בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית מתכונים עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית

מאת רחלי קרוט
עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגות גבינה הן לגמרי תענוג מהסוג הכי משמח. הן נמסות בפה, לא מתוקות מדי ונהדרות גם בלי תוספת של שוקולד או רטבים. ככה כמו שהן.

והפעם הבאתי לכם את המתכון הכי קלאסי ואהוב לעוגת גבינה אפויה, גבוהה ורכה, עם אווריריות שקשה להסביר. באמת לא מסובך להכין אותה אבל חשוב להצמד להוראות, מבטיחה שתצא לכם עוגה משגעת.

והנה גם סרטון עם כל שלבי ההכנה כולל איך נראה העיטוף של הרינג

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

עוגת גבינה אפויה קלאסית

גבוהה ורכה כמו ענן

עוגת גבינה אפויה קלאסית

טעימה יותר ביום שאחרי

טיפים לעוגת גבינה אפויה

  1. השתדלו להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר.
  2. אם יש מים בגבינה שפכו אותם החוצה. אתם רוצים כאן כמה שפחות מים.
  3. אפשר לוותר על תמצית וניל ו/או גרידת לימון אבל הם מוסיפים אז אם יש לכם תוסיפו ואם לא אפשר לוותר.
  4. ממש ממש חשוב להדליק את התנור ולחמם אותו, ביחד עם תבנית שיש בה מים בתחתית התנור, לפני שהעוגה נכנסת לאפייה.
  5. עדיף להשתמש ברינג או תבנית עגולה עם דפנות ישרים ולא תבנית מתפרקת.
  6. הקפידו לשים פס נייר אפייה בדפנות הסיר, כזה שעולה מעל הסיר. יש לזה כמה סיבות: גם כדי לחלץ בנוחות את העוגה, גם כדי להותיר אותה לבנה, וגם כי הבלילה נוטה לתפוח מעל התבנית ואז היא לא תגלוש אם יש נייר אפייה גבוה שעוצר בעדה.
  7. אל תתפתו להוציא את העוגה מהתנור ברגע שהיא סיימה את האפייה. תנו לה להצטנן לאט לאט בתוך התנור הסגור במשך כמה שעות ורק אז תעבירו למקרר.
  8. ואם נוצרו סדקים? לרוב זה קורה בגלל טמפרטורה גבוהה מדי או שלא היו מספיק אדים בתנור. גם אם זה קורה לא קרה שום דבר, העוגה טעימה בדיוק אותו דבר. פדרו אותה באבקת סוכר או זלפו מעל קצפת והיא תראה מושלם.
  9. העוגה מוכנה שהחלק העליון זהוב ויפה.
  10. עוגות גבינה אפיות טובות יותר ביום שאחרי.
עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית

מצרכים לתבנית רינג בקוטר 22:
7 ביצים L
1 כוס סוכר לבן (אפשר גם 3/4 כוס אבל לא גרם פחות)
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
5 כפות (50 גרם) קורנפלור
1 קילו גבינה לבנה 5% או 7%
1 כפית משחת וניל או תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת דק מלימון אחד

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון) ועוטפים בתחתית רינג עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום כדי שהבלילה לא תזלוג החוצה. במקום זה אפשר להשתמש בתבנית עגולה אבל חשוב שיהיו לה דפנות ישרות ועדיף ממש לא תבנית מתפרקת.
– משמנים מעט את התבנית מבפנים ומצמידים נייר אפייה, גבוה במעט מגובה התבנית, לדפנות התבנית. מניחים את הרינג על תבנית תנור ולא מרימים אותו מכאן מעכשיו ועד שהעוגה מוכנה.
– מכניסים לתנור, לחלק הכי תחתון בתנור, תבנית אינגליש או תבנית מלבנית עם 2 כוסות מים וסוגרים את התנור שימשיך לעבוד. המים יצרו סביבות אפייה שיש בה אדים.
– מפרידים את הביצים ושמים את החלבונים בקערת מיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה אחרת.
– מפעילים את המיקסר, עם וו הקצפה, על מהירות בינונית וברגע שמתחיל להיווצר קצף עדין מוסיפים את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב אבל לא נוקשה מדי.
– בינתיים מוסיפים לחלמונים בקערה פודינג ניל, קורנפלור, גבינה, תמצית וניל וקליפת לימון מגורדת וטורפים היטב עם מטרפה עד שאין גושי קורנפלור בכלל.
– כשהחלבונים הפכו לקצף יציב מוסיפים אותם לחלמונים, עדיף בפעמיים, ומקפלים ביחד עם לקקן עד שנוצרת תערובת אחידה. חשוב שלא ישארו נקודות לבנות של חלבון.
– מעבירים את בלילת העוגה לרינג שנמצא על תבנית התנור ומכניסים לתנור לאפייה של 15 דקות. אם במקרה המים בתבנית ששמתם בתנור התאדו תוסיפו עוד כוס מים.
– אחרי 15 דקות מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה עד שהחלק העליון זהוב ויפה.
– סוגרים את התנור ולא מוציאים את העוגה אלא מאפשרים לה להצטנן בתוך התנור במשך 3 שעות.
– מעבירים למקרר למשך הלילה ורק למחרת פורסים ונהנים.

עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית

הערות ושדרוגים

  • אפשר להגיש את העוגה עם רוטב שוקולד, רוטב דובדבני אמרנה, תותים או פטל טרי, רוטב פירות יער או כל רוטב פירותי שאתם אוהבים. אבל האמת? היא טעימה ככה בלי שום דבר ליד.
  • במקום חלק מהגבינה הלבנה אפשר להשתמש בגבינת שמנת בטעם טבעי. אפשר להמיר רבע מהכמות או חצי מהכמות. כל המרה כזאת תהפוך את העוגה ליותר עשירה אבל גם יותר דחוסה.
  • במקום פודינג וניל אפשר לשים 5 כפות נוספות של קורנפלור או 6 כפות קמח.

אולי יעניין אותך

81 תגובות

מירי 12 במאי 2022 - 14:46

מה החשיבות של פודינג וניל

השב
נינה 10 במאי 2023 - 12:17

משום בסופר עכשיו יש רק ביצים xl . האם לשנות את המתכון ?

השב
רחלי קרוט 13 במאי 2023 - 14:19

ביצה אחת פחות אבל אפשר גם להשאיר את אותה כמות.

השב
אילנה 6 ביולי 2023 - 18:37

עוגה מאוד מוצלחת..לא מאבדת גובה ..אני הוספתי 2 שמנת קטנות של פעם..והכנתי בתבנית עגולה עמוקה חד פעמית.ולא שמתי נייר אפייה..יצא ממש טןב..תודה על המתכון..זו פעם שנייה שאני מכינה ..ממליצה לכולם

השב
רחל 15 ביוני 2024 - 12:29

רחלי היקרה
זאת הפעם השניה שאני אופה את העוגה. רוצה להודות על השיתוף ועל הטיפים. עם זאת העוגה מתפוצצת לי למרות שביצעתי את כל הטיפים כפי שרשום. מה עושים??????

השב
משה 9 באוגוסט 2024 - 14:40

היי, על אחריותך…. אם לא יצליח מוזמנת לטעום…חח

על כמה מעלות אופים לפני שמנמיכים ל 150 ?

השב
מרינה 3 באפריל 2024 - 19:26

שכחתי לשים קורנפלור וזה גם בלי קמח. מה יצא עכשיו?

השב
יויויויו 15 באפריל 2024 - 20:16

חביתה חחחחח

השב
שרה 11 ביוני 2024 - 15:51

אפשרי עם קמח במקום קורנפלור?

השב
רחלי קרוט 12 ביוני 2024 - 22:19

אפשר

השב
משה 9 באוגוסט 2024 - 14:38

היי, על אחריותך…. אם לא יצליח מוזמנת לטעום…חח

השב
שירי זיו 12 במאי 2022 - 14:47

נשמע חלום!
האם אפשר לאפות בסיר ג’חנון?

השב
מיכאל 14 במאי 2022 - 11:41

עדיף

השב
מריאנה קופיצינסקי 12 במאי 2022 - 14:57

האם אפשר בסיר ג’חנון?ואיך מוציאים אותה משם ?

השב
מיכאל 14 במאי 2022 - 11:43

נייר אפיה בתוך הסיר. הופכים אותו אחרי שהעוגה מצטננת.

השב
טלי 12 במאי 2022 - 15:41

האם זמן האפיה לא קצר מדי? רגילה לאפות אותה בסביבות שעתיים וגם אז היא מוציאה נוזלים במקרר 🤦‍♀️

השב
רחלי קרוט 14 במאי 2022 - 15:08

הנוזלים הם לא רק מאפייה קצרה אלא גם אם לא שמים מספיק קורנפלור או פודינג שסופחים את הנוזלים.
העוגה הזאת נאפתה בול שעה ו-10 דקות 🙂 וכן, עוגות גבינה לעיתים מוציאות מעט נוזלים, אבל לא משהו דרמטי.

השב
רחלי 1 בספטמבר 2022 - 15:52

היי
עשיתי אותה פעמיים ויצא מושלם. תודה לך. כתוב נוראאא ברור

השב
מיה 9 ביוני 2024 - 16:53

אצלי היא כבר יותר משעתיים ועדיין לא הזהיבה למעלה רק טיפה ממש…

השב
רחלי קרוט 12 ביוני 2024 - 22:25

הכי חשוב לוודא שהשוליים יציבים והמרכז יציב אבל קצת רוטט. הרוב מחפשים עוגה בהירה 🙂 ואין אופציה שעוגה לא מזהיבה אחרי שעתיים. אלא אם שיחקת עם כמות הסוכר או שינית משהו במתכון.

השב
עינת 12 במאי 2022 - 16:08

אם צריך לנקז את המים מהגבינה, יכול להיות שעדיף מלכתחילה להשתמש בגבינת טוב טעם/כנען?

השב
רחלי קרוט 14 במאי 2022 - 15:08

יש להן מרקם אחר לגמרי. ולא צריך ממש לסנן אותן רק להוציא נוזלים במידה ויש למעלה זה בעיקר לגבינות שאוחסנו לא טוב ויש טיפה מים למעלה.

השב
אושרת 12 במאי 2022 - 17:35

יעבוד עם קילו יוגורט כבשים? במקום הקילו גבינה לבנה

השב
רחלי קרוט 14 במאי 2022 - 15:07

יוגורט קצת מיימי מדי לעוגות כאלה שאין בהן קמח. אלא אם את משתמשת ביוגורט מאוד סמיך.

השב
סיון 12 במאי 2022 - 18:31

האם התנור צריך להיות על מצב טורבו?

השב
אבישי 13 במאי 2022 - 12:26

אנא, האם ניתן מידי פעם להציע למאותגרי הפחמיימות, הסוכרתיים-ולא רק, תחליפים,כגון קמח שקדים במקום הקורנפלור? ממתיקים טבעיים במקום הסוכר? פודינג וניל דל פחמיימה של סוויטאנגו? תודה!

השב
רחלי קרוט 14 במאי 2022 - 15:06

צריך כאן עמילן שיספח את הנוזלים לכן שקדים טחונים לא יעבדו לצערי. אפשר קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו קמח תמי למשל או קמח תפוח אדמה שבמהותו הוא עמילן.
לגבי סוכר – קצת בעייתי להציע תחליפים כאן ללא בדיקה. צריך כאן סוכר שמתפקד כמו סוכר לבן כשהו מתייצב ולכן סוכר נוזלי למשל לא יעבוד.

לא ניסיתי את הפודינג של סוויטנגו אז קשה לי להגיד לגביו אבל משערת שהוא זהה לפודינג הרגיל.

השב
גלי 23 באוקטובר 2024 - 18:52

עשיתי עם אבקת סוכר של סוויטנגו אפשר לדעתי גם את הפודינג שלהם למרות שעל קילו גבינה לא נראה לי קריטי הפודינג הרגיל עם אבקת סוכר תחליפי. אוכלים פרוסה אחת לא ענקית

השב
רחלי קרוט 14 במאי 2022 - 15:07

לא. עליון תחתון.
במקרה הזה אבל גם טורבו יעבוד סבבה.

השב
רחלי 10 במאי 2024 - 12:17

הי רחלי, אם יש לי ביצים M הכמה להשתמש?

השב
אפרת 31 באוקטובר 2024 - 18:23

היי רחלי תודה על המתכונים המושלמי שלך
זה בלי שמנת חמוצה 27%??
מה מחזיק את העוגה

השב
גני 13 במאי 2022 - 19:35

לא צריך שמנת חמוצה?

השב
רחלי קרוט 14 במאי 2022 - 15:04

אין צורך. אם רוצים את הטעם החמצמץ שלה אפשר להמיר גביע של גבינה (250 גרם) בגביע שמנת חמוצה (200 גרם).

השב
שלומית 14 במאי 2022 - 11:12

היי.
העוגה כמעט יצא טובה, למה החלק התחתון של העוגה לא נאפתה טוב? למה החלק העליון לא יצא אוורירי כמו שלך?
אכל זאת יצא טעים ממאד.
תודה על הטיפים.

השב
רחלי קרוט 14 במאי 2022 - 15:04

מים נוצרים לרוב אם העוגה לא הצטננה מספיק בתנור או כי חסר קצת אפייה. פעם הבאה פשוט עוד 10 דקות אפייה ♥
שמחה לשמוע שיצא טעים.

וכמובן לא לוותר על קורנפלור ופודינג וניל שסופחים את הנוזלים.

השב
אורלי 14 במאי 2022 - 18:57

היי, נכשלת קבוע בעוגות גבינה 🤦🏻‍♀️ אז מקווה הפעם לתוצאה טובה יותר – אופטימית תמיד!
בסיום האפייה להשאיר בתנור 3 שעות? הוא עדיין חם לאחר הכיבוי שלו.

השב
לילך 15 במאי 2022 - 8:48

תודה רבה על מתכון מנצח! הכנתי ויצא אש!!!
אוורירית וטעימה. מעכשיו זאת העוגה שלי 💗🙏

השב
יעל 15 במאי 2022 - 10:47

היי

אם מישהו לא אוכל ביצים אפשר להמיר את זה ברסק תפוחים?

השב
ליאן טל 23 במאי 2022 - 11:08

נראה מדהים!!! יעבוד גם באפייה בתבניות קאפקייק אישיות גבוהות? צריכה להכין עבור הגן ורוצים עוגות אישיות. וכמה עוגות אישיות ייצאו להערכתך? תודה!

השב
רחל 25 במאי 2022 - 11:11

אפשר להקפיא?

השב
אירית 28 במאי 2022 - 19:13

היי רחלי לא חסר לך חצי כוס חלב בתערובת הגבינה? אין בה נוזלים. עם מה יתערבב הקורנפלור והאינסטנט וניל? תודה

השב
לילך 30 במאי 2022 - 8:57

הי. מרשה לעצמי לענות..
אחרי שניסיתי כמה עוגות בסגנון, עוגה הזאת הכי טובה. תכיני בול כמו במתכון כולל כמויות, מעלות, זמן אפייה וזמן שהייה בתנור והיא תצא לך פשוט חלומית!

השב
חנה 31 במאי 2022 - 14:56

האם העוגה טובה בהקפאה

השב
שניר 1 ביוני 2022 - 19:30

כמה זמן הקצפה עד שיוצא קצפת בערך במיקסר

השב
קרינה 3 ביוני 2022 - 9:16

היי
האם אפשר לעשות תחתית ביסקוויטים ?

השב
טל ששון 3 ביולי 2022 - 12:28

שלום,
אם אני רוצה עוגה בקוטר 16, כמה להוריד מהכמויות?
תודה

השב
אפרת 20 ביולי 2022 - 19:58

היי רחלי, הכנתי היום את העוגה בדיוק לפי ההוראות ויצא פשוט נ-ד-י-ר!!
ממליצה בחום! תודה רבה:)

השב
רות 28 ביולי 2022 - 15:59

תודה רבה יצא טעם מושלם כמו בקונדטוריה, מדהים!

השב
שרונה 29 ביולי 2022 - 2:46

העוגה יצאה אמאל’ה ואבאל’ה פשוט הצגה…תודה רבה על מתכון מוצלח♥️

השב
יערה 18 באוגוסט 2022 - 21:05

אם יש לי רק ביצים מדיום? כמה לשים?

השב
שיר 25 באוגוסט 2022 - 1:36

היי רחלי
נסיתי להכין את העוגה פעמיים ובשלב שאני מערבבת את החלמונים עם הקורנפלור ושאר המצרכים נוצרים גושים צהובים כאלה, מה הסיבה? יש סדר מה לשים קודם? וגם אם העוגה לא משחימה למעלה מה יכולה להיות הסיבה?

השב
לאה 9 בספטמבר 2022 - 1:05

הי. האם יש צורך לפתוח את דלת התנור אחרי הרבע שעה הראשונה כדי לשחרר את האדים ואז לסגור בחזרה ולהוריד טמפ’?
שאלה נוספת- מה הגובה של הרינג?

השב
ליאת 7 במרץ 2023 - 17:18

אשמח לדעת גם.
ובסוף האפייה האם לא צריך לפתוח מעט את התנור בכדי שהעוגה לא תתרטב מהאדים?

השב
עמית 9 בספטמבר 2022 - 15:29

היי כמה זמן אפשר לשמור את העוגה לפני הגשה?

השב
רחלי קרוט 11 בספטמבר 2022 - 20:36

3 ימים

השב
ספיר 24 בספטמבר 2022 - 21:42

היי רחלי. האם הגיוני שהעוגה ללא קמח בכלל?

השב
עדי 28 בספטמבר 2022 - 16:10

אשמח לדעת איפה לראות איך עטפת את הרינג ואיך סידרת את התנור. לא נמצא בסרטון
תודה רבה
מחכה להכין 🙂

השב
אליאס רות 21 באוקטובר 2022 - 19:04

היי רחלי יש לך דברים נפלאים ואני מכינה לא מעט מהמתכונים שלך הכנתי גם את עוגת הגבינה ויצאה טעימה ורכה וגבוהה אך השוליים לא יצא לבן כמו בתמונה מה עושים על מנת שיישאר לבן ?
תודה❤️

השב
רחלי קרוט 26 באוקטובר 2022 - 20:13

שמת נייר אפייה בדפנות?

השב
אסתי 27 באוקטובר 2022 - 22:02

הי,
מתאים לשים מלמעלה שמנת מתוקה או חמוצה?

השב
טל 7 בנובמבר 2022 - 18:46

היי):
הכנתי אותה ויצאה טעימה מאוד אבל אחרי ה3 שעות שהשארתי בתנור סגור להתצטנן, ראיתי שצנחה.
יש לך רעיון למה?

השב
ליבת 11 בנובמבר 2022 - 20:34

החלק העליון של העוגה התפקע ונראה כמו פרח ענק 😭😭 מה עשיתי לא נכון??

השב
מאיה 14 בדצמבר 2022 - 22:01

היי, מה גודל הרינג בו השתמשת והאם ניתן להמיר לתבנית אחרת?

השב
עידן 17 במרץ 2023 - 5:02

היי רחלי,
עבדתי בדיוק לפי ההוראות,ֶאך אחרי למעלה מ3 שעות בתנור העוגה צנחה כמעט לגובה המקורי של המסה, יש לך רעיון אולי למה זה קרה ואיך להימנע?

השב
חדווה כהן 2 ביוני 2023 - 15:34

הי אפשר להמיר תגבינה לגבינת עיזים?

השב
חני 24 במאי 2023 - 22:32

היי רחלי נהנית תמיד מהמתכונים!-למה אין א. אפיה במתכון? ומה הסיבה שהעוגה קרסה לי ויצאה נמוכה ממש?

השב
אדוה 25 במאי 2023 - 10:00

לא היתה לי כמות מספיקה של גבינה אז שילבתי יוגורט יווני . יצא מדהים . מוסף מעט חמיצות

השב
מיטל 26 במאי 2023 - 17:53

ואוווו!!! היא מושלמת! ואי אפשר להפסיק לאכול אותה..
תודה
נשמרת אצלי בתיקיית הMUST HAVE

השב
shira 26 באוקטובר 2023 - 22:25

אם אני רוצה לעשות אותה בתבנית אלומיניום מלבנית, איזה גודל יתאים?
תודה

השב
נעמי ר.מ. 28 באוקטובר 2023 - 13:10

עוגה חלומית, רכה כמו ענן..

השב
טל 11 בנובמבר 2023 - 23:03

יצא מעולה
מכינה כבר פעם שניה
סופסוף מצליחה לעשות עוגת גבינה גבוהה

השב
רות 8 בדצמבר 2023 - 11:47

אשמח לדעת מה ההבדל בין קורנפלור לקמח בעוגת גבינה ?

השב
אדל 10 במאי 2024 - 19:01

כתוב מדהים הכנתי עכשיו!! ממש מקוה שיצא טוב

השב
הודיה 27 במאי 2024 - 10:23

העוגה יצאה מהממת ורובה טעימה! אבל הלמטה שלה היה לא מוכן בזמן שהלמעלה כן.
מה היה יכול להיות בעייתי?
היא הייתה בתבנית מתפרקת (זה מה שהיה) על תבנית תנור בלמטה-מרכז של התנור, ולמטה תבנית מים מראש כמו שאמרת

השב
נעמה 9 ביוני 2024 - 8:04

היי,
אם אני רוצה באינגליש קייק. כמה תבניות?

השב
רחלי קרוט 12 ביוני 2024 - 22:26

מאוד מאוד תלוי בגודל התבנית. לצערי ולשמחתי בשנים האחרונות צצו מלא גדלים של אינגליש. בגדול זה יספיק ל-3 אבל תמלאי 2/3 גובה ומה שנשאר אפשר לשים גם בתבנית קטנה

השב
סתיו אביב 1 באוגוסט 2024 - 8:42

אחת העוגות הקלות והמדהימות להכנה, טעימות בטירוף !!!! תודה תודה תודה ❤️

השב
שושו השועל 23 באפריל 2025 - 1:09

אם אני רוצה חצי מהכמות של העוגה?
בכמה ביצים להשתמש?
באיזה גודל של תבנית להשתמש?

השב
אנונימי 25 ביולי 2025 - 13:43

חייבים לפרוס רק אחרי לילה במקרר?

השב
עומר 27 באוגוסט 2025 - 18:15

היי
תודה על המתכון
האם אפשר להשתמש גם בתבנית בקוטר 24?

השב
שני 5 באוקטובר 2025 - 13:24

היי
אפשר להכין במיני קיטשן? אם כן כמה זמן?
תודה

השב

השאר תגובה

Send this to a friend