עוגת גבינה אפויה קלאסית

Posted on
עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגות גבינה הן לגמרי תענוג מהסוג הכי משמח. הן נמסות בפה, לא מתוקות מדי ונהדרות גם בלי תוספת של שוקולד או רטבים. ככה כמו שהן.

והפעם הבאתי לכם את המתכון הכי קלאסי ואהוב לעוגת גבינה אפויה, גבוהה ורכה, עם אווריריות שקשה להסביר. באמת לא מסובך להכין אותה אבל חשוב להצמד להוראות, מבטיחה שתצא לכם עוגה משגעת.

ובהזדמנות זו לכל מי שביקש ממני קוד קופון למיקסר של קיצ’נאייד שאני משתמשת בו – הנה קיבלנו 🙂 שימו לב שההנחה תקפה ליומיים בלבד ובפעם הקודמת המיקסרים, וגם הקערות המיוחדות, אזלו מהר אז אל תפספסו.

הקוד קופון יתן לכם הנחה של 240 ש”ח + מתנה שווה! קערה מעוצבת מושלמת ברמות (יש לא מעט צבעים ודגמים לבחירה) וכמובן משלוח חינם.

קוד קופון: 1010
לינק לרכישה – https://bit.ly/3BhS0kD

כדי שלא תפספסו אף הנחה אני ממליצה לכם להכנס לאתר YOOO שם מתפרסים כל ההנחות בשלל תחומים.

והנה גם סרטון עם כל שלבי ההכנה כולל איך נראה העיטוף של הרינג

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

עוגת גבינה אפויה קלאסית
גבוהה ורכה כמו ענן

אם אתם רוצים לקנות את המעבד מזון של מג’ימיקס אז הקוד קופון אליו הוא 1212 ותקבלו 200 ש”ח הנחה. זה הלינק לרכישה – https://bit.ly/3PdcvGg

עוגת גבינה אפויה קלאסית
טעימה יותר ביום שאחרי

טיפים לעוגת גבינה אפויה

  1. השתדלו להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.
  2. אם יש מים בגבינה שפכו אותם החוצה. אתם רוצים כאן כמה שפחות מים.
  3. אפשר לוותר על תמצית וניל ו/או גרידת לימון אבל הם מוסיפים אז אם יש לכם תוסיפו ואם לא אפשר לוותר.
  4. ממש ממש חשוב להדליק את התנור ולחמם אותו, ביחד עם תבנית שיש בה מים בתחתית התנור, לפני שהעוגה נכנסת לאפייה.
  5. עדיף להשתמש ברינג או תבנית עגולה עם דפנות ישרים ולא תבנית מתפרקת.
  6. הקפידו לשים פס נייר אפייה בדפנות הסיר, כזה שעולה מעל הסיר. יש לזה כמה סיבות: גם כדי לחלץ בנוחות את העוגה, גם כדי להותיר אותה לבנה, וגם כי הבלילה נוטה לתפוח מעל התבנית ואז היא לא תגלוש אם יש נייר אפייה גבוה שעוצר בעדה.
  7. אל תתפתו להוציא את העוגה מהתנור ברגע שהיא סיימה את האפייה. תנו לה להצטנן לאט לאט בתוך התנור הסגור במשך כמה שעות ורק אז תעבירו למקרר.
  8. ואם נוצרו סדקים? לרוב זה קורה בגלל טמפרטורה גבוהה מדי או שלא היו מספיק אדים בתנור. גם אם זה קורה לא קרה שום דבר, העוגה טעימה בדיוק אותו דבר. פדרו אותה באבקת סוכר או זלפו מעל קצפת והיא תראה מושלם.
  9. העוגה מוכנה שהחלק העליון זהוב ויפה.
  10. עוגות גבינה אפיות טובות יותר ביום שאחרי.
עוגת גבינה אפויה קלאסית
עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית

מצרכים לתבנית רינג בקוטר 22:
7 ביצים L
1 כוס סוכר לבן (אפשר גם 3/4 כוס אבל לא גרם פחות)
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
5 כפות (50 גרם) קורנפלור
1 קילו גבינה לבנה 5% או 7%
1 כפית משחת וניל או תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת דק מלימון אחד

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון) ועוטפים בתחתית רינג עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום כדי שהבלילה לא תזלוג החוצה. במקום זה אפשר להשתמש בתבנית עגולה אבל חשוב שיהיו לה דפנות ישרות ועדיף ממש לא תבנית מתפרקת.
– משמנים מעט את התבנית מבפנים ומצמידים נייר אפייה, גבוה במעט מגובה התבנית, לדפנות התבנית. מניחים את הרינג על תבנית תנור ולא מרימים אותו מכאן מעכשיו ועד שהעוגה מוכנה.
– מכניסים לתנור, לחלק הכי תחתון בתנור, תבנית אינגליש או תבנית מלבנית עם 2 כוסות מים וסוגרים את התנור שימשיך לעבוד. המים יצרו סביבות אפייה שיש בה אדים.
– מפרידים את הביצים ושמים את החלבונים בקערת מיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה אחרת.
– מפעילים את המיקסר, עם וו הקצפה, על מהירות בינונית וברגע שמתחיל להיווצר קצף עדין מוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב אבל לא נוקשה מדי.
– בינתיים מוסיפים לחלמונים בקערה פודינג ניל, קורנפלור, גבינה, תמצית וניל וקליפת לימון מגורדת וטורפים היטב עם מטרפה עד שאין גושי קורנפלור בכלל.
– כשהחלבונים הפכו לקצף יציב מוסיפים אותם לחלמונים, עדיף בפעמיים, ומקפלים ביחד עם לקקן עד שנוצרת תערובת אחידה. חשוב שלא ישארו נקודות לבנות של חלבון.
– מעבירים את בלילת העוגה לרינג שנמצא על תבנית התנור ומכניסים לתנור לאפייה של 15 דקות. אם במקרה המים בתבנית ששמתם בתנור התאדו תוסיפו עוד כוס מים.
– אחרי 15 דקות מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה עד שהחלק העליון זהוב ויפה.
– סוגרים את התנור ולא מוציאים את העוגה אלא מאפשרים לה להצטנן בתוך התנור במשך 3 שעות.
– מעבירים למקרר למשך הלילה ורק למחרת פורסים ונהנים.

עוגת גבינה אפויה קלאסית
עוגת גבינה אפויה קלאסית

הערות ושדרוגים

  • אפשר להגיש את העוגה עם רוטב שוקולד, רוטב דובדבני אמרנה, תותים או פטל טרי, רוטב פירות יער או כל רוטב פירותי שאתם אוהבים. אבל האמת? היא טעימה ככה בלי שום דבר ליד.
  • במקום חלק מהגבינה הלבנה אפשר להשתמש בגבינת שמנת בטעם טבעי. אפשר להמיר רבע מהכמות או חצי מהכמות. כל המרה כזאת תהפוך את העוגה ליותר עשירה אבל גם יותר דחוסה.
  • במקום פודינג וניל אפשר לשים 5 כפות נוספות של קורנפלור או 6 כפות קמח.
  • לשתף זה כיף

23 תגובות

  1. מירי says:

    מה החשיבות של פודינג וניל

  2. שירי זיו says:

    נשמע חלום!
    האם אפשר לאפות בסיר ג’חנון?

    1. מיכאל says:

      עדיף

  3. מריאנה קופיצינסקי says:

    האם אפשר בסיר ג’חנון?ואיך מוציאים אותה משם ?

    1. מיכאל says:

      נייר אפיה בתוך הסיר. הופכים אותו אחרי שהעוגה מצטננת.

  4. טלי says:

    האם זמן האפיה לא קצר מדי? רגילה לאפות אותה בסביבות שעתיים וגם אז היא מוציאה נוזלים במקרר 🤦‍♀️

    1. רחלי קרוט says:

      הנוזלים הם לא רק מאפייה קצרה אלא גם אם לא שמים מספיק קורנפלור או פודינג שסופחים את הנוזלים.
      העוגה הזאת נאפתה בול שעה ו-10 דקות 🙂 וכן, עוגות גבינה לעיתים מוציאות מעט נוזלים, אבל לא משהו דרמטי.

  5. עינת says:

    אם צריך לנקז את המים מהגבינה, יכול להיות שעדיף מלכתחילה להשתמש בגבינת טוב טעם/כנען?

    1. רחלי קרוט says:

      יש להן מרקם אחר לגמרי. ולא צריך ממש לסנן אותן רק להוציא נוזלים במידה ויש למעלה זה בעיקר לגבינות שאוחסנו לא טוב ויש טיפה מים למעלה.

  6. אושרת says:

    יעבוד עם קילו יוגורט כבשים? במקום הקילו גבינה לבנה

    1. רחלי קרוט says:

      יוגורט קצת מיימי מדי לעוגות כאלה שאין בהן קמח. אלא אם את משתמשת ביוגורט מאוד סמיך.

  7. סיון says:

    האם התנור צריך להיות על מצב טורבו?

    1. אבישי says:

      אנא, האם ניתן מידי פעם להציע למאותגרי הפחמיימות, הסוכרתיים-ולא רק, תחליפים,כגון קמח שקדים במקום הקורנפלור? ממתיקים טבעיים במקום הסוכר? פודינג וניל דל פחמיימה של סוויטאנגו? תודה!

      1. רחלי קרוט says:

        צריך כאן עמילן שיספח את הנוזלים לכן שקדים טחונים לא יעבדו לצערי. אפשר קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו קמח תמי למשל או קמח תפוח אדמה שבמהותו הוא עמילן.
        לגבי סוכר – קצת בעייתי להציע תחליפים כאן ללא בדיקה. צריך כאן סוכר שמתפקד כמו סוכר לבן כשהו מתייצב ולכן סוכר נוזלי למשל לא יעבוד.

        לא ניסיתי את הפודינג של סוויטנגו אז קשה לי להגיד לגביו אבל משערת שהוא זהה לפודינג הרגיל.

    2. רחלי קרוט says:

      לא. עליון תחתון.
      במקרה הזה אבל גם טורבו יעבוד סבבה.

  8. גני says:

    לא צריך שמנת חמוצה?

    1. רחלי קרוט says:

      אין צורך. אם רוצים את הטעם החמצמץ שלה אפשר להמיר גביע של גבינה (250 גרם) בגביע שמנת חמוצה (200 גרם).

  9. שלומית says:

    היי.
    העוגה כמעט יצא טובה, למה החלק התחתון של העוגה לא נאפתה טוב? למה החלק העליון לא יצא אוורירי כמו שלך?
    אכל זאת יצא טעים ממאד.
    תודה על הטיפים.

    1. רחלי קרוט says:

      מים נוצרים לרוב אם העוגה לא הצטננה מספיק בתנור או כי חסר קצת אפייה. פעם הבאה פשוט עוד 10 דקות אפייה ♥
      שמחה לשמוע שיצא טעים.

      וכמובן לא לוותר על קורנפלור ופודינג וניל שסופחים את הנוזלים.

  10. אורלי says:

    היי, נכשלת קבוע בעוגות גבינה 🤦🏻‍♀️ אז מקווה הפעם לתוצאה טובה יותר – אופטימית תמיד!
    בסיום האפייה להשאיר בתנור 3 שעות? הוא עדיין חם לאחר הכיבוי שלו.

  11. לילך says:

    תודה רבה על מתכון מנצח! הכנתי ויצא אש!!!
    אוורירית וטעימה. מעכשיו זאת העוגה שלי 💗🙏

  12. יעל says:

    היי

    אם מישהו לא אוכל ביצים אפשר להמיר את זה ברסק תפוחים?

  13. ליאן טל says:

    נראה מדהים!!! יעבוד גם באפייה בתבניות קאפקייק אישיות גבוהות? צריכה להכין עבור הגן ורוצים עוגות אישיות. וכמה עוגות אישיות ייצאו להערכתך? תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend