:

        יצא נדיר! נטרף בסופ”ש:) תודה!
        עוברת ללחם טחינה ?

        1. רחלי קרוט says:

          יש!

    2. מיטל says:

      היי .
      זה נראה שלמותתת !! את חושבת שיש אפשרות להחליף את הכמות של הקמח בשיבולת שוער טחונה ?
      יש לי קצת בעיה עם קמח

      1. רחלי קרוט says:

        וואו, שאלה טובה. אין לי מושג אם קמח כזה יעבוד בשילוב עם אבקת אפייה. ניסית פעם להכין עוגה עם שיבולת שועל טחונה וזה הצליח לתפוח?
        אפשר פשוט קמח ללא גלוטן

      2. ענבר says:

        היי רחלי האם אפשר להמיר חצי מהכמות לקמח כוסמין?ואם אין אבקת סוכר סוכר בלבד יעשה את העבודה?
        תודה רבה!

  5. גלית says:

    היי.נראית ממש טוב . אפשר להחליף את הבננות או להוריד לחלוטין ? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בעייתי להוריד את הבננות, אם את רוצה עוגת לימון עדיף להכין את זאת:
      https://www.krutit.co.il/csL4h

  6. שרה says:

    היי, איזה גודל תבנית צריך?
    הולכת להכין….?

    1. רחלי קרוט says:

      עגולה 22 או 2 אינגליש קייק

      1. שרה says:

        תודה רבה

  7. אלינה says:

    הי רחלי, תודה רבה על המתכונים הטעימים.
    האם יעבוד כקאפקייקס/ מאפינס?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בהחלט.

  8. דניאל says:

    הי שאלה – איך מחלצים עוגה מתבנית עם חור באמצע?

    1. רחלי קרוט says:

      משמנים טוב בהתחלה (לאקסטרה בטחון מפזרים מעל מעט קמח). אם יש לך אפשרות גם לשים נייר אפייה מסביב אז בכלל לא תהיה בעיה.

      1. דניאל says:

        תודה! בדיוק עומדת להכינה. האם מומלץ לשים גם רת הסירופ לפני הציפוי?

        1. רחלי קרוט says:

          לא, אין צורך. הציפוי מספיק לגמרי.

          1. דניאל says:

            עשיתי בשתי אינגליש קייק (אבל לא חד פעמי אז התבניות טיפה רחבות יותר) ויצאו לי עוגות נמוכות… שמתי בתנור 25 דק והן לגמרי מוכנות. נראה לך שעשיתי משהו לא נכון או פשוט גודל התבניות היה לא מדויק? תודה רבה

          2. רחלי קרוט says:

            גודל תבנית 🙂 העוגה צריכה להגיע עד 3/4 מגובה התבנית. לא נורא, אם הוצאת בזמן אז הן אמורות להיות בסדר, רק קצת יותר נמוכות.

          3. אלי says:

            הי, חשבתי לנסות את העוגה בקאפקייקסים קטנים. האם ניתן להקפיא את הבלילה לפני התנור? או שעדיף אחרי?
            ואפשר להקפיא עם הציפוי הלבן?

  9. נועה says:

    היי רחלי,
    איזה עוגה מסחררת ואביבית!
    ממש מתאימה לבננות המתוקות ולעונת הלימונים שפצחה לה.
    מכינה את העוגה כבר בפעם השנייה (!)
    הכנתי את העוגה עם פרג, והחלפתי את האבקת אפייה בסודה לשתייה ( תמיד מתבלבלת בין שתיהן ואין לי בבית א.אפייה הפעם P: )

  10. דנה says:

    הי,

    ניסיתי ויצא מעולה ממש! אבל הציפוי לא יצא לי טוב. יצא לי שקוף קצת ונוזלי מדי. לא לבן בוהק. ונראה לי שבא קל סוכר לא נמסה מדי. מה עשיתי לא נכון?

    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      במקרה הכנתי אותה שוב כרגע אז אני לגמרי בטוחה שאלה הכמויות. שמת מיץ לימון ושמנת או משהו אחר? הציפוי היה סמיך אחרי הערבוב?

      1. דנה says:

        שמתי גם מיץ לימון וגם שמנת – 2 כפות מכל אחד ושקית אבקת סןכר (100 גרם). יצא לי די דליל מאוד לימוני ולא לגמרי לבן. כשמתי על העוגה לא יצא אטום לגמרי ובגלל זה פחות יפה

  11. רווית says:

    עוגה פשוט מושלמת

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! שמחה שאהבת

  12. ניצן רימון says:

    אפיתי אתמול. העוגה טעימה אבל צנחה קשות עוד בתנור ויצאה צמיגה מידי .

    1. קורין says:

      גם לי זה קרה, העוגה ממש טעימה אבל נמוכה ועוד צונחת.
      עשיתי אותה כבר 3 פעמים והוספתי עוד ביצים, לא עזר

  13. נינה says:

    נראה מגרה בטירוף! יאמי
    כמה מכפילים לקוטר 26?

  14. ויקטוריה כהן says:

    היי, להכין את הציפוי לקראת הזילוף או שאפשר גם שהעוגה נכנסת לתנור?

  15. יולי says:

    הי רחלי אהובה,
    אוהבת את כתיבתך ומתכונייך.
    אשמח להבהרה קטנה לגבי המידות של הכוסות והכפות בהן את משתמשת.
    תודה רבה מחכה כבר לפוסט הבא 3 >

  16. לירון says:

    היי. מה הכוונה חצי כוס מיץ לימון? לימון סחוט?

  17. שלומית says:

    שלום לך,
    רציתי להגיד לך שעוגת הבננות ולימון היא אחת העוגות הטעימות שהכנתי וטעמתי . תודה לך וחג שמח ☺

  18. אנה says:

    היי
    העוגה שלך מהממת מאוד טעימה והשילוב בננה ולימון גאונייי!!!

  19. יובל says:

    אפשר להשתמש בתבנית שאינה עגולה?

  20. ליאת says:

    היי, אפשר להכין את העוגה וכעבור יומיים להוסיף את הציפוי? רוצה לתת אפקט של טריות בסמוך לאכילה

  21. נועה says:

    הציפוי יוצא מאוד דליל. אולי צריך להיות ‘כפיות’ ולא ‘כפות’?

  22. מרינה says:

    רוצה להכין אבל באלי להמנע מהסירופ מעל. מיועד גם לפעוט.
    עדיין יצא טעים או שכדאי לבחור מתכון אחר?

  23. מאיה says:

    האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? אם כן באיזה כמויות?
    תודה

  24. יעל says:

    היי.. העוגה יצאה מדהימה!! אבל הציפוי יצא שקוף, שמתי עם קרם קוקוס.. איך ניתן להגיע לצבע הלבן כמו בתמונה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend