עוגת גבינה ביסקוויטים עם טראפלס שוקולד

Posted on
עוגת גבינה ביסקוויטים. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן

אחת העוגות הכי אהובות עלי – שילוב מופלא בין עוגת גבינה קרה ובין עוגת ביסקוויטים חלומית. מסוג העוגות שממש קל להכין בכמה דקות והכי כיף ליישר הישר מהמקרר.

והפעם, בהשראת יום עוגת הגבינה שחל היום, החלטתי גם לפנק את העוגה בשכבת טראפלס שוקולד – כדי שלא יחסר.

ואגב, הגאונות שלה מגיעה לא רק בטעם הנפלא – את העוגיות של מקוויטיס אתם כבר מכירים נכון? הן מושלמות – אלא גם בצורה העגולה שמתאפשרת בזכות הביסקוויטים העגולים (באינסטגרם אצלי תוכלו לראות גם סרטון עם שלבי ההכנה)

עוגת גבינה ביסקוויטים. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן
שילוב מדהים בין עוגת גבינה קרה, ביסקוויטים נהדרים ופריכים וגנאש שוקולד. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן

ודבר אחרון – שימו לב שאפשר להקפיא אותה ולקבל עוגת גלידה או לשמור במקרר לקבלת עוגת גבינה ביסקוויטים קלאסית.

עוגת גבינה ביסקוויטים עם טראפלס שוקולד

מצרכים (לעוגה בקוטר 20 ס”מ):
1 ו-1/2 מיכלים (375 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
1 שקית (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 גבינה לבנה 5%
1/2 כוס אבקת סוכר
1 חבילה עוגיות מקוויטיס
1 כוס חלב

לעיטור ושכבה עליונה:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
בייגלה בציפוי שוקולד חלב או לבן או חמאת בוטנים Flips

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, פודינג ואבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה.
– מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד דקה.
– מרפדים תבנית עגולה או רינג בקוטר 20 בנייר אפייה בתחתית ומצמידים שקף לדפנות התבנית. אם אין לכם שקף, גוזרים רצועה של נייר אפייה בגובה התבנית ומצמידים לדפנות בעזרת מעט תרסיס שמן.
– טובלים את הביסקוויט בחלב ומניחים בשכבה אחידה בתחתית התבנית. בחורים שנוצרים בין העוגיות שמים ביסקוויט שחותכים לגודל החור פחות או יותר. לא קריטי אם יהיה קטן יותר וזה גם בסדר לא למלא את החורים. אני פשוט מחבבת הרבה ביסקוויטים 😊
– מניחים 1/3 מכמות הקרם בשכבה אחידה ושוב חוזרים על שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. מסיימים עם שכבת קרם גבינה.
– מעבירים למקפיא לשעתיים.
– לאחר שעתיים מביאים את השמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד בקערה. ממתינים 2-3 דקות ומערבבים עד לקבלת גאנש מבריק ואחיד.
– מצננים את הגאנש מעט ושופכים על העוגה הקרה. מיישרים לשכבה אחידה.
– מניחים את הבייגלה בצורת רעפים מעל העוגה, בשוליים מסביב, ומעבירים למקרר.
– שומרים במקרר עד להגשה לקבלת עוגת גבינה ביסקוויטים או שומרים במקפיא לקבלת עוגת גלידה.

עוגת גבינה ביסקוויטים. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן
הצורה העגולה הופכת אותה לחגיגית יותר. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש גם בגבינה לבנה 9% או גבינת שמנת בטעם טבעי או מסקרפונה. ככל שאחוזי השומן יהיו גבוהים יותר קרם הגבינה יהיה יציב יותר.
– לתבנית בקוטר 22 או 24 פשוט מוסיפים עוד 50% לכל המצרכים.
– במקום שוקולד מריר בציפוי אפשר לשים שוקולד חלב.
– לא רוצים שכבת טראפלס? אפשר לוותר עליה ואפשר גם לגרד מעל שוקולד מריר עם קולפן ירקות.
– המתכון בשיתוף מקוויטיס.

עוגת גבינה ביסקוויטים. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן
אתם יכולים לאטר את העוגה עם הבייגלה איך שתרצו. אפשר גם לזלף תלוליות קצפת מעל ולהעמיד עליהן את הבייגלה המצופה. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן

8 תגובות

  1. איריס says:

    מה כמות הגבינה?

  2. רותי says:

    לא הבנתי לגבי הטראפלס,למה הכוונה? האם הכוונה לעוגיות שבין שכבות קרם הגבינה?

    1. יוכי says:

      לא, היא קוראת טראפלס לגנאש, משום מה

  3. אורה says:

    נא לתקן .
    לעטר את העוגה ולא לאטר את העוגה
    תודה 🙂

  4. ענת says:

    היי רחלי, נראה מ ע ו ל ה 😁
    הכוונה לשקית שלמה של אינסטנט פודינג? כי משקלה 80 גרם ולא 40
    תודה!

  5. עדנה says:

    מה כמות הגבינהשצריך.? 250 גרם? 500? 750?

    1. יוכי says:

      נראה שהכוונה ל-250 גרם, קופסה סטנדרטית.

  6. ענבל אביטל says:

    העוגיה אינה נמצאת במרבית הסופרמרקטים
    מה החלופה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend